piatok 28. apríla 2017

72 hodín


Posledných pár hodín do odletu a vo mne sa strieda radosť, nervozita a taký ten ňúravý pocit, či som na niečo nezabudla a čo všetky ešte musím dokončiť. Ale radosť prevažuje najviac :) veď človek nechodí každý týždeň na dovolenku do Japonska :) Veľmi veľa ľudí sa ma pýta, prečo sme si vybrali práve Japonsko a zisťujem, že mám dve univerzálne odpovede a jedna je hlúpejšia ako druhá :)

Tá prvá je v práci, kde hovorím, že sme letenky ,,fasovali" pretože môj šéf a kolega došli z Japonska tento týždeň tak to vyzerá miestami celkom komicky. Tá druhá je v mojom okolí, kde najčastejšie hovorím, že som chcela vidieť zakvitnuté sakury, čo mi celkom nevyjde, keďže tie pravdepodobne odkvitli minulý týždeň :) Timing zlyhal, čo vám poviem :)

Reálna odpoveď je, že každý rok sa snažíme chodiť na jednu ,,exotickú dovolenku" a viacero európskych. Japonsko na tohtoročnom zozname vôbec nebolo, ale lacné letenky a mierne zmeny v manželovej práci spôsobili, že pôvodný plán padol a stalo sa z toho Japonsko. Inak viete čo ma fascinuje? Ako sa ujalo spojenie ,,lacné letenky" keď niekto nájde nejaký dobrý deal na exotické letenky. Ono 400€ je síce super cena, ale určite to nemá nič so slovom lacné :)

A tak teda namiesto slnečného Maurícia ideme do krajiny sushi a čaju a stavím sa s vami, že keď sa vrátim budem fyzická unavená, prejedená zo sushi a hodná víkendu plného spania a gulášu :)


Momentálne je niečo po polnoci a prípravy u mňa vrcholia v plnom prúde. Kufor je už skoro plný a nabalený jarným oblečením! Kým u nás mám pocit, že sa vracia zima v Japonsku nás čaká príjemných 25 stupňov. Konečne som zo skrine vybrala šaty, off-shoulders tričká, sukne, tuniky. Dúfam, že sa akurát neprerátam a v Japonsku namiesto predajní s japonskými čajovými súpravami nebudem musieť rabovať SuperDry aby som si dokúpila svetre a tričká s dlhým rukávom.

Na čo sa teším aj neteším je let. Letíme s Quatar-om, čo je jedna z top aeroliniek, takže predpokladám, že servis bude podobný Emirates (takže top topov top), akurát z čoho mám hrôzu je prestup. Máme v Dohe len hodinu, tak dúfam, že lietadlo nebude meškať a všetko stihneme ako máme.
Inak ak máte radi lietanie a letecké zážitky a ešte ste nevideli moje video z prvej triedy z Emirates môžete si ho pozrieť tu:



Ak ste ho videli tak neváhajte čítať ďalej :)

Aj napriek tomu, že cestujeme relatívne často, toto je podľa mňa naša najpripravenejšia dovolenka. Je to v podstate prvýkrát čo sa presúvame na toľko lokalít a to chcelo trochu dôslednejšiu logistiku. Plánujeme si pozrieť Tokyo, Kyoto, Osaku, Naru a zvažujeme ešte Hirošimu a Nikko. A všade je toho toľko! Podľa mňa človek by s kľudom dal dovolenku aj keby sa zdržal len v jedno meste :) Na čo sa teším úplne najviac je jedlo, aj keď o tom som nepočula toľko pozitívneho od mojich navrátených japonských kolegov. Tak snáď neskončím potom v svetri zo SuperDry v McDonalde na Big Macu :)

A keď hej, tak hej :) Hlavne, že budem šťastná, sýta a nebude mi zima :) Netreba si dávať veľké očakávania, potom človek aspoň nie je smutný. 


Čo sa týka blogu nemusíte mať žiadne strachy :) Príspevky sú všetky dôsledne naplánované a napísané :) Jediné v čom budete cítiť obmedzenie je nedeľa 7.5 kedy neuvidíte žiadne video :/ Túto nedeľu vás čaká jedno cestovateľské video a už teraz viem, že keď sa vrátim bude vás čakať po dlhšej dobe jedno vlasové video. Takže je sa na čo tešiť!

Ako ste mohli vidieť vyššie odchádzam nabitá dátami a japonskou SIM kartou, takže budem určite online, akurát v inej dobe ako vy :) Ak budete mať akékoľvek otázky kľudne mi píšte na hociktoré médium, ktoré máte radi a ako vždy určite odpoviem :)

Mňa dnes ešte čaká posledný pracovný deň a potom už len zen cestovateľká nálada :)

A čo vy? Kam sa chystáte najbližšie? Je pre vás Japonsko hot or not? Aká je vaša top vysnívaná krajina?

7 komentárov:

  1. Ahoj, rozhodne si to uzi, my sme tam boli minuly rok v auguste (; inak cena 400 eur je fakt super, ale ako vies, aj tak najviac miniete tam (;

    Inak najlepsie sushi sme nasli v potravinach draheho obchodneho domu pri Skytree, priatel povedal, ze keby sme sli niekedy znova do Tokia, to by bola jeho prva zastavka (; a urcite odporucam vyskusat tie s omeletou (;

    A keby ste uplne nahodou isli aj do Kjota, rozhodne ist na Free walking tour a dat si Curry Udon (;

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za oba tipy :) do kyota sa chystáme takze urcite odporúčam! Dakujem :)

      Odstrániť
    2. Este som si spomenula na Ichiran ramen, kde cakas sice hodinu, ale fakt to stoji za to (; boli sme dvakrat (; mozes si namiesat ramen podla svojej chuti (;

      A urcite vynechat take tie vlacikove sushi - cakate dlho a nestoji to za to );

      Odstrániť
  2. Prajem peknu dovolenku a mohla by si niekedy spravit taky clanok na na kt strankach nakupujes letenky a v kt cestovkach sa oplati nakupovat zajazdy ci pobyty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej? Zaujímalo by? Tak to s najväčšou radosťou :) to mám veru prelúskané :)

      Odstrániť
  3. Zelam stastnu cestu a vela pohodovych zazitkov!

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne