piatok 9. septembra 2016

Bio parfém MYTAO


Tento týždeň sa nám na pár dní príjemne ochladilo a ja som to hneď využila a vybrala som si na kraj poličky jesenné parfémy. Momentálne to síce cítim asi ako trochu unáhlené rozhodnutie, ale to nechám bokom a budem sa naďalej tešiť a dúfať, že jeseň pomaly ale iste príde. Neviem, či som vám to niekde spomínala (aj keď to budete počuť onedlho vo videu :) ale jeseň je moje najobľúbenejšie ročné obdobie. Aj keď sa na ňu väčšina ľudí pozerá ako na obdobie plné dažďa, a škaredých zamračených dní, ja ju vnímam úplne inak. Jeseň je pre mňa plná slnka, krásnych farieb z opadaného lístia, prechádzok za príjemného chladného vetríka a konečne vrstveného oblečenia. Mám rada pančušky, lodičky, svetre, trenchcoaty – proste všetko to oblečenie, čo jeseň prináša.



No a stým idú samozrejme ruka v ruke ťažšie parfémy a presne o jednom to dnes bude.

Dnes to bude o parféme MyTao od značky Taosis, ktorú sa oplatí mať v merku ak máte radi prírodné produkty. Názov značky Taosis pochádza z čínštiny a arabčiny (TAO+ OASIS) a znamená žiť v spojení s prírodou. A to je presne akoby heslo celej firmy, ktorá sa snaží robiť 100% prírodné výrobky bez toho, aby ničila prírodu alebo prostredie okolo seba. Jednou zo súčasti ich portfólia sú práve parfémy Mytao – ktoré vznikajú z dlhodobej praxy v oblasti aromaterapie a liečiteľstva. Na výrobe parfémov sa podieľajú odborníci v tejto oblasti a čo je úžasné je, že cieľom nie je len vytvoriť malý voňavý flakónik ale vytvoriť niečo, čo človeku pomôže a zlepší deň.



Ja mám doma MyTao Zwei – čo je parfém, ktorého cieľom je človeka povzbudiť a slúžiť pozitívne na psychiku. Parfém je pomerne korenistý ale vďaka tomu, že obsahuje citrusy a tea tree je zároveň veľmi svieži a nepôsobí ťažko. Trošičku mi propomína granátové jablko od Weledy, tomu však chýba tá tea tree časť, čiže je ťažšie.
Tá vôňa je veľmi netradičná a garantujem vám, že nič podobné v bežnej parfumérii nezoženiete. Je to naozaj zmes korenia a citrusov – krásna vôňa pre každého kto sa chce odlíšiť a chce vyskúšať niečo iné ako má každý. Ak by som vám to mala prirovnať  niečomu komerčnejšiemu tak sa vôňa trochu ponáša na Jo Malone – The Herb Garden kolekciu.



Nakoľko ide o prírodný a luxusný parfém je možné, že nepoteší jeho cena – 15ml vychádza okolo 20 € (stále menej ako Jo Malone J Vec sa má však tak, že vám stačia na jeden deň dva streky, pretože parfém je naozaj výrazný a viac určite nepotrebujete.
Mňa dostal nielen vôňou ale aj filozofiou firmy, ktorú si vážim rovnako ako u Weledy. U nás ho zoženiete na stránke https://www.krasnakazdyden.cz/, kde majú všetky z edície.

A čo vy? Ste za tradičné alebo netradičné parfémy? Hovorí vám niečo Mytao? Ak máte radi nejakú firmu sledujete aj jej filozofiu? 


1 komentár: