pondelok 9. marca 2015

Kauza slniečkové šampóny


Už dobrých pár rokov si potrpím na to, aby som vlasom dodávala starostlivosť, ktorú v danom momente potrebujú. Ak ich mám farbené používam prípravky na farbené vlasy, ak ich mám suché tak na suché a ak idem k moru tak používam prípravky na vlasy namáhané slnkom. Príchodom leta zvyčajne drogérie dostanú aspoň dva takéto šampóny a ak patríte medzi šťastlivcov, ktorí si ich ukoristia hneď na začiatku nemáte problém. Ak však idete na dovolenku v zime, problém celkom máte pretože v drogériách nezoženiete zhola nič. A tak som sedela minulý víkend pri počítači a hľadala šampóny pre vlasy namáhané slnkom, ktoré nezruinujú moju peňaženku a budú mať aké také vlastnosti.

Ak nepoužívate tzv. slniečkové šampóny (to je prosím pekne moje skrátené pomenovanie) robíte chybu. Slniečkové šampóny chránia vlasy pred slnečným žiarením, slanou vodou a chlórom. Slniečko ako aj morská voda vlasy vysušujú, vyťahujú z nich farbu a tieto šampóny zvyčajne na vlasoch vytvoria film, ktorý ich pred týmito účinkami ochráni a dodá im lesk a výživu. Navyše šampón lepšie a rýchlejšie odstráni z vlasov piesok alebo iné morské pozostatky.

Cenovo neruinujúce mi v konečnom dôsledku prišli len 4:


 

Schwarzkopf Bonacure Sun Protect - táto drahšia verzia Schwarzkopfu je podľa mňa fakt fajn, mala som od nich masky a aj šampón a vždy som bola spokojná. 


Revlon Pool and Sea protector - vyzerá síce super ale neviem ako veľmi inklinujem k značke Revlon. U nás nie je, takže okrem jedného priemerného rúža som od nich neskúšala nič. Páči sa mi síce balenie, ale vyberať na základe neho zase nie je najlepší nápad.


 

Loreal Solar Sublime je šampón ku ktorému inklinujem najviac. Nie je síce najlacnejší ale má najväčšie balenie (250ml ostatné 200) našla som k nemu na nete najviac popiskov a celkovo Loreal Professionnel je zvyčajne voľba na istotu.

 

Goldwell je mojim posledným kandidátom - ich šampóny mám celkom rada a značku som si za posledné roky celkom dobre overila.

Šampóny sa cenovo pohybujú okolo 6-7€ a majú 200-250ml. Nie je to málo peňazí, ale nakoľko by som po dovolenke rada došla s rovnako zdravými vlasmi ako mám teraz tie peniaze mi za to stoja. Jedného z nich recenziou na blogu určite uvidíte, na to sa môžete spoľahnúť.

A čo vy? Brávate si k moru slniečkové šampóny? 





13 komentárov:

  1. Tak jelikož momentálně žiju ve Španělsku u moře, tak bych si nějaký takový šampon určitě měla pořídit! moc jsem nad tím, že by mi sluníčko mohlo poškozovat vlasy ani nepřemýšlela. Díky za tipy. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nepoužívám, ale vždycky jsem si brala k moři ochranné spreje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Doteď jsem o ničem takovém neslyšela, takže děkuji za rozšíření obzorů! (:

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Loni jsem mela u more Baleu a parada, vlasy jsem nemela znicene jako jindy :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nic takového nepoužívám a ani jsem nevěděla, že něco takového je, tak díky za tip. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som si minulé leto kúpila šampón značky Balea určený presne na tento účel a bola som veľmi spokojná :)
    MORE than FASHION

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Upřímně, neberu, ale ani jsem nevěděl, že podobné šampóny existují..no příště už vědět budu =)
    Děkuju.
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ani ja som o týchto šampónoch nepočula, no tento rok si určite pred letom nejaký zaobstarám. :)

    http://christyshades.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Šampóny od Schwarzkopf miluju používám už skoro 3 roky BC oil Miracle a je skvělej obsahuje arganový olej a mám po něm krásně pevné a lesklé vlasy...

    Zvu vás na svoji Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nikdy jsem to neřešila, ale letos jsem si ho pořídila, tak uvidíme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. "sluníčkové šampóny" používám, sice jen jednou za rok v létě, ale i tak to beru jako takovou ozdravnou kúru :) jsou super, jen teda, já většinou volím ještě levnější - Baleu :D

    http://fashion-lists.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Sluníčkový šampon nepoužívám, ale za to v létě používám přímo sprej na vlasy, který chrání vlasy před sluníčkem a jsem s ním taky spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Nakoľko som sa práve vrátila z dovolenky môžem s kľudom napísať, že sa mi šampón zase potvrdil ako super vec a určite sa k nemu vrátim aj o rok. Bola to dobrá investícia a viac sa určite dozviete čoskoro v recenzii :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne