utorok 31. mája 2016

V pondelok bez stresu, v utorok bez nádchy a v stredu bez kruhov pod očami


Vedeli ste, že migrény sa viete (ževraj) zbaviť ak si nastrúhate lyžičku zázvoru a tú zjete? Nikdy som to neskúšala, ale pravda je, že ak si chcete pomôcť inak ako ružovými alebo inými tabletkami, možností je naozaj veľa. Stačí hľadať a veriť.


Okrem zázračných účinkov zázvoru sa na internete dočítate veľa tipov ako si vyliečiť všakovaké boľačky za pomoci éterických olejov. Dôležité je asi napísať, že ten pekný olejíček, ktorý si kúpite v nejakom obchode s bytovými doplnkami pravdepodobne nebude éterický olej a ak sa nimi chcete liečiť, je dobré prečítať si čosi o nich a nebyť prekvapený vyššou cenou. Keď som išla polochorá do New Yorku hľadala som ako si trochu dopomôcť pred suchým vzduchom v lietadle a na http://www.navratkprirode.sk/  som našla túto šikovnú sadu aromaterapia na cesty. 


Aromaterapia na cesty  ukrýva sadu 4 inhalačných tyčiniek, ktoré vám vedia pomôcť v situáciách, ktoré sa bohužiaľ každej z nás z času na čas stanú. Tyčinky sú určené proti stresu, nádche, únave a nevolnosti. Sú to šikovné malé tubičky, ktoré sa zmestia naozaj všade a nie sú nijakou príťažou. Podľa potreby si vytiahnete tú,ktorá sa vám zrovna hodí a jednoducho si ju dáte do nosa a nadýchnete sa. Ich zloženie je zo 100% éterických olejov, nie je to žiadna chémia ani umelé preparáty.

 
Síce mi tyčinky nedorazili kým som išla na dovolenku, ale nakoľko idem o pár týždňov na ďalšiu teším sa, ako si ich tam vezmem. Dúfam síce, že ich tam nebudem potrebovať, ale keby áno, viem, kde ich nájdem. Inak doteraz som používala dve tyčinky - proti únave a stresu a obe boli super. Možno to bolo viac v mojej hlave ako v tyčinke,ale stres sa zrazu znášal lepšie a únava odišla. Príde mi to ako príjemný pomocník, ktorý viem, že neuškodí a ja verím, že pomôže. 



Inhalačné tyčinky sa dajú kúpiť aj samostatne vtedy stoja okolo 3€ a toto celé cestovné balenie stojí 14 €.

A čo vy? Máte doma éterické oleje? Snažíte sa proti chorobám bojovať aj inak ako s klasickými liekmi? Počuli ste o takýchto tyčinkách?

20 komentárov:

  1. Tak tieto tyčinky musim mat :) ja som zvedavá na tu nevoľnosť, lebo mi je dost casto ťažko :-/
    A uz viete kam idete,teda kam pojdeme aj my ;)? V NY si spomínala, ze v auguste Grecko tusim, ale ze v juni neviete :) ja keby som niekam mohla ist tak určite Taliansko alebo Španielsko :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vážne? A to z čoho? Bola si s tým u lekárky? :/ Čo sa týka dovolenky ideme do Turecka paradoxne o dva týždne tak sa strašne teším a určite bude ďalší blog :) Taliansko a Španielsko sú obe úžasné krajiny takže sa nedivím, že by si tam išla :)

      Odstrániť
    2. Ano bola, neuzatvara sa mi klapka nad pazerakom a odpoveď lekarov, ze sa sa to operovať, ale az ked sa mi pokazi pažerák, takze úplne top odpoveď, takze len naučiť sa s tým zit, lebo je mi zle niekedy aj z pohara vody a z klobásky nic :)

      Odstrániť
    3. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    4. A nebojíte sa teraz cestovať po Európe ked su tie hnusné atentáty?

      Odstrániť
    5. Snažíme sa na to nemyslieť:/ tym ze cestujeme pomerne vela keby sme to takto riešili asi nejdeme nikam. Takze mame taký ten (naivno) pozitívny prístup a dúfame ze sa nic nestane ;)

      Odstrániť
    6. Ja som aj oľutovala otázku :( verim, ze sa nic urcite nestane a užijete si ;) ja nemam možnosť cestovať, hypotéka robi svoje, ale raz verim, ze to dobehnem... Tak si to užite a oddychnite viac ako v NY, tam to bude určite menej rušné ;)

      Odstrániť
    7. Ale nie netreba ľutovať! Teraz len dúfam ze moja odpoved nevyznela nejako namrzene lebo nebola :) a pýta sa nas to fakt vela ludi hlavne to Turecko celkom prekvapilo takze uplne chápem ;) my teraz ideme meniť byt tiez takze po tomto lete sa budeme musieť tiez krotiť :( úvery su veru kazice zábavy :(

      Odstrániť
    8. Tak tfuj tfuj tfuj, aby ste dobre vymenili :) a leto si teda užite poriadne!

      Odstrániť
  2. Vyzerá to veľmi zaujímavo, určite by som chcela takýto set, hlavne na cestovanie. :)
    Hodila by sa mi tá proti chrípke a taktiež pri strese. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tie dve sú aj pre mňa tie najvyužívanejšie :)

      Odstrániť
  3. Musím přiznat, že většinou sáhnu po Ibalginu. O zázvoru jsem to nevěděla a příště ráda vyzkouším, jelikož mám zázvor v lednici :-) Tyčinky se mi moc líbí už proto, že Nobilis Tilia mám moc ráda
    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Netušila som, že to ide aj inak, väčšinou som si vzala jeden Migralgin, schúlila sa do klbka a dúfala, že čím skôr zaberie. Ďakujem za tip na ničo zdravšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne, to človeka nenapadne, mňa k tomu inšpirovala kniha, ktorú som čítala tak som rada, že mi niečo poradila :)

      Odstrániť
  5. To vypadá moc dobře! ♥ Občas by to fakt bylo třeba. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak to je super :-) Už jsem takovou tyčinku měla a byla skvělá.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne