piatok 20. januára 2017

Štvrť roka s HYC



Dnes si prvýkrát želám, aby ste sa nenechali inšpirovať mojím článkom, pretože aj tak o HYC-e vie už toľko ľudí, že je to niekedy otravné :) Ale nie (smiešky) práve naopak. Prvýkrát v živote som pochopila to, čo sa všade píše, že keď si nájdete záľubu v nejakom športe, stane sa z toho reálne váš koníček a nie utrpenie na, ktoré sa treba premáhať.



HYC (alebo Hot Yoga Centrum) je jednoducho Yoga Centrum v Bratislave, kde sa cvičí neskutočne veľa druhov Yogy vrátane tej Hot. Nakoľko nemám rada teplo tej hot sa vyhýbam a užívam si tie ostatné, ktoré sa cvičia v dýchateľnom prostredí :) O HYCe som počúvala pomerne dlhé obdobie, ale bola to až moja šéfka, ktorá ma motivovala aby som tam reálne išla. Ak sa jej oplatí chodiť z Vajnor do Ružinova kvôli ,,nejakému" yoga centru, tak mne (keďže bývam asi 10 minút peši odtiaľ) to fakt stojí aspoň za vyskúšanie. 


A viete čo? Bola to láska na prvé zacvičenie :) Aby ste ma chápali, pravidelne cvičím už asi dva roky, ale donedávna to bolo pre mňa utrpenie a čisto zištná vec. Cvičenie bolo pre mňa cestou na to, aby som mohla jesť čo chcem v porciách, ktoré ma reálne zasýtia. Určite to nebola pre mňa žiadna záľuba a tobôž oddych. Čakala som na ten moment, ktorý mal prísť a premeniť povinnosť na záľubu ale nestalo sa. Teda stalo, keď som vymenila fitko za yoga centrum. Už niekoľko mesiacov chodím na yogu 4x do týždňa a vždy sa tam neskutočne teším a odchádzam zrelaxovaná a s čistou hlavou.

Ak si hovoríte, že v čom je HYC taký úžasný hneď vám poviem :)

1, Pekné prostredie
Pre niekoho blbosť a stačí mu funkčnosť, ale pre mňa nie. Nie je to smradľavá posilka, ale príjemný yoga house s priestrannými šatňami, milým personálom a pitím, ovocím a odličovačmi v cene. Vstupné je inak 5€ a viete si ho znížiť rôznymi permanentkami.



2, Veľký výber yogy
Pred HYC-om som chodila dva roky pravidelne na Power Yogu, ktorá ma neočarila a preto som k yoge nemala vybudovaný nijaký vzťah. Tu som však zistila, že jóg je veeeľmi veľa druhov a je na vás, čo vás baví. Či meditačná Therapy Yoga, pomalá Relax Joga alebo Či-kung, o niečo dynamickejšia Hatha Joga alebo si trúfate na Aštangu. Nakoľko majú naozaj plný rozvrh vyberám si Yogy podľa mojej aktuálnej nálady a dňa, ktorý som mala :) 


3, Príjemní inštruktori
Budem zase porovnávať s mojimi predošlými skúsenosťami, ale moju predošlú jógu učila baba, ktorá chodila na FTVŠ a aj keď bola naozaj milá s jógou ako celkom to naozaj nič nemalo. Tu sú tie hodiny nielen o spevňovaní ale inštruktori sa do toho snažia dať aj jógové hodnoty, myšlienky a dávať tomu hlbší zmysel.


Úprimne som na seba strašne hrdá a som zo sebou fakt spokojná. Jednak, že fakt extrémne pravidelne a poriadne cvičím a jednak, že som konečne pochopila, čo sa všade píše :) Je to super pocit, keď si nájdete nové hobby, ktoré vám absolútne prečistí hlavu a ešte pre seba aj niečo robíte. Dve veci na záver :) Ak som vás nalákala odporúčam ísť vyskúšať až vo februári - teraz je na niektorých hodinách pomerne neznesiteľne pretože sa tam nahrnuli všetci ľudia s novoročnými predsavzatiami. A posledná vec - aj keď tento článok pôsobí ako absolútna reklama, fakt nie je :) Ja som len šťastná a spokojná, že som niečo našla a cieľom tohto blogu je posúvať dobré veci do sveta :)

Či to bude jóga alebo hocičo iné, len vám chcem povedať jedno - nevzdávajte to. Každý podľa mňa má to ,,svoje" cvičenie, ktoré ho fakt bude baviť, len tomu dajte čas a skúšajte. Yogu, spinning, zumbu, bicyklovanie hocičo :) Nikdy neviete, z čoho sa stane váš koníček :)

A čo vy? Cvičíte? Čo? Ako často? Kde? Baví vás jóga? Skúšali ste ju niekedy? Ktorá?

10 komentárov:

  1. Joga ma láka už veľmi dlho, ale nikdy som ju ešte neskúšala... Nakoľko nemam doma kľud, neviem vypnúť a sústrediť sa na cvičenie, ze by som to skúsila doma... To kde chodíš ty vyzerá veľmi lákavo :)
    Ak sa môžem spýtať, čo si so sebou máš priniesť na cvičenie ? Treba aj tenisky ?
    A kedy inak chodíš ty cvičiť, že či je to dobre ráno, alebo po obede alebo až na večer ;)
    Ja som mala permanentku do fitka, ale to ma vôbec nebavilo a necítila som sa tam dobre, som väčšia a je joga fajn aj pre takéto :D ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som sa doma urcite neprinútila to viem :/ Hyc je super v tom ze je tam neskutočne príjemná atmosféra od otvorenia dverí po koniec cvičenia :)
      Co si musis priniesť - v podstate len oblečenie a uteracik. Ak ideš na hot jogu tak aj flašku vody.
      Oni ti tam požičajú zdarma jogamatku, je tam voda, čaj nejaké ovocie a dokonca v šatni su odlicovace a fén.

      Ak by si chcela neskôr kupit sama jogamatku tak ich tam predávajú rovnako aj oblečenie a zdravé snacky.
      A kedy cvičiť? To je podla mna strasne individuálne. Ja som nočný človek a vstávať rano kvoli hocičomu je pre mna obrovský problem :) takze chodím na večerné jogy :) ale ak si ranný človek možno ti padne dobre rozcvička o 7 :) ak si este necvicila odporúčam zacat Basic jogou alebo relax jogou a ak sa chceš trochu ,,duchovne obrodiť " vyskúšaj therapy :)

      Odstrániť
  2. Jeeeejo pekná záľuba aj keď mňa moc joga neláka, možno preto, že som ju ešte neskúšala a nemal ma kto namotivovať ako teba tvoja šéfka ;)
    Ale zaujímavé, ze si spomínala, že zle správaš tuším, že ti tá joga nepomáha na toto tiež a hlavne na energiu :) možno keby si sa nakopla na to ranné cvičenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidis možno, nikdy som si nespájala spojitosť s cvičením a mojim spánkom ale je uplne mozne ze odtiaľ vietor fúka :/ to rano je pre mna ale peklo, ale ze vazne obrovské peklo 😞

      Odstrániť
  3. Jóga je skvelá a mne zo všetkých športov sedí asi najviac :) fitko ma tiež istú dobu bavilo ale akosi to potom vyprchá :D jóga je super v tom, že okrem toho fyzického mení človeka aj zvnútra :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňa teda jóga nikdy veľmi neokúzlila, hoci možno keby bola v takom peknom prostredí, bolo by to čosi iné. Ja som skôr na plávanie, korčuľovanie a bicykel :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prostredie a ľudia robia podľa mňa strašne veľa :) Ak by som túto jógu nevyskúšala a súdila by som len podľa predošlých skúseností povedala by som presne to isté :)

      Odstrániť
  5. ja som začala chodiť na jógu cez leto, keď sa u nás cvičila v parku, a potom som mala pauzu..ale otvorilo sa tu nejaké nové joga štúdio a už tento týždeň sa tam chystám :) dúfam, že ma to bude držať aspoň tak ako teba :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak moc držím palce, nech to robia poriadne a nájdeš si rovnako nové hobby :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne