piatok 13. mája 2016

Poznáte Zendium?


Niekedy rada testujem aj výrobky, ktoré sa vymykajú bežnému kozmetickému rámci. Aj keď otázka je, či dentálnu hygienu vnímate ako vymykanie sa, alebo ako súčasť, ktorá tam proste patrí. Nech už je to tak alebo onak - dostal sa ku mne balíček od značky Zendium, ktorý obsahoval zubné kefky a novú zubnú pastu. Budem divná ak napíšem, že som o značke Zendium ešte nikdy nepočula?


Kefky, ktoré mi došli boli kefky vytvorené s poprednými dentálnymi odborníkmi a v obchodoch ich nájdete v troch variantoch - Soft Clinic, Sensitive a Soft Complete Protection. Na kefkách je špeciálne to, že majú zaguľatené štetiny a malú hlavu, vďaka čomu si máte vedieť zuby vyčistiť precíznejšie. Ak si teraz hovoríte a čo kefka ako kefka rovno vás vyvediem z omylu. Táto kefka je fakt iná a prvý týždeň si to možno poviete aj v negatívnom zmysle slova. Je totiž fakt menšia, fakt inak tvarovaná a treba si na ňu zvyknúť. Po týždni to prestanete vnímať a z čistenia sa stane rutina. Verím, že to, že kefka lepšie čistí zuby uvidím v júly, kedy plánujem preventívku :)


Inak kefky sú príjemne mäkké a po prekonaní prvého týždňa je čistenie príjemné a efektívne. Ak vás v drogérii zaujmú tak vám napíšem aj rozdiely medzi kefkami, nech viete, ktorú chytať:
  • Zendium Clinic - má na špičke predĺžené štetiny vďaka ktorým si ľahko vyčistíte medzi zubné priestory.
  • Zendium Complete Protection - má mäkké a zaguľatené štetiny - povedala by som, že táto kefka je akoby zo všetkých troch tá najuniverzálnejšia. 
  • Zendium Soft - je určená pre citlivé zuby a je najmäkšia. Jej štetiny sú veľmi tenučké majú len 0,01 mm.

Zaujímavejšia pre vás bude možno zubná pasta, lebo neviem ako vy, ale ja pri pastách experimentujem určite viac. Pasta je taká vec, ktorá ma často omrzí a v obchodoch ich je toľko že by bola nesmierna škoda ostať len pri jednej. Táto, ktorú som dostala ja na testovanie je určená pre bielenie zubov, ktoré sú citlivé. Tie moje bohužiaľ citlivé sú, preto sú pre mňa absolútnym no-go všetky tie pásiky alebo silno chemické pasty, po ktorých by som sa nenapila dva dni. Inak ani si neviete predstaviť, ako ma strašne lákali v Amerike (aj keď boli pomerne dosť drahé), ale povedala som si načo? Poznám svoje zuby a viem, že by som to iba ľutovala. 

S kľudom v srdci vám môžem povedať, že pasta absolútne nedráždi, a zuby po nej nie sú vôbec citlivé. Je to proste veľmi príjemná pasta klasickej pastovej chuti, ktorá nie je nepríjemná a zapáči sa vám podľa mňa hneď :) Čo sa týka samotného bielenia - používam ju teraz cca dva týždne a zatiaľ veľké rozdiely nevidím. Viem, že domáce pastové bielenie nikdy nebude také efektívne, takže som zvedavá aký bude výsledok keď dopoužívam celú pastu. Ja sa hlavne teším, že ma z nej nebolia zuby. O tom ako dopadla na záver dám lepšie vedieť v empties. Pasty sa našťastie míňajú rýchlo takže na celkové zhodnotenie nebude treba dlho čakať. Ozaj! Aby som nezabudla pasta stojí do 4€.


Tak dnes výnimočne trochu praktična a nezabudnite už tento víkend druhá dávka NY zážitkov :) Mne osobne sa dvojka páči viac ako jednotka, tak dúfam, že nebudem jediná :)

A čo vy a pasty? Striedate? Akú používate? Dajte nejaké tipy nech vyskúšam :)

14 komentárov:

  1. Ja mam tiež citlivé zuby a moja zubárka mi vyslovene zakázala používať tieto "bieliace" pasty, ze to ešte viac ničí zuby... Takze ja sa im vyhýbam :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa radila a mne povedala, že tie, čo sú na slovensku dovolené sú ok, ale že nemám kupovať zo zahraničia lebo obsahujú vysoké percento tuším nejakých kyselín, ktoré môžu poškodiť sklovinu :)

      Odstrániť
    2. Ziadna zubna pasta neskodi zubom a ziadna zubna pasta nevybieli zuby a uz vobec nie pasta za 4 eura. Na bielenie zubov su urcene ine produkty... Ak ti zubarka zakazala pouzivat zubnu pastu, tak nemas dobru zubarku...Su zubarky, ktore zacnu robit paniku akonahle sa vyslovi slovo "bielenie", ci "bieliaci". Take zubarky patria do tej menej vzdelanej nemodernej zastaralej kategorie menej kvalitnych zubarok, ktore nemaju prave nasirsi rozhlad a znalosti o problematike bielenia zubov...

      Odstrániť
  2. Ja používam elektronickú kefku, čistí zuby oveľa efektívnejšie :) Zuby síce citlivé nemám, ale ďasná áno, a z pást preferujem Elmex, Sensodyne, alebo Curaprox :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som používala elektronickú roky ale práve po nej som začala mať citlivé zuby :(

      Odstrániť
    2. Problem je v tom, ze obe mate zlu techniku cistenia zubov. Nie je to len o vybere spravnej kefky, ale tiez o technike cistenia zubov. Ak mas citlive dasna z elektrickej kefky, znamena to, ze ich cistis zle.

      Odstrániť
    3. Ja som mala citlivé ďasná vždy, pri elektronickej kefke sa to zlepšilo :)

      Odstrániť
    4. o tom sa vôbec nehádam a úprimne nepochybujem :) ,,techniku čistenia" ma učil ocino keď som mala netuším koľko rokov a on naozaj nie je zubár :) Vždy som myslela, že mi o nej viac povie dentálny hygienik, ale žiaden nemal tie potreby. A mne bolo (asi blbé) opýtať sa, či si dobre čistím zuby :/

      Odstrániť
  3. Já nedám dopustit na pastu Dontodent a kartáčky Parodontax :) -L

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa osobne vyhybam tymto bieliacim pastam... Neverim tomu a mam pocit, ze tam je tym padom viac škodlivín... A my mame doma na striedačku Elmex a Sensodyne a kefky len Curaprox :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som kedysi bola tiež team Curaprox ale teraz som skôr Tepe :) kupujem aj Curaprox ale podstatne menej:)

      Odstrániť
  5. Ja veľmi bieliacim pastám neverím... :D mám sklovinu do žlta... Ale momentálne používam diy zubnú pastu a potom chcem vyskúšať Weledu alebo Sante.

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne