utorok 21. júna 2016

Zúfalí ľudia robia zúfalé veci, alebo ako som dúfala v zázrak Nimbového oleja


Každý si radšej číta tie pekné veci, ako tie škaredé, ale sami to asi viete, že nie všetko je vždy pekné. Asi pred dvoma rokmi sa manželovi na tele vyhodil ekzém. Alebo teda nebudem to volať ekzém, sú to červené fľaky, ktoré svrbia a migrujú po tele. Najprv sme si mysleli, že to je len nejaká alergia na jedlo, ale keď ekzém neodchádzal začali sme riešiť lekára. Na blogu som už raz mala jeden výlev ohladom kožných lekárov, ale aj rok či viac po tejto skúsenosti ma neprestáva fascinovať ten prístup, ktorý majú. Človek ide k lekárovi s tým, že má nejaký problém a ten lekár sa na to, čo ho trápi ani len nepozrie, alebo ak áno, najlepšie z diaľky 5 metrov, aby to náhodou nechytil. Každopádne lekárka sa ani nepozrela, že nepotrebuje, lebo z toho, čo počula vie, došla na to, že je to ekzém. Ok. Liečením boli nejaké premasťujúce kúpele, bioderma krémy a Excipal. Miulý rok sa problém vyriešil v Mexiku, kde ,,ekzému" asi pomohlo more a slnko. Prišla však jeseň a ,,ekzém" bol späť a ešte horší. Tentokrát sa lekárka na ekzém aj pozrela a skonštatovala, že to v žiadnom prípade nie je ekzém (super) a nasadila kortikoidy. Neviem, koľko z vás takéto mastičky bralo, ale manželovi zaberajú asi tak, že problém vyriešia priam neuveriteľne ale v momente ako ich vysadí sú fľaky preč. 

Bolo nám teda poradené ísť k alergológovi, kde mal hádam všetko od alergie na plesne, vlhkosť - samozrejme, kým sa na 4 návštevu nezobrala krv a zistili, že mu nič nie je. Takže manžel je zdravý ako ryba, len s fľakmi, kvôli ktorým nespí, lebo si ide zodrať kožu. Povedala som si, že poďme na to trochu prírodne a googlila som si, čo by mohlo pomôcť. Mudrci sveta sa zhodli na tom, že zázrakom na všetky ekzémy je Nimbový olej.


Nimbový olej je jeden z najvzácnejších olejov (podľa internetu) a mal by byť super na ekzémy. Pokožku by mal jednak upokojiť a jednak vyliečiť baktérie, ktoré sa v koži nachádzajú. Jeho jedinou nevýhodou je vyššia cena (ktorá je podľa mňa porovnateľná s inými olejmi - táto tuba stála pod 10 €) a zápach, ktorý olej má. Ten olej naozaj neskutočne páchne- vonia ako žlč alebo niečo nesmierne kyslé. Manžel to našťastie znášal vcelku ok ale mňa prvý týžden v kuse napínalo a vďaka za to, že to používal keď bola zima, takže sme mohli celú noc vetrať. Z oleja smrdia periny, oblečenie a tak sa vpije do pokožky, že aj mesiac potom, čo ho prestanete používať po ňom stále budete cítiť.


 A aký bol výsledok? Absolútne nijaký. Manžel sa premáhal mesiac a za ten čas sa mu ekzém zhoršil, v noci menej spal a ekzém sa nezmenšil nikde a nijako. Jediný výrobok, ktorý fakt pomáha sú bohužiaľ tie kortikoidové hlúposti. 

Ak máte náhodou v okolí nejakého dobrého kožného (okolie BA) budem veľmi rada ak mi dáte vedieť, pretože dobrý lekár je ako šafrán :) Všade je ich málo. 

Verím, že tento olej niekomu môže pomôcť, náš prípad to bohužiaľ nie je, ale ak trpíte na ekzémy tak si o ňom prečítajte verím, že všetky tie recenzie neklamú.

Ak teda poznáte nejakého dobrého lekára dajte vedieť a rovnako ak máte nejaké tipy na lieky proti ekzémom, alebo veciam tomu podobným :)
 


14 komentárov:

  1. My máme doma konopný olej za studena lisovaný ... tiež som ho kupovala kvôli priateľovi lebo má exém ktorý keď sa vylieči na jednom mieste zjavi sa na druhom a tak sa mu premiestnuje z rúk na chrbát z chrbta na nohy a tak podobne ... donedávna sme mali dobrú kožnú lekárku u nás v meste, ktorá skúšala aj iné alternatívy než kortikoidové masti... no odišla do dôchodku a ostala len tá zlá doktorka, ktorá všetko rieši na jedno kopito ...
    Musím povedať že po používaní kortikoidovích mastí behom pár dní exem zmizol no po vysadený sa po istom čase začal objavovať znova ... šak to poznáš.
    Je to strašné ... ja sa v noci budím na to že partner sa zo spánku škrabe po rukách na hrudi na nohách ... proste kde ho napadne ... a to pritom spí ... hroza.
    Takže som kúpila ten konopný olej ... musím povedať mne osobne zaberá ako nič iné na rôzne vyrážky a pupienky ( nič mi tak nepomohlo ako toto ) no jemu to moc nepomohlo ...
    Ale skúsila to moja kamarátka ktorej synovi sa začali robiť hnisavé ložiská ( začalo mu to hnisať zdnuká najprv sa mu spravil flak a potom to prešlo do takého štádia až to začalo schnúť a oddelovať sa od pokožky ) nakoniec mu ostávali nepekné tmavé flaky s toho po celej pokožke ... pochodili snáď všetkých lekárov v okolí ... robili mu snáď všetky testy nič nezistili ...
    Nakoniec po všetkých mastiach ktoré vyskúšali a liekoch ktoré pojedli ... si kamarátka povedala, že kašle na lekárov ze sa uchýli k prírode ... a tak vyskúšala tento konopný olej ...
    Behom pár dní sa mu začali tieto fľaky aj ložiská čo mál úplne nové hojiť ... stačili 3-4 dni a videla výsledky ... v čo už po niekoľkých mesiacoch ani nedúfala ...
    Ide totiž leto a chlapec ma 11 rokou a nohy flakaté tak že sa až hanbí si dať kraťasy ...
    Kamarátka bola nadšená ... nám resp. partnerovi to nepomohlo ale je synovi to zabralo takmer okamžite ...
    Skús vyskúšať ... nieje až tak drahý ... ja som ho kupovala v Brne za 200 korun takze u nás nebude tiež až tak drahý ... má zaujímavú vôňu no určite nie takú akú si popisovala ty ... to muselo byť utrpenie ... ale čo človek nevyskúša keď ma nejaký problém ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajajajaj :( To mě moc mrzí, co všechno si musí manžel i ty vytrpět :( Snad se vám podaří nakonec nalézt příčinu. Teď trochu fabuluju, ale co zkusit čínskou medicínu a homeopata? Vyrážku mělo dítě od kolegyně z práce, kterému na to pomohla homeopatika. Držím palce, buďte stateční!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja si nejako nemyslim, ze nimbovy bola ta spravna volba...ma velmi silne dezinfekcne a antibakterialne ucinky .... inak neviem teraz ci sa mi to mari, ale to co je jeho hlavnou zlozkou, je aj zlozkou tej Neem masky z hymalaja herbals...mne to nejak pride asi az moc agresivne...urcite nejaky olej...teraz som nasla ze borakovy olej (inak toto pouziva aj Dulcia do svojich kremov http://www.dulcia.sk/index.php?id_product=34&controller=product - a baby su z BA tusim a fakt to vedia s mastickami...neni lepsieho nocneho ocneho kremu, ako ich kavoveho..a maju tam aj zlozenie...po tom by som sla ja :) a vela sa sklonuje aj kokosovy olej...alebo mozno si urobit svoj vlastny mix :) J.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...a hlavne,ked aj kupis cisty borakovy na skusku, nestoji to majland ;) http://www.bio-market.sk/problematicka-plet/borakovy-olej-bio--saloos/ J.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skuste kupit SUDOCREM je to krem na detskú pokožku hlavne a to na plienkou pokrytu, podrazdenu, zacervenanu pokožku,ekzem a akne! Male balenie kupis od cca 3 eur a uvidíte :) za pokus to stojí podla mna...ja to mam doma na vyrážky a pomáha mi to ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kamoška presne na nejaké také fľaky používala už vyššie spomínaný Sudocrem a celkom jej to pomohlo zmierniť to svrbenie a aj prejavy, hoci úplne jej to zatiaľ nezmizlo. A skúste vyhodiť zo stravovania na začiatok polotovary, mliečne produkty a lepok. Postupne pridávať a možno zistíte, že príčina je niekde tam :) Držím palce!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Baby ďakujem za vsetky komentáre a s určitosťou Vám napíšem ze vyskúšame vsetko. Boli ste dost unikátne ani jednu vec co ste mi napísali nam este nikto neporadil takze fakt dakujem a ked budem mat nejaké výsledky dam vediet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. mozno by pomohlo aj keby si opisalaako tie flaky vyzeraju na pohlad alebo sla podla fotky..ono to nemusi byt klasicky ekzem moze to byt napr. aj seborea na tele...mozno lupienka...sla by som nato podla priznakov ale s urcitostou ti poviem ze ak zistis co to je najdes aj riesenie ale treba ratat s tym ze problem bude musiet riesit nielen kozmetikou ktora mu pomoze na akutny stav, moznoze uz chronicky ale bude musiet zapracovat i na ociste zvnutra...ono pokozka je jasnym signalizacnym znamenim ak sa v tele nieco deje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si inak myslím presne ako píšeš ze pokožka je vzdy odrazom vnútra a ze nieco manželovi nerobí dobre ale netušíme co. Krvné testy absolútne nic neukázali takze asi na to jednoducho budeme musieť ísť skúšaním pokus omyl :/

      Odstrániť
  9. Ja mam velmi dobre skusenosti s takymito "ekzemami" s A-dermo Exomegou sprchovym olejom a k tomu bud emoliencny balzam alebo krem Dermalibour+, je s vytazkami z ovsa a upokojuje pokozku a velmi pekne hoji tieto problemy .... urcite nech nepuziva kortikoidy, su neskutocne navykove a posobia len chvilocku. Alebo rada odprucam pacientom od Uriage Creme Lavante ako sprchovy gel, je bez mydla a nevysuje, prave naopak velmi dobre hydratuje a k tomu na premazavanie Xemosa krem, obsahuje protizapalove latky a rychlo upokojuje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne dakujem za cenne rady a kombinácie, hned ked sa vrátime z dovolenky vyskúšame dúfam ze nieco zaberie

      Odstrániť
  10. Looks so much better after, amazing job !

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nenapadlo Vas ze manzel moze mat svrab? Koznych malo kedy napadne ze by to mohli byt ,,zvieratka" zijuce pod kozou. Pokozka reaguje podrazdene, byva cervena a hlavne svrbi to hlavne v noci kedy su zvieratka aktivne. Z lekarskeho hladiska je na svrab nejaka mast, z prirodneho je viac moznosti, ktore sice zaberaju pomaly ale zaberaju.Olej z cajovnika zmiesany s gelom z Aloe Vera, pripadne s kokosovym olejom, Vhodne je to kombinovat s konopnym ale aj s tym Nimbovym olejom. Kazdy olej, je jedno aky je, do pokozky sa sam nevztrebe, potrebuje nejaky ,,nosic" idealne je to klasicka mast s obsahom Aloe Vera a obycajna dezinkfekcna indulona. To plati pre kazdy olej. Nech sa natiera dva x za den, hlavne nesmie setrit...mame skusenosti, nas klient to mal, bojna dlhe lakte, ale zvladlo sa to. Nezabudnut vsetky saty vyprat na 60°C, matrace hlbkovo povysavat. Mi sme klienta poslali do izolacie na tyzden, vsetko co mal na sebe sa rovno vyhadzovalo, aj uteraky, aj pyzamo. Po tyzdni pliaga v jeho bunke pokapala (bez clo eka nedokaze svrab viac ako 5dni prezit) a izolacku sme potom uzavreli a tyzden tam nik nepachol. Klienta sme natierali tri x za den (pliaga sa velmi castko koti, larvy sa tazko zahubia, musia dorast a tak sa nesmie prepast cas vyvinu). Nesetrit hlavne olejom z Cajovnika v kombinacii s Aloe Vera a nastpu s obsahom Aloe Vera. Prat, zehlit. Natierat aspon dva mesiace s tym, ze vsetko pouzite pradlo davat do plastovych vriec, po dvoch mesiacoch opustit byt aspon na tyzden. Veci na oblecenie pouzivat jednorazovo. Na postel dat gumovu podlozku, nespat priamo na matracoch, zintenzivnit natieranie a ak sa da, chodte na nuda kemp, ta pliaga sa nebude drzat v pyzame a trickach, spodnom pradle. Drzim palce

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne