nedeľa 1. februára 2015

Unisex parfémy



Asi pred dvoma týždňami som bola na jednej návšteve a kamarátka mala na poličke vystavených pomerne veľa parfémov, pričom som žiaden z nich nepoznala. Aby ste to chápali, boli to normálne značky ako CK, Bvlgari ale tie vône som proste ešte nikdy nevidela. Tak som sa jej na to opýtala a ona mi povedala, že to možno bude tým, že s priateľom používajú spoločné unisex parfémy. Priznám sa, že viem, že také sú,ale okrem kolekcie D&G ma nikdy nejako špeciálne nezaujali a ani som ich asi nikdy nevoňala. A viete čo? Oni voňajú fakt pekne! 
Na jednu stranu si hovorím, že je to celkom zaujímavé riešenie, ale na druhú stranu by som nechcela voňať rovnako ako snúbenec. To znamená, že ak by som si unisex parfém kúpila tak preto, že mi vonia, ale nie cielene preto, aby sme ho mali obaja rovnaký.  

Pozerala som sa na internete, kto každý vlastne vyrába unisex parfémy a bola som veru prekvapená!


Jedným z najväčších priekopníkov v unisex parfémoch je určite Calvin Klein. Príde mi, že ak si zadáte do googlu unisex parfémy na prvých desiatich priečkach bude určite CK. Aj keď mám CK parfémy fakt rada paradoxne doma nemám žiadny unisex. Na druhú stranu napr tento. One som voňala a príde mi to ako príjemná, ľahšia vôňa ideálna na každý deň.


Od Gaultiera som nemala ešte nikdy žiaden parfém ale neprekvapilo ma, že robí unisex vône.Neviem, nejako sa mi to k tej značke hodí.


Čo ma však na druhú stranu prekvapilo, bolo, koľko Bvlgari parfémov je unisex. Ak by som mala byť konkrétne napr. táto na obrázku Au The Rouge mi príde minimálne podľa obalu ako dámska. Ale neviem, ako vonia, takže to len čisto podľa pohľadu. Bvlgari robí naozaj dosť unisex vôní (aj tak všetky podľa mňa vyzerajú dámsko) čo bolo pre mňa naozaj nové zistenie.


 ,
 Aigner som sem dala skôr len pre porovnanie -keď si vezmem, že Bvlgari parfém vyzeral dámsky tento mi zase príde úplne pánsky. Ak by som mala súdiť len podľa flakónu nikdy by som sa ho v parfumérke nechytila.

Koniec koncov môžu byť unisex parfémy celkom zaujímavá voľba a určite pôjdem niekedy kvôli prieskumu ovoňať ako voňajú.

A čo Vy? Mali ste niekedy unisex parfém? Vadilo by vám voňať rovnako ako váš priateľ?


13 komentárov:

  1. Unisex parfem jsem nikdy nemela. Vypadaji zajimave ale nevim zda bych si nekdy nejaky poridila :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nikdy jsem ho neměla, nějaký jsme očuchávali v Paříži, když jsme byli na prohlídce v parfumerii a nevoněl mi teda :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola inak teraz nejaké ovonat a tiež neodpadavam :/

      Odstrániť
  3. Nie som veľkým zástancom unisex parfémov, hoci netvrdím že to nie je dobré riešenie pre nerozhodných. Sama mám jeden D&G a vonia dobre, ale keď má žena toľko krásnych voňavých možností, prečo voňať ako jej priateľ? :)

    Fairytale Tea♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj ja to beriem rovnako keď je toľko možností škoda voňať rovnako :)

      Odstrániť
  4. Bvlgari BLV FTW! :) Neviem, či je unisex alebo pre mužov. No rozhodne by som nechcel voňať ako levicine parfumy. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D to veru nie!Lev má voňať ako lev a levica ako levica! To sú zákony prírody :))

      Odstrániť
  5. Ja som mala len jeden unisex parfém práve od CK s názvom Be, v takom čiernom flakóne. Veľmi rada som ho používala, zvlášť v lete lebo bol taký svieži a dlho som ho cítila, určite sa k nemu raz vrátim, lebo mám k nemu aj pekné spomienky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Spomienky sú inak podľa mňa jedna z najpodstatnejších ,,súčastí parfému" :)

      Odstrániť
  6. Unisex parfém jsem také zatím neměla a vlastně jsem ani vůni ještě u žádného nezkoušela :) Musím to napravit, docela mě to zajímá :D:)
    http://everythin-kate.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. S unisex vůněmi nemám zkušenosti a asi je ani nijak vyhledávat nebudu, tedy aspoň ne cíleně, pokud mi nějaká zavoní, tak proč ne. Ale nedokážu si představit, že bych se s přítelem dělila o parfém. To zní dost prapodivně. :D Tedy aspoň pro mě.

    Veo z ostrova Voe

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne