piatok 3. februára 2017

Prstom po mape v 2017



Každý má svoju drogu a aj keď by sa mohlo zdať, že mojou je kozmetika pravda je veru úplne niekde inde. Vec, ktorá mi dodáva najviac energie a radosti je cestovanie. Nie je to len samotný ,,pobyt“ na nejakom mieste, ale celý ten proces. Od rozmýšľania kam, potom hľadanie lacnej letenky, vyberanie ubytovania, plánovanie programu a potom samozrejme cesta. Aj keď to bude znieť divne, ale najlepšou časťou dovolenky je pre mňa samotná cesta, pretože zbožňujem lietanie. Čím dlhší let tým lepšie a neviem sa dočkať momentu, kedy raz pôjdeme do Austrálie pretože verím, že tam sa hádam budem v lietadle aj nudiť J

Tento rok naše cestovanie vyzeralo veľmi zúfalo. Jednak preto, že minulý rok sme si 6 dovolenkami nastavili latku veľmi vysoko a jednak pre osobné veci, ktoré sa nám doma trochu zamotali. Nakoniec sme si povedali, že žijeme len raz a nejdeme riešiť čo by bolo keby bolo a proste ideme J Ďalšia otázka bola, že kam J Doma sa vždy snažíme chodiť na jednu letnú oddychovú dovolenku, kde vyslovene len 10 dní oddychujeme, jeden predĺžený víkend niekde na Slovensku a ostatné sú poznávačky. To sú také dovolenky, že keď sa z nich vrátime potrebujeme ideálne ďalší týždeň na danie sa dokopy, lebo sme vyšťavení, uchodení a bez energie J Ale plný zážitkov a to sa ráta.



A aby som sa vrátila k pôvodnej otázke, že kam v roku 2017 J Nemali sme nejaké destinácie, že tieto musia byť – svet je predsa celý krásny a hodný objavovania, skôr sme to brali, že keď budú dobré ceny leteniek do krajín, ktoré nás lákajú tak tam ideme.


Prvá destinácia, ktorá je tento rok v mojom cestovacom kalendári istá sú Spojené Arabské Emiráty. Návšteva Emirátov je celkom neplánovaná, nakoľko som ju dostala ako blogerka od stránky www.dovolenky.sme.sk Táto ponuka pre mňa bola príjemným a trochu aj challengujúcim prekvapením, nakoľko idem sama do krajiny, kde som ešte nebola. Priznám sa, že destinácia ma pomerne nadchla takže som to prijala a sama som zvedavá, čo ma bude čakať. Iste to uvidíte aj vy, ak ma sledujete na mojom Instagrame alebo Facebooku.  Je to už budúci týždeň, takže držte palce nech to dobre dopadne J


Druhá destinácia už v rámci mojej komfortnej zóny a začiatkom marca konečne navštívime severskú krajinu. Sever Európy bol na mojom wishliste neskutočne dlho, ale vždy ho niečo predbehlo. Keď mal Wizz prednedávnom výpredaje povedala som si, že už to musí prísť a šup to letenky do Švédska boli na mojom maily. Neskutočne sa tam teším a som zvedavá na všetko, čo uvidíme a ochutnáme. Trochu sa akurát bojím, že tam bude v marci stále zima, ale veď to poznáte – nie je zle zima ale zle oblečený človek.


Po Švédsku nás v máji čaká dvojtýždňové Japonsko a to je môj highlight tohto roku. Každý rok si určujeme nejakú top destináciu a aj keď bol v pôvodnom pláne Maurícius, človek mieni príroda mení. Nevadí, k moru môžeme ísť aj do Turecka, ale Japonsko veru v Európe nenájdete. Chystáme sa tam toho pomerne veľa pocestovať a aj keď si na to spomeniem teraz ako to píšem zachváti ma vlna radosti. Teším sa na to jedlo, prekrásnu prírodu a hlavne na úplne inú kultúru s ktorou som sa ešte doteraz nemala príležitosť stretnúť. A potom Japonská kozmetika! Juchúúú konečne si ju budem môcť ošahať J


A pomaly ale iste sa dostávame do leta J Ako som spomínala na začiatku 10 dní pri mori proste musí byť a aj tento rok si chytíme nejaký dobrý last minute a pôjdeme sa niekam rochniť a prejedať. Za mňa kľudne Turecko, ale ak by to bol Cyprus, Mallorca alebo Maroko nenahnevám sa J Tam to bude závisieť vyslovene od ceny a kvality ponuky J

V septembri pôjdeme určite do Tatier, nech si pozrieme opäť nejaký pekný kúsok nášho Slovenska a zrelaxujeme v nejakom dobrom wellnese. Minulý rok sme boli v Permone a priznám sa, že už dlho ma nič tak neočarilo ako wellnes tam. Uvidím, či sa tento rok zase vrátime tam alebo vyskúšame niečo iné. Latka je veru vysoko!


No a ak nám ešte ostane dovolenka veľmi rada by som vybehla na nejaký kratší euro-víkend J
Najviac zvažujem Amsterdam (ten by som zase spojila s Belgickom a sesternicou) alebo ísť v októbri pochytať posledné slnečné lúče v Lisabone J A ktovie, možno to bude zahmlené Írsko a aj tak bude dobre J

Myslím, že toho bude tento rok zase dosť a ja sa neviem dočkať J Všetkého, čo rok prinesie a kam nás zavanie J

A čo vy a cestovanie? Cestujete radi? Čo je vaša obľúbená destinácia? Kde ste boli naposledy? Kam sa chystáte najbližšie?

13 komentárov:

  1. Jé, tak si ty všechny dovolenky užijte. ^_^ Na sever bych se taky jednou ráda podívala, nejlépe do Norska. Ráda bych ještě letos, ale uvidíme :)
    My cozy corner

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Emiráty sú skvelé, super, že ideš teraz, ešte sú tam rozumné teploty :) My sme raz boli na konci mája a už nikdy v živote také teplo nechcem zažiť, keď sme potom neskôr boli v decembri, užili sme si to oveľa viac :) Ale to môže byť aj tým, že ja nie som úplne typ na ležanie na pláži (a tam sa mi more aj tak nepáčilo), a na chodenie je predsa lepších 28 ako skoro 40 stupňov :D My sme si požičali auto a prešli všetky emiráty, je to paráda :) ja si dovolenku bez požičania auta už ani neviem predstaviť, vždy to tomu dodá úplne lepší rozmer a je to flexibilnejšie než výlety organizované cestovkou, kde sa treba každému prispôsobovať...
    Vo Švédsku som bola v marci, ako sa chystáte, mne teda nevadili nízke teploty (okolo -15, ale boli sme ďalej na severe), ale išlo ma poraziť z takmer polárneho dňa (bola tma možno cca 5 hodín... čiže keď bolo svetlo ešte o 22hej a zase už o 4tej, úplne mi to rozhádzalo biorytmus). Švédsko je inak celkom pekné, ale za seba učite odporúčam radšej Nórsko a prírodu a fjordy, mňa osobne nadchlo viac (a na ochutnávky by som sa moc netešila, možno len domáce kottbullar - inak losy a ich orgány a plesnivé ryby ma fakt neoslovili :D a tiež si dajte pozor na slaný čierny pelendrek, hnus).
    Inak na leto odporúčam Kapverdy, v živote som nevidela krajšie more (z turistických oblastí bolo najkrajšie pri Santa Marii na Sale). Preto máme teraz problém vybrať dovolenku, lebo Kapverdom sa ťažko niečo vyrovná a z predstavy, že by som skončila v Turecku som smutná :D Tak sa tam pravidelne vraciame :)
    A na tento rok plánujeme Hong Kong, Zanzibar alebo Maroko, ale to si tiež ešte rozmyslím, či dovolenka, lebo čo počúvam názory okolia, more nič moc... ale možno nejaká poznávačka. No a z miest možno Barcelonu, ak vyjde Petrohrad (nejako nás to teraz ťahá viac na východ ako na západ, ale v pláne je aj San Francisco)... a každoročnú Prahu alebo niečo na Morave, to je naša srdcovka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My sme sa este na auto inak nikde neodhodlali, zatiaľ to vzdy všade riešime vlakmi, autobusmi ale verím , ze ak sa raz prekonáme potom sa uz auta nepustíme, viem sk predstavit ze je to omnoho praktickejšie :)
      Co sa týka severu celkom si ma prekvapila tym jedlom, začala som si ho potom googlit a veru nic moc :/ este sa obávam ze aj ten Korbullar bude lepsie v ikea ako tam ;)) ale netreba si bosorit verím ze bude super :)
      Inak s tými Kapverdami si ma prekvapila a dúfam ze si prečítaš tento komentár a dáš mi vediet :) lebo my sme tam chceli ísť pred dvoma rokmi sme riešili presne Kapverdy sle v cestovke nam povedali ze more je tam nekupatelne pretoze su tam take veľké vlny väčšinu času ze kúpanie je skôr na bazén. Vy ste mali akú skúsenost? Budem rada za tip, lebo popravde ma stale lákajú :)
      Co sa týka Maroka to ja inak beriem tak pol na pol aj more aj poznávacka :) vidím ze plány mame každopádne obe nabité tak verím ze nam vyjdú a ze si rok poriadne užijeme :)

      Odstrániť
    2. Anooo, určite sa na auto odhodlajte (alebo na menších gréckych ostrovoch sme skúšali aj bicykle, tiež odporúčam ak nie je zrovna 35 stupňov :D )
      My sme bývali u švédskych známych, čiže kottbullar boli domáce, ale myslím, že aj v reštaurácii by ich mohli zvádnuť obstojne... v každom prípade keď si ich idem dať nostalgicky do Ikea tak snívam o tých domácich, a pripomína ich to dobrosťou zhruba z 25% :D
      Nooo tak za seba si klopem, väčšinou chodievame tak na 8 dní a jeden jediný krát sa stalo, že boli veľké vlny, a aj to asi 1 a pol dňa... Neviem no. Je to asi jediná destinácia, kde som vždy celý čas v mori a je problém ma odtiaľ dostať len preto, že je tam tak nádherne... ale je možné, že máme len sakra šťastie, lebo minulý rok známi, čo boli 2 týždne pred nami, mali celkom zimu, a keď sme prišli my, počasie dokonalé... V bazéne sa teda kúpem len po zotmení (čo je tam relatívne skoro, lebo je to blízko pri rovníku - z čoho vyplýva ďalšia nepríjemnosť - som podobne bledá ako ty - opaľovací krém aspoň 50, ja mám dobrú skúsenosť s Daylongom). Nás cestovka nikdy nevarovala, že nechoďte tam, budú vlny alebo zima, a zatiaľ sme teda mega spokojní. Ale chodíme len v lete, na Veľkú noc a zimu sme dostali zlé odporúčania (hlavne strašný vietor). Držím palce v každom prípade ak sa rozhodnete ísť, nech všetko výjde :) A 100% odporúčam Sal, nie Boa Vistu (Boa Vista je turistickejšia s trochu lepšími hotelmi, ale na Sale je najkrajšie more a tak celkovo, na oddych úplná paráda).

      Odstrániť
    3. Tak to si ma extrémne potešila :) aj že si mi poradila na ktorú destináciu sa sústrediť :) keď nájdem v lete dobrú cenu viem kam pôjdeme :)

      Odstrániť
  3. Ja byvam v Dubaji tak ak nieco budes potrebovat mozes sa ozvat.inak dufam ze buduco tyzden tu chytis pelne pocasie lebo dneska je tu 13 stupnov a zima ako na slovensku :D inak dufam ze si to tu poriadne uzijes

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wuaaaa to je aka destinácia na žitie :) ja ti inak asi aj napíšem email mam zopár otázok tak ak sa dopátram k mailu píšem :)

      Odstrániť
    2. Kludne napis :) frankova.mirka@gmail.com

      Odstrániť
  4. Krasny clanok. Rada sa dozvedam o inych krajinach a pozeram fotky a vlogy. Budem sa tesit na tvoju dokumentáciu ;) Ja letím budúci týždeň na Kanárske ostrovy a neviem sa dočkať :ng . A cez jesen mam najradšej slovenske hory, tento rok to vidím na Veľkú Fatru ;) Ostatné je vo hviezdach.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej tak ty si uzi Kanarske tam som este nikdy nebola a tiez ich mam na wishliste :)

      Odstrániť
  5. Jéé, tak sa teším na príspevky z Dubaja, tiež tam chcem raz ísť. Ja cestovanie milujem. Najbližšie ma čaká Miláno (o týždeň), ktoré je síce len na skok, ale bol to taký môj sen od malička a potom Malaga, ktorá sa mi zapáčila na prvý pohľad, tak uvidíme. :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miláno je podla mna jedno z najkrajších miest Európy a absolútne nepochybujem ze si ho užiješ :) dúfam ze mas v zozname Breru lebo ta vazne stojí za to :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne