utorok 4. augusta 2015

Oilatum- zalovte o regál vedľa


Neviem ako vy, ale ja som veľký fanúšik detskej kozmetiky - nemám problém používať šampóny, telové mlieka, sprchové gély, micelárne vody proste nič. Detská kozmetika je rovnako dobrá a často ešte lepšia ako tá ,,dospelácka" pretože je jemnejšia, šetrnejšia a skoro vždy platí, že sa nemusíte báť, ako na ňu zareaguje vaša pokožka. Jediné, čo by vám na nej mohlo prekážať sú menej nápadité vône, pretože detská kozmetika zvyčajne vonia veľmi jemne, až takmer nijako. Momentálne mám doma z detskej kozmetiky odličovacie obrúsky (ktoré sú top!) a pribudol k nim sprchový gél a telové mlieko.


Sprchový gél je 2 v 1, dá sa použiť ako šampón ale aj ako bežný sprcháč. Nejdem svoje vlasy porovnávať s chuchvalčekmi, ktoré majú bábätká a preto využívam čisto sprchovacie účinky tohto výrobku. Gélu sa nedá absolútne nič vytknúť -má veľmi jemnú (opäť skoro nijakú vôňu), pokožku dobre očistí a nemusíte sa báť použiť ho aj na tvár alebo iné citlivé partie. Je super v tom (a preto ho máme my), že nedráždi suchú ani ekzematickú pokožku. Neviem či ste vedeli,ale prvé dva týždne koža bábätka do seba absorbuje všetky látky z výrobkov a preto veci, ktoré používajú čerstvo narodené bábätká by mali byť čo najkvalitnejšie a najšetrnejšie. Tým, že je tento sprchový gél ako aj telové mlieko od prvého dňa, môžete si byť isté, že neuškodí ani vám.


Telové mlieko je z rovnakej sady, akurát má o čosi výraznejšiu vôňu. Neviem, čím to je, ale mne trochu pripomína vôňu temperiek :)) Ja som temperky zbožňovala, takže za mňa bod plus! Telové mlieko má stredne hustú konzistenciu, dobre sa nanáša a rýchlo sa vsiaka. Na podráždenú alebo ekzematickú pokožku je to ideálny výrobok, fakt ju krásne ukľudní a hydratuje. Rovnako pomôže aj bežnej suchej pokožke, je po ňom pekne vláčna. 
 


Telové mliečko sa pohybuje okolo 6€ a sprchový gél okolo 5€. Ak vás trápi suchá alebo ekzematická pokožka je to lacnejšia verzia iných lekárenských preparátov, ktorá je v príjemnej jemnej vôni.

A čo vy a detská kozmetika? Siahnete niekedy po nej? Čo máte najradšej? Pamätáte si na nejaký výrobok, ktorý ste mali radi ako deti?

5 komentárov:

  1. detska kozmetika je super, u nas je pomocnikom sudocrem, co vlastne ani nie je tak vyhradene pre deti, ale pouzivali sme ho velmi dlhuuuu dobu odkedy sa nam narodil syn. :) zaskocilo ma ze detska kozmetika ma odlicovacie obrusky?? resp. tipujem ze su to asi nejake utierky? inac moja starka este ked zila pouzivala stale bepanthen krem a stale tvrdila ze "pozri sa, ake su tie detske rite (pardon) krasne jemne, tak ked to zabera na ne,tak aj preco by nemohla byt z toho pekna aj moja tvar?!" :D a veru, pomahalo to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sudokrém je inak aj na blogoch podľa mňa jeden z top krémov! Ja som ho ešte nemala ale je v mojom wishliste :) Inak mne sa páči ako majú tie naše babky selský rozum a majú pravdu! :))

      A čo sa týka obrúskov hej presne ako si napísala, to boli čistiace,len ja som si ich prispôsobila na odličovanie :)

      Odstrániť
  2. Já si z dětské kosmetiky kupuji akorát dětský olejíček. Miluji jeho vůni a prostě mu nedokážu odolat. Připomíná mi dětství a voní tak každé miminko. :-)) Dětský šampon jsem ještě nezkoušela a tělové mléko může být fajn. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já si kupuji dětské šampóny na štětce.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/makeup-10x-jinak-paletka-e-style-charm.html

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne