sobota 18. júla 2015

Ako prebieha ošetrenie Hydrafacial


Pred pár týždňami som dostala možnosť vyskúšať ošetrenie Hydrafacial a bez mihnutia brvou som súhlasila a tešila sa na to, čo mi toto ošetrenie prinesie. Viackrát som na blogu písala, že si príliš neužívam sedenia u kozmetičky a mám z toho vždy strach – nakoľko mám nízky prach bolesti a citlivú pokožku a vždy sa bojím zveriť sa niekomu cudziemu do rúk. Ale pred samotným ošetrením som dostala na celý priebeh a výsledky super feedback tak som išla do toho, že to nejako zvládnem. Ak ste ako ja a neviete, čo je Hydrafacial ošetrenie tak vám prinášam recenziu o tom, čo to je, aké to je a aká je chyba, že ste na tom ešte neboli.



Základom HYDRAFACIAL ošetrenia  je unikátna technológia VORTEX fusion - /vírová infúzia / - ktorá zabezpečí prienik jednotlivých ingrediencií  - aktívnych molekúl – hlboko do kožných štruktúr a tým zabezpečí jej správnu hydratáciu, zbaví ju toxínov a vpravením antioxidantov ju súčasne aj chráni. V preklade to znamená, že celé vyšetrenie je postavené na tom, že kozmetička pracuje s prístrojom, ktorý vyzerá ako prísavka a po celý čas vám tento prístroj nasáva a odsáva niečo do a z pokožky. Aj keď to možno vyzerá hrozivo, pravda je taká, že je to veľmi príjemné a určite bezbolestné. 




Ošetrenie trvá cca 45 minút a je v niekoľkých krokoch:
1, Najprv sa pokožka odlíči klasicky s odličovačom na vatovom tampóniku. Je to taká predpríprava pred použitím prístroja. Následne sa očistí už samotným prístrojom, ktorý precízne pokožku exfoliuje a očisťuje vďaka roztoku glukozamínov. Na pocit je to veľmi príjemné, mne to pripomínalo trochu mikrodermabráziu – ako keby vám taká hlavica chodila po pokožke a jemne ju drhla.

2, Po očistení nasleduje chemický peeling  7%, 15%, 30%, peeling AHA kyselinami – kyselina glykolova, kyselina salicylová – v rôznych koncetráciach – podľa typu pleti – odstraňuje nečistoty, rozrušuje mazové zátky pre lepšie vyčistenie pórov, zjemňuje pigmentové fľaky. Ja som tuším dostala 7% kyselinu pretože je leto a pokožka je vystavená slnečnému žiareniu. Dopredu som sa dohodla s kozmetičkou, že nasledujúce tri dni sa nebudem nikde slniť (nie, že by som to inak robila) a budem používať vyšší faktor. Takže som si ráno po make-up dala vždy opaľovák s SPF 50 a bola som v bezpečí. Peeling inak trošičku štipkal, ale asi tak, ako keď si odlíčite pokožku a prípravkom, ktorý má viac alkoholu.



3, Extrakcia – toto bola najzaujímavejšia časť, pretože za pomoci prístroja mi kozmetička vysala obsah kožných pórov. Bolo to, ako keby mi po tvári chodila s malým vysávačom, ktorý mi z pokožky vysával všetky nečistoty. Určite to vôbec nebolelo, bolo to skôr príjemné a vo mne horela zvedavosť ako bude výsledok vyzerať. Na pokožke som mala zopár vyrážok, na ktoré mi naniesla masku, ktorá ich mala stiahnuť a urýchliť ich hojenie.
 


4. A po tomto kroku mi kozmetička naniesla na pokožku sérum, ktoré nakoniec zapracovala opäť s prístrojom a procedúra bola skoro hotová. Samotné sérum obsahovalo kyselinu hyalurónovú a výťažok z bieleho čaju, ktoré pleť krásne ukľudňovalo. Pokožka bola následne zregenerovaná a neskutočne vláčna.
 Pred odchodom mi ešte na nedokonalosti priložila LED svetlo, ktoré ošetruje akné a urýchľuje hojenie.
 

  
Čo ma prekvapilo bolo, že som bola po vyšetrení schopná ísť do roboty. Nebola som červená ani fľakatá a pokožka bola hneď krajšia, jasnejšia. Bola pevnejšia, a očividne prečistenejšia. Aj keď sa nerada chytám tváre nedalo mi to, a musela som sa jej chytať asi ešte ďalšie dva dni potom, pretože bola fakt napnutejšia a krajšia.
Asi zo všetkých kozmetík na ktorých som bola ma táto zaujala najviac, pretože tie výsledky boli najviditeľnejšie a páči sa mi myšlienka hlbšieho zapracovania výrobku do pokožky. Aj keď mám citlivú pokožku nebola fakt napnutá ani podráždená – len krajšia!



Ja som ošetrenie absolvovala v Lasoma Štúdiu http://www.lasoma.sk/ , ktorému veľmi pekne ďakujem za tento super zážitok. Je to pomerne malé štúdiu v Petržalke, ktoré je však veľmi útulné a príjemné. Jedno veľké ďakujem musím napísať aj Silvii, ktorá mi zákrok robila a bola neskutočne milá a profesionálna. O celom priebehu mi rozprávala a stále sa uisťovala, či ma niečo nebolí a či je všetko ok. Inak ak si pozriete ich stránku a hlavne kontakty uvidíte, že všetky baby čo tam robia sú profíčky a dokonca väčšina z nich je Mudr. Nie nie ej to veru obyčajná kozmetika! Ak ani pre vás nie je klasická kozmetika to pravé orechové odporúčam vyskúšať Hydrafacial. Je inak určený pre všetky typy pokožky a celý rok, takže už len nájsť salón vo vašom okolí. 

A čo vy a kozmetika? Chodíte pravidelne? Kam? Aký typ kozmetiky preferujete? Počuli ste o Hydrafaciale?
 

9 komentárov:

  1. Ja mam uz dlhodobo problemy s akne. Chodila som aj na kozmetiku aj ku koznej a nic mi dlhodobo nepomohlo. Bola som aj na kozmetickych zakrokoch a vysledky boli kadejake. Takze ja uz velmi tymto metodam neverim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podla mna na akne je najlepsia pomoc lekarov, ja som s tym mala kedysi tiez problem a myslim si, ze bez lekarskej pomoci by to neslo.

      Odstrániť
  2. No tahle procedura vypadá určitě zajímavě :) Nevím ale jestli bych se do toho sama pustila :)

    SweetElis

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám strach z kozmetičiek :-D našťastie už ich nemusím navšetovať :-) ale tento salón vyzerá super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ono netreba navštevovať kozmetiku, len keď máš problémy s pleťou ale aj preventívne ako starostlivosť!

      Odstrániť
  4. Vyzerá to super, hlavne časť s vysávaním pórov! Tiež sa dlhšie odhodlávam na niečo takéto, takže článok určite prišiel vhod. :) Nevieš ako často, by sa malo konkrétne toto ošetrenie opakovať? :)
    ChristyShades

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pýtala som sa a záleží od pokožky, napr. mne pani kozmetička odporučila každé 4 týždne :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne