štvrtok 14. januára 2016

Prvý prírodný parfém od Weledy


Priznám sa, že o tom, že Weleda bude mať svoje prvé prírodné parfémy som vedela už nejaký ten čas a preto som vedela, že hneď ako prídu musím nejaký vyskúšať. K tejto značke mám veľmi osobný vzťah, preto som sa na nich tešila a strašne som dúfala, že to vyjde a budú tak dobré ako to od Weledy všetci čakajú. Neviem si predstaviť ten tlak na značku, keď si povie, že príde na trh s niečím novým a potom čaká na reakcie od zákazníkov, či sa im výsledok páči alebo nie. 


Výsledkom snaženia tímu v Nemecku teda sú tri krásne vône: granátové jablko, ruža a rakytník. Všetky tri sú vyrábané zo 100% prírodných zložiek, majú 50ml a na http://www.weleda.sk/ stoja 19,95 €. Ja som si vybrala ,,tú svoju" hneď - Granátové jablko. Spolu s ružou je to moja najobľúbenejšia vôňa od Weledy, tak som bola zvedavá ako vonia v parfémovom poňatí. 


Kým začnem samotnou vôňou len pár slov k baleniu. Obal je pomerne jednoduchý, ale inak som asi ani nečakala.  Papierová krabička ukrýva  jednoduchý sklenený flakón, ktorý má tieňovaný obal vo farbe príslušnej hlavnej zložky. Ja mám granátové jablko, čiže balenie je červené. 


A poďme na to najdôležitejšie -vôňu! Ak ste mali od Weledy hocijaký produkt s granátovým jablkom, tak si budete vôňu pomerne presne vedieť predstaviť. Je veeeľmi podobná ako napríklad sprchový gél len 10x tak silná. V prípade granátového jablka ide teda o mix pomaranča, neroli, davany a vanilky. Aby ste si to vedeli trochu viac predstaviť je to buď ako pomarančová vianočná zmes do aromalampy, alebo mierne korenistý pomaranč. 
Parfém by som zaradila do orientálnych vôní, pretože je pomerne výrazný, miestami až ťažký a s nádychom štipľavosti. Má veľmi dobrú výdrž, a páči sa mi, ako postupom času vyprcháva do sladkej vanilky. Je to veľmi pekný kontrast voči štipľavému pomaranču na začiatku. Parfém je podľa mňa vhodný na jeseň a zimu, v ostatných obdobiach by bol príliš ťažký a výrazný. Mne sa veľmi spája s Vianocami a som rada, že som ho dostala práve teraz, pretože o to viac sa mi s nimi bude spájať.


Čo na ňom ocení asi najviac ľudí je to, že obsahuje len čisté prírodné suroviny - žiadne syntetické konzervačné látky, žiadne farbivá, parfumy ani látky na báze minerálnych olejov vyrábaných z ropy.


Mne sa veľmi páči a určite neostanem len pri tomto. Ak sa vám ho nepodarí niekde nájsť a ovoňať kľudne ovoňajte sprchový gél alebo krém a predstavte si tú istú vôňu len omnoho silnejšiu a výraznejšiu.

A čo vy a Weleda? Skúšali ste od nej niečo? Máte doma nejaký prírodný parfém? Od akej značky? Lákajú vás?

13 komentárov:

  1. musí voniať krásne, granátové jablko je úžasné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá vážne úžasne! Milujem túto vôňu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá a určite aj vonia úžasne. Určite ho musím vyskúšať :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přírodní kosmetiku mám moc ráda, ale tak si říkám, že přírodní parfémy docela zanedbávám !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Musim ju ist niekde ovonat, prirodny parfem som este nemala. K.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Také ho mám a líbí se mi, je to krásná vůně zejména teď na zimu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Weledu mám ráda, vypadá vážně skvěle :)

    Nikola Mills

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tiez mam tuto vonavku doma a je skvela :) pouzivam ju kazdy den a mne nepride tazka, ale skor citrusova a svieza :) ale jednoznacne odporucam!

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne