nedeľa 8. mája 2016

Video: New York vlog časť 1


 Síce to chvíľu trvalo ale je to tu! New York fotky a vlog časť jedna. Zase prinášam z každého rožku trošku nech si každý vyberiete čo máte radšej. Pre tých, čo nevedia pred dvoma týždňami som sa vrátila z týždňovej dovolenky z New Yorku, ktorej cieľom bolo vidieť, ochutnať a oddýchnuť si! Myslím, že som splnila len tie prvé dve, pretože domov som došla unavená a vyšťavená, ale spokojná a šťastná. New York je úžasné mesto, plné rôznych kontrastov a ja vám radím len jediné - zažiť! 

Vlog je tentokrát v horizontálnej polohe :) ale tak ako minule plný zážitkov a mňa :) Dúfam, že sa vám bude páčiť a teším sa na vaše komentáre :) Nedostatky budeme dolaďovať na ďalšej dovolenke :) Ako by povedali u mňa v robote každú dovolenku lepší vlog :)





Do New Yorku sme leteli so spoločnosťou Austrian, a na let môžem povedať len toľko, že nikdy si neberte miesta medzi business class a economy aj keď vyzerajú veľmi dobre a ticho. My sme boli obkľúčení bábätkami, ktoré celú cestu plakali, takže sme toho veľa nenaspali. Našťastie adrenalín fungoval a prvý deň sme si užili aj tak! Letenky sme inak kupovali skoro rok dopredu a tak nás vyšiel priamy let len 350 € :)


Ubytovanie sme mali v časti Chelsea, čo je 15 minút peši od Empire State Building. Krásna mestská časť a keby som sa niekedy vrátila do NY budem tam určite bývať zase. Bolo tam ticho, bezpečne a všade naokolo bolo kopec malých obchodíkov a reštaurácií. Vzhľadom na to, že okolie Empiru sme mali najbližšie prvý deň sme sa vydali hneď tam. Poviem vám, ten pohľad bol ohromujúci a veľkolepý!


Druhý deň sme išli preskúmať Brooklyn a ak chcete vidieť milú príhodu hneď z rána klikajte video :) Paradoxne aj keď Manhattan je tá top oblasť v NY, mne osobne sa určite viac páčil Brooklyn. Nebol taký preplnený, hlučný a mal svoje čaro.







Cieľ prvého dňa v Brooklyne bola Brooklynská botanická záhrada, kde sa mal konať festival kvitnutia sakury. Pár ich tam bolo, ale moja predstava bola trochu veľkolepejšia :) Tak či onak, určite krásny zážitok a som rada, že sme boli v NY na jar, keď všetko krásne kvitlo. 





Z kľudného a zakvitnutého Brooklynu sme úplne zmenili prostredie a išli sme sa pozrieť, kde pracujú tí najväčší vlci v NY :) Inak prekvapilo ma, koľko z tých ,,vlkov" boli mladí chalani a mladé dievčatá. Čakala som to tam preplnené staršími pánmi v oblekoch a opak bol pravdou. Dress code na Wall Street bol síce šedo- čierno oblekový ale vekový priemer omnoho nižší.



 Večer sme ukončili hipsterským Sohom a rozkošným Little Italy a Little China. Strašne som sa chcela navečerať v Little China ale popravde nemala som odvahu. Bála som sa, čo dostanem na tanier, tak sme sa najedli radšej v Sohu. Toľko krásnych a štýlových reštaurácii pokope som už dlho nevidela! Tam bola jediná dilema vybrať, že kde to bude najlepšie!



Druhý deň ráno sme začali so Staten Island Ferry, ktorá nás pekne previezla okolo Sochy Slobody a doviezla nás na Staten Island. Ten bol vcelku nezaujímavý, ale tá plavba bola fakt super :) Kľudne by som sa vedela dokolečka voziť aj celý deň a obdivovať výhľad na mesto. Vo videu sa plavíte so mnou, tak si nezabudnite vypočuť inštrukcie, čo robiť v prípade problémov :)






Sme si to tak kúskovali ticho/hluk/ticho :) Takže po pokojnej plavbe nasledoval Time Square! Tam si človek mohol len sadnúť a pozerať. Na ľudí, na reklamy, na život okolo! A to sme aj robili :) S kávou v ruke užívali deň!


Potrebuje toto vôbec komentár? Central Park - to najpokojnejšie a najzelenšie miesto v NY :)


Na záver dnešhého reportu už len foto prekrásnych cupcakov! Ja som musela v NY vyskúšať Red Velvet Cupcake a bol úžasný! Ani nie presladený, proste taký iný a veľmi chutný! Ten môj bol podľa mňa fakt veľký ale nedalo mi nedojesť ho do poslednej omrvinky :)



A to je na dnes všetko :) Že chcete viac? Tak sa pri dvojke vidíme o týždeň :)

A čo vy? Láka vás NY? Boli ste niekedy? Páčil sa vlog? Čo vedie fotky či video?



16 komentárov:

  1. Veľmi pekné video, ďakujem za takýto "trip" po NY :) A tá príhoda s wc :D omg

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásny komentár :) A nebolo mi na tom wc v tom momente veru všetko jedno :)

      Odstrániť
  2. Skvelý vlog aj fotky:)) NY vyzerá úžasne:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádhera, to musel byť zážitok :) ako fakt úprimne závidím :) bomba! Uz sa teším na ďalší diel - dúfam, ze týždeň rýchlo ubehne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Měla jsi krásný výlet, taky bych to brala :D Akorát mě by spíš lákalo cestovat do USA na delší dobu a vidět toho co nejvíc. Ani mě tak neláká jedno jediné místo, spíš mi to v celé té zemi přijde takové obrovské a různorodé, že bych chtěla vidět od každého něco, jak přírodu, tak města :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som si raz určite rada prešla USA len bohužiaľ dovolenka nepustí :/ Tak aspoň takto postupne :)

      Odstrániť
  5. Ojoj, nikdy nebrat místa mezi business a economy, případně premium economy a economy. Na těch předělovacích stěnách jsou totiž v 90% výklopné přebalovací pulty, takže mámy s miminama si nejčastěji vybírají místa právě tam.. Ale zvládli jste to! A pěkné fotky, těším se na další část! Ja v NYC ještě nebyl, ale toužím po tom! Snad už brzy =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď to, zlá voľba to bola :/ Poučení, už takú chybu neurobíme :)

      Odstrániť
  6. Super aj fotky aj video :) len mne vadilo, že si mala skoro stále okuliare na očiach, nemám rada, keď cloveku nevidím do oci :) ale inak vážne super! NY je moj sen....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, to mi ani nenapadlo :) Ale dobre, že píšeš budem sa snažiť :)

      Odstrániť
  7. Krásny vlog, krásne fotky ♥ Určite by som sa tam niekedy rada pozrela aj ja :3

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne