piatok 22. januára 2016

Plesové líčenie 2: s ktorými výrobkami líčenie nesklame

Ako som sľúbila minulý týždeň dnes sa pozrieme na to, s ktorými výrobkami líčenie nesklame a vydrží naozaj pekne celý večer. Sama mám všetky tieto výrobky otestované na milión percent a viem, že sa na nich môžem pekne spoľahnúť. Vyberala som veci, ktoré sú bežne dostupné či už na nete alebo v drogérii a hlavne za drogériové ceny. Tak, ktorá kozmetika vás podrží?

Báza+ make-up+ korektor + púder


Priznám sa, že nie som veľkým fanúšikom podkladových báz a používam ich naozaj len vtedy, keď musím. Je pravda, že s bázou je make-up často krajší a o tom, že vydrží neskutočný počet hodín netreba polemizovať. Ja mám doma dve bázy, ale najviac sa spolieham práve na túto moju ,,prvú" Dermacol. Je veľmi príjemná, dobre sa s ňou robí a je na ňu spoľah.

Čo sa týka make-upu určite to chce krytie, výdrž a rozjasnenie. Z toho dôvodu vám určite radím Skin Luminizer od MaxFactor. Make-up som samostatne recenzovala niekedy v decembri a posledný mesiac nepoužívam žiadny iný. Na pleti vyzerá fakt krásne, dodáva jej taký ten zdravý ,,glow" a hlavne to pekné krytie.

Korektory odporúčam dva - jeden pod oči a jeden na pleťové nedostatky. Mojím očným favoriom je Loreal Lumi Magique, pretože má ružový podtón a krásne očné okolie rozjasní. Na rozdiel od iných korektorov sa pod očami negrčkuje len pekne celý deň drží a kryje. Na nedokonalosti odporúčam Rimmel Hide the Blemish Concealer. Je to klasický tuhý korektor, ktorý prekryje aj toho najväčšieho nepriateľa a nechá ho skrytého celučičký deň.

Nezabudnite, že keď si nanesiete make-up a korektory make-up musí ,,sadnúť". Neprekrývajte ho púdrom aspoň dve minútky - urobte si zatiaľ oči alebo vlasy. 

A nakoniec púder! Ak mám odporučiť drogériový tak jednoznačne Rimmel Stay Matte. Je to naozaj ten najlepší drogériový púder.


Líčka + rozjasňovač 


Túto kombináciu ste u mňa videli už milionkrát ale stále ju nič neporazila. Ako líčka a rozjasňovač určite odporúčam Make-up revolution triple baked blusher v kombinácii s Dermacol rozjasňovačom. Líčka dostanú krásny zdravý a žiarivý nádych, ktorý vydrží do rána bieleho!

Tiene + riasenka + ceruzka


Všetko ,,očné líčenie" vybavíte veľmi jednoducho s Make-up Revolution Ultra paletkou. Tá obsahuje tiene, ktoré rozjasňujú, s ktorými si upravíte obočie, urobíte dokonalé smokey eyes - proste každé líčenie (plesové, či bežné) urobíte raz dva vďaka tejto skvostnej paletke. S tieňmi sa robí veľmi dobre a vydržia celý deň. Mne osobne aj bez bázy, ale ak sa vám mastní viečko, určite sa radšej predtým poistite, než by ste boli v polovici večera bez tieňov.

Ako riasenku odporúčam moju dlhoročnú stálicu Volume Milion Lashes od Loreal. Riasenka robí prekrásne riasy a hlavne, čo je dôležité v prípade plesu - neopadáva, nedrolí sa.

A nakoniec ceruzku - ak si budete robiť najmä smokey eyes pre zintenzívnenie výsledku si môžete naniesť ceruzku či už do vnútorného oka alebo ako linku. Ja nedám dopustiť na Loreal Super Liner Mat- Matic. Ceruzka je úžasne mäkká a vyrží opäť- celý deň. 

Rúž + lesk

  
Čo sa týka rúžov/leskov ja by som nepoužila ani jedno ani druhé. Jeden z mála výrobkov, na ktorý je reálne spoľahnutie je Lip Lava od Make-up revolution. Tento lesko/rúž vydrží reálne niekoľko hodín bez poškodenie, vysušovania pier alebo zaliezania do kútikov.

A bodka na koniec parfém!


A to najlepšie na záver! Parfém! Pre mňa je ples špeciálna príležitosť, ktorá si vyžaduje niečo ,,navyše" na záver. Pre mňa je úplným príkladom takej tej ,,bodky" kvalitný parfém a preto by som zvolila Chanel Mademoiselle. Je to jedna z najkrajších vôní, aké som kedy mala (a poznám) a viem, že zaručene vydrží krásna celý večer.

A čo vy? Máme nejaké rovnaké ,,plesové" malovátka? Aký parfém si dávate na ples?





10 komentárov:

  1. Ahoj...pekný článok...ja na plesové líčenie používam výrobky, ktoré v bežných pracovných dňoch nestíham použiť, napr. linku na oči, klieštičky na riasy, ... ale s parfémom to mám tiež tak, mám ich pár len na špeciálne príležitosti, pretože na bežné dni je ich škoda :-)
    http://lifeismystyle.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj ja si ich potom ešte dopriavam ak viem, že ma v ten deň čaká niečo dôležité a potrebujem ,,podporiť" :)

      Odstrániť
  2. Vo väčšine výrobkov sa zhodujeme, ale Rimmel Stay Matte kolekciu mám už niekoľko rokov v záložke "už nikdy viac" :-/ Raz som si totiž kúpila make up a púder a keď som ich použila, prvých 15 minút to bolo fajn a potom asi najväčšia make-upová katastrofa, akú som kedy zažila. Teraz ma napadlo, že mohol byť zlý len make-up, ale vtedy som bola taká rozčarovaná, že som tomu nedala druhú šancu a putovali oba rovno do koša :D Ale z drogériových púdrov sa mi osvedčil Affinitone od Maybelline :-) A rozjasňovač mám ten istý od Dermacolu, ale keď ja to raz neviem používať :D (čiže ak by sa ti o tom chcelo spraviť článok so zopár tipmi, bola by som vďačná :-) )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa to fakt muselo byť úprimne tým make-upom lebo tento púder nemá chyby! :) a myslím si to o to obzvlášť, že Affinitone patrí medzi moje najobľúbenejšie make-upy a keďže vyhovuje aj tebe máme asi podobný typ pokožky. Ja som si Affinitone vyslovene zakázala,lebo som po ňom vždy siahala ako po prvom a potom mi to bralo potrebu skúšať ďalšie :)Pre mňa je to akurát jarno/letný make-up pretože tým, že mám v zime suchú pleť potrebujem hydratačnejšie make-upy:)

      Odstrániť
  3. Mám moc ráda tento parfém. Léta jsem ho používala. Tuto bázi pod make-up bohužel nemůžu mít, obecně moc báze pod make-up nepoužívám, což je možná chyba, v únoru mě čeká ples v Obecním domě, tak asi budu muset vymyslet nějaké líčení.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pěkný článek, báze je opravdu základ... kamarádka používá vždycky na plesy a večírky a vždycky ji makeup opravdu vydrží celý večer.

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď to, fakt sa oplatí používať ju ak vieš, že potrebuješ aby make-up vydržal dlho :)

      Odstrániť