piatok 24. februára 2017

Kde sa dobre najesť v BA? Mojich top5:)

Dnes konečne po 5 dňoch dôjde manžel zo služobky! Konečne budem mať na koho vypustiť celo týždňové zážitky a bude sa mi dobre spať :) Včera večer som rozmýšľala, že buď mu niečo na večeru ukuchtím alebo ho niekam vezmem a pri tom mi vlastne skrsol v hlave nápad - napísať vám mojich 5 najobľúbenejších bratislavských mlskární. Nie sú to žiadne fancy reštaurácie (keby ste chceli príspevok o mojich top lepších reštikách dajte vedieť :) skôr príjemné bistrá, kde sa najete v príjemnej atmosfére a do sýtosti :)

Saint- Germain


Saint Germain je asi naša najväčšia klasika :) Je to príjemné a rušné bistro v centre mesta, kde určite odporúčam robiť rezervácie, ak tam idete po 18.00 hodine. Ich avokádový burger je podľa mňa jeden z najlepších aké v Bratislave sú a ja vám ho vážne vrelo odporúčam. Ideálne s parmezánovými zemiačikmi! Okrem burgrov sú tam výborné aj koláče :) Inak malý tip - v nedeľu je ku koláčiku káva zdarma:) Tak keď budete náhodou v meste, vyskúšajte :)


Mondieu


Mondieu! Nikto nerobí lepšie raňajky ako táto kaviarnička! Ich čokoládové palacinky sú ,,to die for" a keď ich raz ochutnáte iné už ani nebudete chcieť :) Ak máte radšej slané nie je problém - veľký výber omeliet, chlebíčkov, šalátov - čo vám hrdlo ráči :) Okrem dobrého jedla budete mať zo seba super pocit, že ste sa vytrepali ráno skôr z postele a videli mesto v inom svetle :) 

Inak aj keď píšem o raňajkách, jedlo sa tam podáva celý deň :) Len ráno tam má podľa mňa špeci čaro :)


Wagamama


Keď na Slovensko došla Wagamama bola som nadšená! Po moment, kým som nepočula prvé recenzie. A potom druhé, tretie, štvrté - a všetky boli rovnako zlé. Jedlo nedochutené, fádne, obsluha arogantná a nič moc. Takže aj napriek tomu, že Wagamama patrila k mojím obľúbeným podnikom išli sme tam hádam až po roku od otvorenia. A jedlo bolo výborné, farebné, pestré a hlavne neskutočne chutné! Ani jedno zlé slovo nemôžem povedať na obsluhu, podľa mňa je tam veľmi príjemná a vždy milá a ochotná. Jediná vec, ktorá mi tam nelahodí sú dezerty:) Tie sú podľa mňa maximálne priemerné za nadpriemerné ceny :)




Roxor


Asi ste už pochopili, že mám rada burgre :) a ak ste ako ja mali by ste vyskúšať Roxor :) Celkom nenápadné bistro (alebo burgeráreň) v centre mesta s burgrami (a hlavne hranolkami), ktoré potešia každého mäsožravca. Roxor som neobjavila sama ale poradil mi ho kolega a doteraz som mu vždy v hlave vďačná keď prekročím prah tohto pohostinstva :) Výborné burgre výdatnej veľkosti s neskutočne chutnou žemľou a vždy presne akurát opraženou slaninkou. A tie hranolky! Na výber sú rozmarínové alebo paprikové a ja kopem za tím paprika! Sú iné, vynikajúce a ako píšem tento príspevok až sa mi sliny zbiehajú:)


Musela som sem dať nejakú pizzu, pretože pizzu zbožňujem! Otázka bola, že ktorú jednu prevádzku vám odporučím! Bude to Giamo? Pizza Mizza? Pizza Carla? A po dôkladnom rozmýšľaní je podľa mňa naj pizza v Motolíne :) Tu už odídeme zo Starého Mesta a presunieme sa do Ružinovského Prievozu, kde však ľahko zaparkujete alebo len pôjdete trolejbusom 208 :)
Ich pizza je obrovitánska a ja sama (rozumej mega jedák)s ňou mám obrovitánsky problém :) Ale nevadí, vždy si ju dám zabaliť a doma potom ,,bojujeme" kto ju doje na večeru :) Odporúčam Provenziale tá je moja naj :)

Ak nie ste z BA mrzí ma, že tento článok pre vás nebude nič moc, ale možno sa aspoň niekedy inšpirujete, keď sem niekedy pôjdete :)

A teraz je rad na vás :) Dajte vedieť aspoň 1 top dobrú reštiku/bistro vo vašom meste :) Nikdy neviete, kedy ma tam môj 4 kolesový tátoš zavedie :) Alebo poznáte tieto moje? Máte ich radi?

12 komentárov:

  1. Mali ste už pizzu z Lombardi? Vynikajúca :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok! :) ja idem budúci týždeň do Bratislavy a akurát dnes som si pozerala, kam by som sa išla najesť :D
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok, teraz mám BA naskok, takže v nej trávim veľa dní počas týždňa a zatiaľ som neobjavila reštauráciu, ktorá by mi stála za to, takže tvoje tipy určite využijem! xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  4. s wagamamou v zahraničí tiež nemám dobré skúsenosti, extrémne mi tam nechutilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, ja na burgre odporucam jednoznacne estevecku http://www.estevecka.sk/ a na normalne jedlo bistro Baroza http://www.baroza.sk/ urcite tam chod pozriet, oplati sa :-) paaa
    maja

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ach jooo, teď jsi mě strašně naladila, abych už (konečně!) navštívila Bratislavu :). Všechny bistra/kavárnyvypadají skvěle a menu chutně .D.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mondie je veľmi pekný podnik. fakt to má atmosféru, štýl a úroveň a samozrejme dobré jedlo resp. no skôr je to tuším kaviareň. Ja ešte milujem kaviareň v Martinuse a mám rada aj Pizzu, konkrétne tú Mizzu na Starohájskej úplne zbožňujem. Z reštaurácií čo ja viem možno Esperianza na Žilinskej alebo talianska na Poštovej Bela Napoli.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne