piatok 4. augusta 2017

Kto lepšie pomôže ekzému? Bioderma alebo Mixa?


Kto sleduje môj blog alebo moje videá vie, že manžel už nejakú dobu bojuje s atopickým ekzémom. Snažím sa to už na blogu neriešiť, pretože verím tomu, že väčšina z vás takýto problém nemá. Ale! Veľa z vás môže mať veľmi suchú pokožku, citlivú pokožku alebo môže preferovať neparfumované krémiky. A práve preto som sa rozhodla túto recenziu napísať - verím, že možno niekomu pomôže vyznať sa v tom, aký je rozdiel medzi dvoma výrobkami, ktoré v zásade tvrdia to isté ale rozdiel v cene je naozaj veľký.

Mixa a Bioderma je podľa mňa ako NYX a MAC. Ako som to napísala neviem či je to úplne správne prirovnanie :) ale aby ste chápali ideu v pozadí :) Mixa aj Bioderma obe tvrdia, že sú pre atopickú a citlivú  pokožku, sú lekárenské, overené všetkým možným a potom otázka je, prečo jeden výrobok stojí 6 € a druhý cez 15 €. 

Na to prečo jeden stojí toľko a jeden stojí toľko vám nepoviem, ale poviem vám aký je medzi nimi rozdiel a ktorý kupujeme domov my :)


Bioderma Atoderm používal manžel posledné dva roky nepretržite a v zásade jej nemôžem nič vytknúť okrem jej zásadného kréda, že obnovuje narušenú pokožku. Pokožku vám obnovia kortikoidy a nie premasťujúci krém, ale veď dobre. Ak máte extrémne suchú pokožku musíte sa precízne krémovať minimálne 2x denne a takýmto tempom 500ml balenie miniete za 2,5 týždňa čiže mesačne dáte minimálne 30 € len za krém na telo. Výhodou Biodermy je, že sa vsiakne veľmi rýchlo, pokožku pekne premastí ale bohužiaľ ani u nej neplatí, že by pokožku vždy upokojila. Krém má teda stredne hustú konzistenciu, je bez parfumácie a farbív.


A poďme na Mixu :) K Mixe mám veľmi zvláštny vzťah. Skúšala som cca 5 ich výrobkov (a všetky boli super) ale neviem prečo nejak mi pocitovo táto značka nesedí. Doteraz by som nikdy nešla do drogérie s tým, že idem si kúpiť Mixa krém, ale pozrite, časy sa sa menia :) Na dovolenke som videla v časopise reklamu na Mixa Calming Body Balm Atopiance  a povedala som si, že vzhľadom na tú cenu to stojí minimálne za vyskúšanie. Aby ste to chápali - keď sa manžel bavil s kožným aký krém má používať lekár mu povedal len jedno - nech je hydratačný, neparfumovaný a nech neobsahuje orechy (by ste sa divili koľko ich zvykne obsahovať). Mixa spĺňala všetko toto - je bez farbív, neparfumovaná a veľmi silno hydratačná. Oproti Bioderma krému je omnoho hutnejšia a viac hydratujúca. To v sebe spája aj jednu nevýhodu - kým Bioderma lusknutím prsta Mixa schne cca 2 minútky. 


Ak tie dve minúty robia rozdiel v cene 10 € tak potom je to celkom no-brainer. Ak vás netrápi ekzém a máte len suchú pokožku potom určite radím vyskúšať Mixu. Je škoda mať moje (nevysvetliteľné) predsudky, keď viete pekne ušetriť. A ja si za 10 € teraz kúpim radšej vo výpredaji šaty :) Ak vás dokonca trápi ekzém tak potom šetriť potrebujete na úplne iné veci takže radím vyskúšať Mixu o to viac. Ja kupujem oba na Notino, lebo inak stojí Atoderm viac ako 20 € a Mixa bola v mojom okolí vypredaná. 

A čo vy a Mixa? Máte ju radi? Skúšali ste od nej niečo? Máte u seba v okolí niekoho kto má ekzém? Poznáte nejaký identický/podobný výrobok nejakej drahej značky? 


9 komentárov:

  1. Ja teda som atopak, takze za mna dakujem :) s Mixou mam presne taky isty vztah ako ty a tiez netusim preco. Mala som od nich dobre veci, ale uz ju nekupujem, stojan vzdy obchadzam. Divne, asi by mali zmenit marketaka :D mne teraz na premastovanie kozna odporucila od La roche posay Lipikar baume, ale teda ked este mam fliacky na tvari, tak stipe. Iba na preliecenu pokozku mne moze ist. Mala som supervec od Avene, xeracalm, upokojoval aj zapalenu kozu, ale to mi povedala, ze je stabilizovane, tak ze to nemam pouzivat. Hm :/ Vela trpezlivosti posielam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme! Je to veru ťažké skúšať a potom keď to stipe posúvať ďalej a skúšať ďalej :( ako nikdy nekončiaci boj :(

      Odstrániť
  2. Oboje jsem zkoušela a oboje mi velmi dobře sedlo! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mávam väčšinou len suché ruky a to niekedy celkom dosť najmä počas zimy. Bioderma je moja obľúbená značka na pleťovú starostlivosť, no telové krémy či iné výrobky som ešte neskúšala. Čo sa týka značky Mixa, raz som od nej mala micelárnu vodu, ktorá po čase dostala akýsi puch, takže vtedy ma to sklamalo a nič som ani ďalej neskúšala :/

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala micelalarku ešte kedysi v začiatkoch a bola super len si pamätám, že mala pumpičku čo bolo celkom divne na tekutý výrobok :)

      Odstrániť
  4. Biodermu som nikdy neskušala. Mám dosť suchu pokožku, a Mixa mi teda sadla uplne paradne. Ešte donedávna som robila pre nich ambasádorku a mala som možnost vyskúšať si mnoho ich produktov. Niektoré mi sadli tak dokonale, že si ich stále kupujem (odličovač, telové mlieko s modrým vrchnákom, čistiaci gél na tvár) a veru teraz chodim do drogerky s tým, že idem po Mixu. Predtým som inak tiež tejto kozmetike nejak neverila, no časy sa menia.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to zvláštne, že ma k Mixe toľko ľudí taký nijaký vzťah :( podľa mna je to až nedôvera že môže byt niečo take kvalitne take lacné? A očividne môže :) len je to proste neuveriteľne :)

      Odstrániť
  5. Ahojky ja som tiez atopicka -mam ekzem aj potravinove alergie.mam Mixu som mala je celkom dobra

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne