pondelok 29. júna 2015

A ktorými vôňami sa mi spája leto?


Aj vy to tak máte, že sú niektoré vône s ktorými sa vám spájajú ročné obdobia? Napríklad zima sa mi spája so škoricou, ihličím, vanilkou, jar sa mi spája s pokosenou trávou, jahodovou vôňou a leto jednoznačne s kokosom, citrusmi a vôňou sladkej zmrzliny. Doma som našla zopár výrobkov, ktoré patria medzi moje letné vychytávky a budem rada, keď mi do komentárov napíšete tie vaše. 


Každý parfém, ktorý mám doma  ja alebo môj snúbenec sa mi spája s nejakým ročným obdobím. Dolce&Gabbana Light Blue je hádam tá najklasickejšia letná vôňa, ktorú má doma podľa mňa každá 20 žena. Aj keď to veru nie je žiadna unikátna vôňa a počas leta stretnete na ulici denne minimálne jednu ženu, ktorá má tento parfém, stále ju rovnako zbožňujem. Je to krásna svieža vôňa, ktorá v mojej zbierke nesmie chýbať. Vždy sa teším, keď si ju na seba začiatkom roka streknem prvýkrát, je to pre mňa znamenie, že už naozaj ide leto.

Aj keď sem pánske parfémy nezvyknem často dávať tento som sem dať musela. Tak ako je pre mňa letná nevyhnutnosť Light Blue, pre môjho snúbenca je to jednoznačne Bvlgari Aqva. Tento parfém bol inak prvý ,,drahý" darček aký som mu kúpila a odvtedy má tento parfém doma stále. Ak nepoznáte vrelo odporúčam ísť ovoňať, je to naozaj krásna svieža letná pánska vôňa.


Lieskový orech! To je divná letná vôňa, že? Ale pre mňa vôbec nie! Vec sa má totiž tak, že oriešková zmrzlina patrí do mojej top 3 a vždy keď cítim hocijaký produkt s touto vôňou hneď mi napadne leto a kornútok plný zmrzliny.
Ak je produkt ešte vo verzii telového masla, je to priam dokonalosť! Za tie roky ste si už mohli všimnúť, že som najväčším fanúšikom Bielenda telových masiel, pretože majú dokonalú konzistenciu, super cenu a úžasné vône. Toto telové maslo nie je žiadna výnimka! Vonia ako lieskovo-oriešková zmrzlina v kornútku a najradšej by ste ho hneď zjedli. Má príjemnú hutnejšiu konzistenciu a po zaschnutí je pokožka neuveriteľne jemná a vláčna. Konzistencia je v podstate identická s pistáciovým maslom, ktoré som už spotrebovala a recenzovala tu:klik. Obe voňajú krásne sladko, je len na vás či preferujete vôňu orieška alebo dukátových buchtičiek. Maslo má veľkosť 200 ml a za 5,5€ ho zoženiete na bielenda.sk


Posledný výrobok ste mi toľkokrát radili, že som ho už proste musela vyskúšať! Dermacol sprchové gély sú u mňa doma klasika a už strašne dlho sa nestalo, že by som zrovna nemala nejaký na poličke. Tento vo verzii Karibský sen mi nejako úplne ušiel a keby ste mi o ňom nenapísali, ani by som nevedela, že je. Sprchový gél je v kombinácii ananás, kokos čo je jedna z najtypickejších letných vôní. Úprimne vám musím napísať, že som bola z vône trochu sklamaná (objednávala som ju naslepo z http://www.parfemy-elnino.sk/ , cena niečo cez 2€). Ide iba o to, že som čakala viac kokosu a menej ananásu a ono je to presne naopak. Ja som totiž úplným milovníkom všetkého kokosového a keby nebola kokosová voda taká drahá pila by som iba ju. Sprcháč vonia krásne o tom potom, ale viac ananásovo ako kososovo. Ak teda máte radi ananás určite sa do neho zamilujete, pretože vonia fakt ako ananásový džús. 

A čo vy? Aká je vaša NAJ zmrzka? Aké sú vaše letné vône?

12 komentárov:

  1. Tiež mám vône, ktoré mi pripomínajú leto. Sú to hlavne grepový balzam na pery a egyptský vonný olej na telo. Hneď ma pri nich napadne dovolenka, slnkom zaliate pláže a príjemne chladivý pocit mora na pokožke :)
    A čo sa mužských vôni týka, tak obľubujem priateľovu Versace voňavku, ktorá mi okamžite pripomenie leto v Prahe :)
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak egyptský olej mam aj ja a úplne súhlasím, neskutocne pripomína leto a takú tu dobrú primorsku atmosféru :)

      Odstrániť
  2. Aroma ritual miluju, ale moje letní vůně je rozpustilý citrón :) a moje oblíbená zmrzka je pistácie :D

    Life By Peggie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pistácia je jednoznačne TOP! Len je strašne ťažko zohnateľná :(

      Odstrániť
  3. Tenhle sprcháč od Dermacolu jsem dneska voněla v drogérií, ale jelikož nejsem fanynka kokosu, který jsem tam stejně vůbec necítila jsem si vzala svůj oblíbený melounový, který mi dokonale připomíná léto. :D

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám melónový peeling a telové mlieko a tá vôňa je jednoducho na zjedenie!

      Odstrániť
  4. souhlasím, svěží citrusové vůně a vůně kokosu ve mě vzbuzují léto.
    zvu tě k mé soutěži
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám rada tú vôňu toho sprchového gélu, tiež mi pripomina leto :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tú D&G mám aj ja doma, tiež je to pre mňa vyložene letná vôňa ♥ nádhera :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja osobne milujem orieškovú zmrzlinu, ale keď sa tak zamyslím, tak samotná oriešková vôňa mi sedí skôr na zimu, neviem prečo :-D kúpila som si telové maslo od Balei s vôňou lieskového orieška a absolútne sa mi ho nechce používať a šetrím si ho na zimu :-D ale odporúčam ti ho, vonia presne ako oriešky, ak si ho neskúšala určite budeš nadšená :-)
    A čo sa týka mojich letných vôní, tak absolútne milujem ovocné vône, žiadne ťažké vanilkové alebo kávová vôňa, to vo mne evokuje zimu :)

    Katherine's :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne