utorok 19. januára 2016

Prírodná hubka z rias


Prírodnú hubku som mala v blogovom wishliste asi pred dvoma rokmi a ani neviete koľkokrát som okolo nej išla v drogérii a potom som ju položila naspäť. Jednak mám také hubkové štádia, že niekedy ich používam denne a potom sa ich zase ako je mesiac dlhý nechytím - takže som nevedela, či do toho ísť alebo nie. Potom ma odrádzala pomerne vysoká cena - tie kvalitnejšie cenovo vychádzajú na +- 7 € čo zase nie je málo na ,,hubku". Každopádne moja dilema bola vyriešená na Vianoce, keď som ju dostala ako vianočná darček od rodičov. Tak som ju teda konečne mohla vyskúšať a dnes tu mám pre vás recenziu!


Ak ste o týchto morských hubách ešte nepočuli sú to vynikajúce huby na umývanie pokožky celého tela (a ževraj sa dajú používať aj na čistenie domácnosti a oblečenie). Majú dve hlavné výhody - sú extrémne jemné (ideálne pre všetky typy pokožiek aj ten najcitlivejšej detskej) a majú v sebe obsiahnuté biologické látky, ktoré majú antivírové, protinádorové, dezinfekčné a antiseptické účinky. Ak si kúpite kvalitnú hubu vydrží vám aj niekoľko rokov - stačí ju len pravidelne prať. 

Použitie huby je veľmi jednoduché - stačí ju namočiť do vody (hneď úžasne zmäkne) a naniesť na ňu sprchový gél a umyť sa :) Po použití ju len opláchnite s horúcou vodou a je to.


Ja som s hubou neskutočne spokojná, je to ako príjemná masáž jemnučkou hubkou. Ak zvyknete pri umývaní používať hubky skúste aj takúto už sa k tým bežným drátenkám nevrátite.

A čo vy? Hovorí vám to niečo? Videli ste ich? Používate hubky alebo lufy?

18 komentárov:

  1. "A uz sa k žiadnym dratenkam nevratite" :D
    Spravila si mi pekne ráno hehe...
    na tú hubku sa asi pozriem, ak vydrží naozaj dlho, tak nebudem ľutovať tých pár eur.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. "A uz sa k žiadnym dratenkam nevratite" :D
    Spravila si mi pekne ráno hehe...
    na tú hubku sa asi pozriem, ak vydrží naozaj dlho, tak nebudem ľutovať tých pár eur.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej tak to sa teším :) to je cieľom! Čo som čítala diskusie, ževraj jedna hubka vydrží aj 5 rokov, tak ak je to pravda je to minimálna investícia :) uvidíme :)

      Odstrániť
  3. Tuto houbu neznam. Kde se da presne koupit? Napr. Dm, Rossmann?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pýtala som sa rodičov a táto je z Mulleru (neviem, či v ČR máte) ale pozerala som sa dnes a videla som ju v Tescu a kamarátka spomínala, že kedysi videla aj v DM :) skús možno aj nejaké bio obchody :)

      Odstrániť
  4. celkom dosť ma zaujala a tiež plánujem vyskúšať aj nejaké na tvár :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá fajn, ale já tyhle věci nepoužívám vůbec, i když to zní vážně zajímavě.. :)

    Nikola Mills

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Přírodní houby máme doma a naprosto je miluji :) Je pravda,že jejich cena je opravdu vysoká,ale myslím,že je zcela adekvátní. Bohužel už musím číst i obaly těchto hub,protože čím více jejich popularita stoupá,tak tím více jsou šizeny.Jsou velice jemné a příjemné :)

    ROSEMDIARY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj to je úplne pravda a príde mi to inak neférové, že ak sa človek nevyzná kúpi ,,prírodnú hubu" ktorá okolo prírody ani nešla :(

      Odstrániť
  7. Taky mám mořskou houbu a strašně mě to s ní baví, nemůžu si ji vynachválit! :)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Už jsem si chtěla koupit jak přírodní houbu tak i přírodní pemzu, ale ještě jsem se ani k jednomu neodhodlala :D -L

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. čím skôr sa odhodláš tým skôr si budeš užívať kúpanie sa :)

      Odstrániť