štvrtok 22. decembra 2016

Ako sa nezblázniť (a užiť si) tieto dva dni :)

Doteraz som ešte stále nepochopila, prečo je okolo Vianoc toľko stresu. Neviem, či je to tým, že mám takú dobrú rodinu a nemám od nich pocit, že by som mala byť pod tlakom ale ja z Vianoc stres nemám. Jediné pocity, ktoré mám, keď sa povedia Vianoce sú radosť, láska, oddych. Podľa všetkých popiskov v múdrych časopisoch by som mala byť tento rok extra nervózna pretože o pár dní hostím celú rodinu na Vianoce u nás doma.  Podľa časopisov by som sa mala báť, že mi svokra bude v byte hľadať prach (to bude robiť skôr môj ocino), že sa svokor opije (ten by bol asi najochotnejší rozvážať potom domov) a že sa to tu zvrtne na nejakú taliansku drámu. Podľa mňa to bude úplne super - všetci si spolu sadneme, dáme si dobré jedlo a budeme sa tešiť, že môžeme večer tráviť spolu. Nič iné v tom netreba hľadať. Ak nie ste veriaci - tak tomuto dňu podľa mňa netreba pripisovať viac ako je. Treba ho brať ako pekný deň s rodinou, na ktorý budete spomínať :)

Ak však vo vás za tie roky časopisy, filmy a knihy ten stres vybudovali, tak dnes prinášam zopár tipov, ako ho zmenšiť a ako sa začať aspoň trochu tešiť :)

Hudba!
Vianoce sú symbolom dobrej hudby! Zbožňujem všetky otrepané vianočné pesničky a s manželom máme dohodu, že vianočné pesničky sa u nás môžu spievať až keď Tesco na Kamennom námestí začne ,,Vianoce". Odvtedy u nás ide ako už viete z môjho vianočného tagu:tu playlist vianočnej hudby. Či už si pustíte nejaký dobrý playlist na Spotify, naladíte vianočný stream na vašom obľúbenom rádiu, verte alebo nie s dobrou hudbou odpadáva stres omnoho lahšie :) Tak šup na to, rovno - otvorte nové okno a pustite si k tomuto článku nejakú dobrú hudbu :)

Knihy/ Časopisy dobrým nápojom :)
Časopisy môžu byť dobrým pomocníkom na odbúranie stresu ale aj jeho privolávač. Dámske magazíny sa radi priživujú na strese z Vianoc a nájdu všetky možné zákutia, ktoré vám ho prinesú. Ak si ich pripúšťate, potom si radšej decembrové čísla nekupujte (alebo si ich prečítajte až v januári) a siahnite po dobrej knihe.
Moja najobľúbenejšia vianočná kniha je od Johna Grishama a volá sa Skipping Christmas. V Slovenskej verzii je to Také nezvyčajné Vianoce :) Úplna skvostná oddychovka pri ktorej sa podľa mňa nejedenkrát z chuti zasmejete :)
 


A samozrejme, že kniha sa číta najlepšie s niečím dobrým na pitie :) Ja stále ,,fičím" na Chai z Marks&Spencer, ktorý ak sledujete môj instagram klik:tu viete, že mám nakúpený do zásob v prípade, že M&S fakt z Eurovea odíde :/


Pečenie! 
Čo je vianočnejšia aktivita ako pečenie? Netreba ho podľa mňa nijako siliť, nikto nechce po sviatkoch pribrať 10kíl ale vôňa čerstvých medovníkov v byte je podľa mňa najkrajšia na svete.Ak si k tomu pustíte nejakú super hudbu je pečenie priam liečivá aktivita :)


Ja a moje druhé ja!
No a posledná vec je stráviť trochu času so sebou. Vy ste len jedna, a treba sa o seba starať. Vyhraďte si jeden deň na seba aspoň hodinku a urobte sa krásnou. Kedy ste mali naposledy masku? Ako vyzerajú vaše nechty? Dúfam, že odpoveď je v sobota a nechty sú pekné červené :) Ale ak nie, tak poďme na to :) Článok je už skoro na konci tak ho pekne dočítajte a urobte si na seba čas. Budete naozaj spokojnejšie a určite kľudnejšie :)



Viete čo ukľudňuje mňa? Vôňa ruže a levandule. Preto sa cez sviatky obklopujem jedným aj druhým. S levanduľovým krémom zaspávam :) a moja pleťovka je z ruží.


Každý týždeň si doprajem dvojfázovú hydratačnú masku s ružovým olejom, ktorá pokožku krásne vypne a zároveň prečistí. Maska sa nanáša na pokožku v hrubšej vrstve, nechá sa pôsobiť 15 minút a následne sa navlhčeným uterákom odstráni. Pokožka je krásne jemná a od pohľadu vypnutejšia.
Najlepšia časť na celej maske je jej vôňa! Maska vonia podľa mňa ako Chloé Chloé len s ružovým nádychom. Keď som ju používala prvé dva týždne ňuchala som si, či na mne vonia Chloé z dňa predtým ale potom mi došla, že tak vonia tá maska. Prekrásna vôňa - ktorá vo vás navodí taký ten relaxačný pocit a dobrú náladu. Aj napriek tomu, že maska nie je zlupovacia a neobsahuje žiadny íl ani iné bahno nechá pokožku úžasne jemnú a hebkú vďaka oleju z ruže. A to balenie, to je už len čerešnička na torte!


Okrem masky používam posledný mesiac aj Bio Sérum s výťažkami z ruže, ktorý krásne dopĺňa masku a mojej pokožke dodáva hydratáciu, ktorá jej v tejto zime chýba. Je to asi jediné sérum aké som mala, ktoré nie je riedke a vystačí mi aj samostatne bez krému. Sérum má totiž konzistenciu denného krému, takže sa veľmi dobre kombinuje s make-upom alebo aj samostatne na noc. Sérum vonia ako ruža (čo je logish keďže obsahuje ružový olej), čo je mne neskutočne príjemne a pôsobí to na mňa ukľudňujúco. Ak neviete, aký máte vzťah k ružovým vôňam odporúčam ísť do drogérie ovoňať niečo z Weledy z ružovej sady aby ste vedeli, čo čakať. Hovorí sa totiž, že ,,ženské ženy" zbožňujú vôňu ruže, ale ak vo vás prevládajú niektoré mužské hormóny tak vás táto vôňa môže vyslovene iritovať. Oba výrobky mám zo stránky http://www.bioruza.sk/, ktorá ponúka nespočetné množstvo výrobkov s výťažkami z ruží. Určite si tam nájdete ten svoj, či už to bude maska, sérum alebo sprchový gél.




Tak a teraz už len úsmev na tvár :) Veď idú Vianoce :) A tie sú len raz v roku! 

A čo vy? Stres? Kľud? Ako Vianoce prežíva vaša rodina? Kto je u vás stresér?

8 komentárov:

  1. Ja teraz počúvam stále niečo menej vianočné a to nový album Lady Gagi, ale on je proste perfektný ♥ Vianočné pečenie milujem, najmä ma to veľmi baví, ale hlavne byt nádherne rozvoniava:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kazdy stresuje a nadava na vianocny stres, ale podla mna to k tomu patri aj tie vsetke pripravy a vsetke veci okolo toho🙂. Ja zazivam pokoj az od 18:00,24 decembra a mam to rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. M&S mi tu bude chýbať, hlavne ich čaje :( Snáď nakoniec neodídu. Inak, skvelé tipy! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bezva článek, taky ten shon moc nechápu no :) Čas se sebou a různý aktivity jsou super, doufám, že se ke čtení více dostanu o Vánocích.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne