streda 18. novembra 2015

Zdravé čaje na jeseň


 Moje pitie čajov sa delí na sezóny. Niekedy ich pijem každý deň a niekedy sa stane, že sa ich mesiac aj nechytím. V zásade platí, že nemám rada ovocné a čierne čaje - a čaj, ktorým nikdy nepohrdnem je mätový. Ak sa potrebujem večer učiť vždy si spravím zelený čaj a neviem, či je to placebo, alebo jeho účinok ale vždy sa s ním naučím rýchlo a dobre. Okrem toho, že čaje sú super nápoj a môžu pomôcť pri zohriatí v poslednej dobe sa všade objavujú aj ich sekundárne vlastnosti. Čaje ako pomocník ku kráse! Počuli ste o nich? Ak nie, dnes prinášam dve internetové a časopisové čajové celebríty. 







Matcha Tea Premium je kvalitný  čaj vyrobený zo špeciálnych lístkov čajovníka  Thea sinensis. Čaj by mal mať sýto zelenú farbu a nasládlu chuť s náznakom trpkosti. Ideo čisto prírodný čaj, ktorý sa dá používať nielen ako čaj ale aj ako prísada do rôznych jedál či iných nápojov. Neobsahuje konzervačné látky, farbivá ani prísady. 
Na čo je dobrý? Dodáva 6 hodinú energiu, obsahuje antioxidanty, vitamíny, minerály a vlákninu. Mal by byť výborný na boji proti cholesterolu a na prečistenie organizmu. Cenovo sa 100g balenie pohybuje okolo 11€.

 Caudalie nevyrába len kvalitnú kozmetiku ale aj potravinové doplnky! V portfóliu tejto značky nájdete rôzne čaje, pričom tým top by mal byť Caudalie Body odvodňujúci a detoxikujúci bylinný čaj. Hlavnou zložkou všetkých produktov kozmetiky Caudalie je  olej z hroznových semien, ktorý je vďaka vysokému obsahu polyfenolov najsilnejším antioxidantom rastlinnej ríše.

Ja som síce neskúšala ani jeden, ale oba vyzerajú fakt super. Asi ma viac láka ten zelený matcha čaj,pretože ten by som používala aj do limonád a možno vymenila za kávu. Jediný problém je, že matcha čaj som doteraz mala párkrát v kaviarňach a ešte som si k nemu nenašla cestu. Je síce možno zdravý, ale je všetko len nie chutný.

A čo vy a čaje? Máte ich radi? Ktoré? Skúšali ste matcha čaj? Chutí vám?

10 komentárov:

  1. Já jsem neskutečný milovník čajů! Piju je pořád a vážně je zbožňuju! Nejraději mám zelený - buď samotný, nebo v kombinaci s něčím dalším (třeba zelený s jahodou, mátou, jasmínem nebo broskví je výborný!) a mátový. Takže jsem na tom asi hodně podobně jako ty. :D :) Ovocné také moc nemusím. Hlavně třeba višeň, borůvka, pomeranč nebo lesní plody mi vůbec nechutnají! Ale jsou i takové, která mám ráda - např. mango se zázvorem a limetkou, citron se zázvorem, zelené jablko s brusinkami a vanilkou, citron s grapefruitem... + mám ráda různé vánoční čaje (jablko se skořicí apod.) Ty jsou moc dobré! :) A je jich samozřejmě daleko víc, ale to bych tu mohla být do rána. :D :)
    Z těchto dvou čajů sem nezkoušela ještě ani jeden, ale oba bych ráda ochutnala! :)
    Uff omlouvám se za delší komentář, ale já si o čajích prostě hrozně ráda povídám. :D
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
  2. podobne, ovocne čaje nemám rada, len bylinkove :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. U mňa vyhráva zelený čaj, ten vie nakopnúť lepšie než káva. :)

    Pozývam teba aj tvoje čitateľky na môj blog: http://rebelliouslily.blogspot.sk/
    Ak sa Vám páči, pridajte si ma do kruhov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja čaje milujem, pijem ich dokonca aj v lete (teplé! :D ) Matcha som mala od jedného kamaráta. Mal takú zvláštnu chuť, ale mne chutil :)
    Original copy blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Čajíky miluju, celý rok jedu zelený a bylinkové, zázvorový a čas od času černý, léčím se s nimi, s kopřivovým si splachuji vlasy. Matchu jsem ochutnala několikrát a není to nic pro mě, je to spíš jak potravina, než jen čaj na relax. Měla jsem ho i na "pravý japonský způsob" a to se vůbec nedalo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. U nás se čaj pije snad po hektolitrech!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som tiež veľmi čajová a matchu milujem. Najviac mi ale chutí na studeno, ideálne s pomarančovým džúsom. Blbé je to, že je práškový a správne by sa mal vymiešať, resp. vyšľahať špeciálnou metličkou. Ja ho zatiaľ rozrábam v 0,5l fľaši a dá sa to zvládnuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já čaje zbožňuju a to hlavně ty sypané, na pytlíčky moc nejsem. Moc teda nemusím ovocné čaje, ale jinak beru cokoliv! Třeba takový britský černý čaj s mlékem je úplná lahoda)) Z tvých návrhů mě zaujal víc asi ten druhý čaj, ale ještě jsem ani jeden nezkoušela :) -L

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mám moc ráda zelené čaje včetně Matcha Tea a mně osobně velmi chutnal. Tedy pouze v teplé podobě, babička ho pije studený a to je teda fakt hnus. K zeleným čajům jsem se dostala cca před rokem, když jsem se dočetla, že pomáhá odbourávat tuky...no, nevím, jestli něco odbourá, ale moje tuky mají asi hodně velkou výdrž... :D
    Jane z janepise.blogspot.cz || Proč mít nikým nečtený blog

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne