utorok 9. decembra 2014

Ako voňajú Vaše Vianoce?


Vôňa dokáže podľa mňa niekedy zázraky. Viackrát som to na blogu spomínala, ako sú pre mňa rôzne vône dôležité, pretože mi pripomínajú pekné (a niekedy bohužiaľ aj nepekné) zážitky. Snúbenec mi raz povedal, že možno mám preto tak rada voňavky, pretože sa mi s každou niečo spája, čo mi robí radosť a pripomína krásne okamžiky. Vôňa Vianoc je pre mňa akoby ďalšia dôležitá vec, ktorá mi pripomína, že sú tu Vianoce a teda ten krásny čas v roku, kedy mi ľudia prídu šťastnejší, spokojnejší a majú sa na čo tešiť.

Tento rok mám akosi pocit, že Vianoce akoby nie a nie prichádzali a neviem ako si ich privolať. V poslednej dobe som si všimla, že v nákupných centrách majú akoby nejaké ,,rozprašovače" s vôňou a centrá potom v určitých častiach voňajú krásne vianočne. Od kedy som to zacítila, posledné týždne sa snažím niečo podobné zohnať, či už v podobe sviečky, difúzeru alebo ideálne vonného oleja. Viem, že Brise má tuším vôňu vianočného pečiva ako ten sprej, čo osviežuje vzduch, ale nemám rada tie spreje, strašne ma z nich dusí, takže hľadám niečo iné. Hľadala som vo Viedni, u nás v bežných obchodoch, ezoterických a stále nič. Vôňu, ktorú si predstavujem úplne prezentuje TianDe rad z názvom Jablkový koláčik, ktorý vonia z môjho pohľadu presne ako Vianoce.

Je to vôňa, ktorá mne úplne presne evokuje Vianoce - sú tam jabĺčka, škorica, vanilka a cítim tam trochu ak klinčeky, bez ktorých by Vianočná vôňa nebola úplne tou vianočnou. TianDe má v sade sprchový gél a telové mlieko, ktoré sa krásne navzájom dopĺňajú. Sprchový gél má vanilkovú farbu a veľmi príjemne pení. Keď ho používam mysľou som pri pečení koláčov, na čo sa neuveriteľne teším.

Túto sadu používam len a len dokopy nakoľko vtedy je tá vôňa intenzívnejšia a pre mňa viac vianočná. Telové mliečko má síce redšiu konzistenciu, ale je mastné, takže pokožku krásne premastí a hydratuje. Podľa mňa je super na všetky druhy pokožky, pretože vďaka tomu, že je redšie nebude vadiť ľuďom s normálnou pokožkou a vďaka tomu, že je mastné poteší ľudí so suchou pokožkou. Tá vôňa je bonus nakoniec a vydrží až kým zaspíte. Mne po telovom mliečku vonia aj celé pyžamo, takže zaspávanie je jedna radosť. Oba výrobky zoženiete na http://www.kozmetika-tiande.sk/ kde je ešte stále platné dodanie do Vianoc.

Inak, len aby ste sa nepomýlili, na stránke je v ponuke aj mydielko na ruky s vôňou zeleného jabĺčka. Mohlo by zvádzať k tomu, že je v sade s telovým mliekom a sprcháčom, ale nie je. Mydielko vonia tiež krásne, ale úplne inak. Je skôr svieže, letné. Na ruky je však veľmi príjemné a nevysušuje ich, čiže ak používate tuhé mydlá je tu aj takáto možnosť.

Takto nejako teda voňajú moje Vianoce - ako škorica, klinčeky, vanilka a jabĺčka.Verím, že zoženiem nejaký výrobok, ktorý mi tak prevonia aj bytík a ak nie, hádam si vystačím aj s touto Vianočnou dvojkou.

A čo Vy? Ako voňajú Vaše Vianoce? Máte nejaké typy na Vianočné ,,osviežovače"?

8 komentárov:

  1. Mám to stejně, taky se mi s vůněmi pojí místa, lidé, zážitky..a naše Vánoce aktuálně voní perníčky.. ^_^ To je za všechny osvěžovače..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Perníčky, to je veru krásna vôňa! a nielen to:) aj chuť :)

      Odstrániť
  2. Oba produkty vyzerajú veľmi dobre a tá vôňa musí byť úžasná!! ♥
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podla fotiek treba viac vetrat, lebo sa vam v byte spravi plesen ....
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, mám to stále v hlave ako výstrahu, takže robíme, čo sa dá. Ako si na to došla? Podľa zaroseného okna?

      Odstrániť
  4. Vypadá to lákavě, miluji tyhle vánoční vůně ať už se jedná o kosmetiku nebo svíčky. ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne