streda 20. apríla 2016

Šípkový olej


Úprimne zo srdca, aj keď sa snažím s olejmi mi to ide ťažšie. Môj vzťah k nim je raz hore, raz dole a keď som dole tak sa neskutočne dlho štverám naspäť hore. Kým krém si dám, v momente na moju suchú pleť zaschne - ešte aj pekne vonia, pleť je po ňom hneď hebká a nemusím nič riešiť. Za to olej - nie vždy vonia, skoro nikdy hneď nezaschne a teda pleť po ňom proste nie je rovno hebká. V mojom okolí som z rôznych zdrojov posledného pol roka počúvala rôzne pozitívne recenzie na bio šípkový olej a veľmi dlho som odolávala. Pred cca troma mesiacmi som si o ňom začala trocha viac čítať a googliť a nakoniec som sa rozhodla objednať si ho a začať používať. Priznám sa, že olej mi došiel domov a ako prišiel stál na mojej poličke asi dva týždne, kým som ho začala používať. Tentokrát som si povedala - keď sa pustím do tohto kvalitného oleja bude to poriadne. Budem ho používať minimálne tri mesiace aby som vedela oceniť jeho účinky a hádam si navyknúť na takýto druh ,,krému".

Vedela som, že ak šípkový olej tak určite len a len Nobilis Tilia. Tento značke verím a viem, že je fakt kvalitná a dostanem ten pravý šípkový olej, aký si predstavujem. Samotný šípkový olej je ideálny proti vráskam, hydratuje pokožku a bojuje proti jazvám (aj starým). Na to, aby bolo vidieť výsledky (najmä tie, čo sa týka jaziev) je potrebné používať ho dlhšiu dob ideálne dva mesiace.


Samotný olej má sýto oranžovú farbu, ktorá dodá pokožke po rozmasírovaní peknú farbu. Odliala som trochu z neho kamarátke a tá ho používa ráno a vyzerá ako keby mala BB krém. Ja olej používam večer na umytú a vlhkú pokožku. Všeobecne všetky oleje je dobré nanášať na vlhkú pokožku, pretože ich miniete menej a ľahšie sa s nimi pracuje. Ak potrebujete na olej ešte môžete po jeho zaschnutí naniesť krém (ja to nerobím).

 Olej má pomerne výraznú vôňu - ako šípkový sirup. Je to 100% za studena lisovaný olej, čiže nič iné ako šípku tam cítiť nemôžete. Mne tá vôňa extra nevonia, ale napríklad môjmu manželovi vyslovene vonia. Vôňa vyprchá po vsiaknutí.

Snažila som sa vám odfotiť oranžovú farbu oleja resp. peknú farbu, ktorú olej dodá pokožke :)

Pred

Po

Čo sa týka samotných výsledkov - olej teraz používam cez dva mesiace a pokožka sa mi krásne ukľudnila, nezapaľuje sa a vyzerá veľmi pekne. Vnútorne som sa dohodla sama so sebou, že olej idem minúť celý, takže taký ten väčší záver dostanete v empties. Mám pocit, že ružovkasté miesta sa rýchlejšie a krajšie hoja a že pleť sa hlavne nezapaľuje. 

Z toho, čo si všímam je to zatiaľ jednoznačne môj najobľúbenejší olej a som zvedavá ako to celé dopadne po ďalších dvoch mesiacoch. Na http://www.navratkprirode.sk/ zoženiete tejto olej v rôznych veľkostiach od 5€ (na fotke je 100ml vo fialovom skle za 14,10€).

A čo vy a oleje? Máte ich radi? Ktoré? Máte radšej krém alebo olej?

22 komentárov:

  1. Tym, ze si napísala, že sa ti pleť nezapaluje si myslela tak, že olej bojuje aj proti akné?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem ci bojuje proti akné nie je moc silne slovo ale povedala by som ze mne neskutočne pomáha a posledné mesiace mam fakt peknú pleť a to vela cestujem, bola som 2x chorá mala som stresové obdobia cize záťaž na pleť ale ta sa drzí a je neskutočne pekná :)

      Odstrániť
  2. No já nevím, ta oranžová barva mě trochu odrazuje. Občas narazím na šípkový olej v nějakých směsích a myslím, že takto mi stačí :-)
    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho používam len večer takze mne ta farba vôbec neprekáža práve naopak som aj trochu rada lebo vyzerám menej bielo :)

      Odstrániť
  3. Ja oleje milujem a šípkový som zatiaľ nemala, takže asi vyskúšam (:

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked mas rada oleje potom sa ti tento bude určite páčiť :)

      Odstrániť
  4. tiež o ňom uvažujem.nobilis je jasná volba.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. k olejům mám hodně podobný vztah jako ty - navíc nejsem teď úplně spokojená s pletí, tak pořád hledám, co by mi sedlo :)
    serenity

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked je človek spokojný to sa až neoplatí experimentovať ;) este sa nebodaj pokazí :)

      Odstrániť
  6. ja uz len oleje...nic ine na moju plet nejde...je vela vela roznych moznosti - ja odporucam saloos - tie mixovane oleje (zaklad/nosic zvycajne je jojobovy olej, a podla typu oleja sa k tomu primiesavaju ostatne...arganovy, sipokovy, tea tree, ruzovy atd)...su to vsetko ciste oleje a plet po nich fakt kvitne v kazdom veku (potvrdila aj 40r sestra, a 70r mamina...a ja ako 30+ tiez) teraz skusam miesane oleje od slovenskeho vyrobcu Mylo - babu, sa da bezne stretnut po slovensku na kadejakych trhoch a dost sa pyta na feedback, co sa mne osobne velmi pozdava...a olej (alebo teda zmes olejov) je zatial super - cely zivot som mala problem s vyrazkami a teraz si mozem dovolit chodit len s BB kremom a korektorom...:) J. http://www.sashe.sk/Mylo/detail/hydratacne-serum-na-mastnu-a-problematicku-plet

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jo a este k tomu sipkovemu...smotny olej je urcite super, len moze byt na plet moc tazky...preto som pisala o tych zmesiach, kde je ako pridavnou zlozkou (ostatne oleje su lahsie)...inak nobilis robi aj skvele sera na plet (ja pouzivam salviove a tujove...maju vela druhov)...pre mna je to velky rozdiel, ked to porovnam s tym od estee lauder (to mam tiez)...to estee je viac menej chemia...ja nemam rada ten silikonovy pocit, co to zanechava na pleti...viac mi sedi to od nobilisu s nejakym olejom...J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za super tipy uz som si pozerala aj toho slovenského výrobcu ten ma úprimne hneď zaujal lebo rada podporím domácu výrobu :) je inak pravda ze čím dlhšie človek olej používa tym viac si na neho zvykne a potom chyba. Ako napríklad teraz nechcelo sa mi prelievat olej tak som si so sebou do NY zobrala mastný Weleda mandľový krém a mam pocit jednak ze mi nestačí chyba mi ten olejový premastujuci pocit 😢takze na to ze mi to najprv vadilo tento tyzden mi to neskutočne chyba ☺️

      Odstrániť
  8. Čistý šípkový olej mě hodně láká, takže časem zkusím :) Zatím ho mám jen v nějakém oleji Saloos a nejspíš ho tam moc nebude.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zistila ze som mala sipkovy od saloosu ale to je podľa mna neporovnateľne o koľko je tento lepší 👏🏽

      Odstrániť
  9. Ja používam krém, no tiež som začala blúdiť po nejakých stránkach a samozrejme som našla aj nejaké tie oleje. Bola som rozhodnutá vyskúšať hlavne ricínový olej na vlasy. No potom som našla arganovy, ktorý je dobrý aj na pleť. Už som ich aj objednala a som prichystaná na testovanie, tak veľmi dúfam, že sa stanú mojimi pomocníkmi. :-D aj keď nemám rada tú mastnú pokožku po nanesení napr. aj po kréme.. :-D ale ak chcem vidieť nejaké zmeny, tak sa budem musieť do toho pustiť naplno. A samozrejme aj takýto šípkový by som priala, hlavne teda na tie jazvy, keďže mne nejaké ostali na tvári po zásahu kožnej lekárky a v poslednom čase si to stále všímam, že ake to je hnusné a neviem čo s tým. Odporučili mi už tento šípkový olej, len sa ešte musím rozhodnúť, či ho fakt vyskúšam. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak arganovy je na mojom zozname ked miniem tento sipkovy :) pozerala som si ho na internete tak som veľmi zvedavá ze aký je :) ak poskusas daj vediet čí sa oplatí :)

      Odstrániť
  10. Vyzera urcite zaujimavo. Takze by si ho oznacila ako najlepsi olej zo vsetkych, ktore si skusala? Ci mas este nejaku inu topku?
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som doma asi 4 pletove oleje a tento je jednoznačne naj 😊 oceňujem hlavne to ze je po nom vidno výsledky (po relatívne krátkej dobe) a mojej pleti ocividne krasne prospieva :)

      Odstrániť
  11. Šípkový olej by som niekedy určite rada skúsila. Mala som krém ktorý ho obsahoval a dosť mi pomáhal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj presne aj ja som mala kedysi krém ale mat čisto olej to je veru nieco :)

      Odstrániť
  12. čítala som že je dobré dať krém ( a to rovno hydratačný ) pred nanesením oleja ... vraj sa lepšie vztrebe do pokožky a má lepšiu hydratácia a účinnosť ... tak neviem no ...
    Ja mám doma odličovací olej a tiež levanduľový pleťový olej ...

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne