streda 8. novembra 2017

Veľké porovnanie plátenkových masiek - Cremorlab, Garnier, Dermacol, Matcha maska


Nakoľko sa v poslednej dobe s plátienkovými maskami podľa mňa vrece roztrhlo rozhodla som sa dať dokopy také malé ,,porovnanie konkurencie" nech viete čo od ktorej masky očakávať, a aby som vám možno trochu uľahčila výber. 

Prvá plátienková maska, akú som kedy mala bola od Garnier. Garnier som s nimi prišiel takmer pred rokom a v plnom prúde. Na trh uviedol tri masky a každá bola určená na iný typ pleti. Postupne som vyskúšala všetky a moja najobľúbenejšia je určite modrá Moisture Aqua Bomb. Ako názov hovorí maska je určená na hydratáciu, má pokožku napumpovať a dodať jej hydratáciu a výživu.
Čo treba povedať je, že sa mi fakt páči balenie masky. Tá veľká veľkosť pôsobí luxusne a akoby ospravedlňuje to, že dáte za jednou použitie masky okolo 2 €. Máte aspoň pocit veľkého výrobku. Alebo teda aspoň ja mám :) Po otvorení balenia sa vnútri ukrýva samotná maska, ktorá je brutálne namočená v hydratačnom roztoku. Z balenia až kvapká (nie toľko ako z Japonskej masky).
Maska má na seba ochranný obal - vrstvu, ktorú potrebujete dať dole. Neviem na čo tam tá ochranná vrstva je a pre mňa je to zbytočný krok navyše. Japonská maska bola rozmerovo rovnako veľká a nič také nemala. Kvôli tej ochrane si potrebujete pozrieť návod - ide to dopredu? dozadu? potrebujem to zlupnúť? Jednoducho taký zbytočný krok.

Samotná maska inak vonia veľmi pekne, jemne, čisto. Na pokožke je veľmi príjemná a vďaka dostatočne hrubému plátnu sa ,,maskujete" veľmi pohodlne. S maskou môžete chodiť, ležať, sedieť - nebude padať na pokožke ostane pekne nalepená. Po 15 minútach ju dáte dole a pleť nepotrebujete umývať. Pokožka je reálne nafufňaná, nelepí a je pripravená na krém na tvár. Výsledok vidíte aj v zrkadle (aspoň ja vidím :) pokožka vyzerá zjednotenejšie.  Čo je však môj problém -po daní dole ma pokožka jemne pne a potrebujem si dať rýchlo krém.


Po Garnieri prišiel na trh s plátienkovými maskami aj Dermacol. Chcela som porovnávať masky s rovnakým účinkom, takže tu do porovnania zapadá Dermacol Hydratujúca a vyživujúca maska (tiež v modrom balení). Maska je najpraktickejšia na cesty, pretože má najmenšie balenie, ktoré ľahko hodíte do kufra a prenesiete kam potrebujete.

Malé balenie so sebou prináša aj najmenšiu masku. Mne maska sedí veľmi dobre na tvári, vďaka čomu najlepšie drží a neposúva sa. Neobsahuje žiadnu ochrannú vrstvu, takže si ju len nanesiete na tvár a máte pokoj. Maska má jemnú medovú vôňu. Na pokožke má pôsobiť 10 minút (najkratšie) a potom ju len dáte dole a môžete (ale aj nemusíte) naniesť  krém. Pokožka po daní dole absolútne nepne, je neskutočne vláčna, hydratovaná a aj dobre premastená.
Maska má najmenej roztoku a po 15 minútach sa v zásade vysuší takže tých 10 minút si celkom ľahko odsledujete - keď je suchá dávate ju dole.


Bolo podľa mňa vcelku fajn, že som si najprv porovnala slovenské masky, nastavila som si nejaký štandard a potom som sa mohla pustiť do testovania japonských. V Japonsku som si nakúpila zopár takýchto masiek a musím vám povedať, že je to tam fakt obrovský hit. Masky sa predávali na každom kroku, v každej cenovej verzii a bolo len na  vás vybrať si takú, ktorá pokryje to, čo vás trápi a nezruinuje vašu peňaženku. Jediný problém, ktorý som mala bolo, že veľa masiek nemalo anglické popisky a človek teda vôbec netušil čo si vlastne kupuje. Inak ak ste moje video s japonskými úlovkami nevideli, nájdete ho klik:tu :) Maska, ktorú som testovala bola Matcha maska určená na hydratáciu pokožky. Chcela som, aby boli všetky masky, ktoré testujem podobné, nech porovnávame porovnateľné. 
Začnem asi balením masky :) páči sa mi zelená farba (keďže išlo o Matcha verziu), ale v zásade balenie veľmi podobné Garnieru, čiže nič extra špeciálne. Špeciálne to začalo byť, keď som masku otvorila pretože tá mala v sebe toľko tej emulzie, že zo sáčku reálne vytekala. Bavlnená maska bola totálne nasiaknutá matcha extraktom. Povedala by som, že by som ju kľudne mohla žmýkať :) Maska bola z kvalitnej bavlny a bola vcelku pevná a dobre sa nanášala na tvár. Mala veľmi vôňu, ktorá voňala ako čaj, čiže balenie neklamalo :) Na rozdiel od Garnieru nemala nijakú ochrannú vrstvu, takže ste nemuseli riešiť, ktorá strana je predná a ktorá zadná. Mne to príde praktickejšie a o dosť rýchlejšie. Masku som nechala pôsobiť 20 minút a potom som pokožku len utrela vatovým tampónikom. 
A výsledok? Reálne brutálne ,,nafufňaná" pokožka, hebká, jemná, hydratovaná. Hlavne, keď ste sa jej dotkli bolo to ako dotknúť sa vankúšika. Vážne reálne hmatateľný a neskutočne príjemný výsledok. Fakt ma to prekvapilo a ostali mi len oči pre plač, že prečo som si kúpila len jednu..



Z Japonska  sa presunieme do Kórei, odkiaľ pochádza značka Cremorlab, ktorá je u nás dostupná vo Fann parfumériách (aj na ich e-shope). Testovala som Bielu hydratačnú a rozjasňujúcu masku s obsahom 10 minerálov a výťažkami ľalie, brokolice a slivky. Samotná maska má klasické veľké balenie a podľa mňa pekný, elegantný biely obal.
Keď masku vyberiete z balenia je extrémne mokrá a veľmi precízne poskladaná do štvorčeka. Ten štvorček je mierne iritujúci, pretože maska je poskladaná tak precízne až ju neviete rozložiť. Praktickosť nanášania je teda o čosi horšia rovnako ako u Garnieru (ale to chápete, že hľadám všetky nedostatky a výhody aby ste si vedeli urobiť názor). Maska má najviac slizovitú konzistenciu, z čoho dedukujem, že má v sebe najviac nejakého séra. Je vyrobená z veľmi príjemnej prírodnej bavlny a na pokožke sedí neskutočne dobre. Neodliepa sa z krajov, neposúva sa, celých 15 minút pekne sedí na pokožke a vy si môžete čítať alebo pozerať nejaký dobrý seriál. Inak ešte mi napadlo, že nijako nevonia :)
Masku som mala na pokožke 15 minút a následne som ju dala dole. Pokožka bola nafufňaná, ale lepila, takže ju bolo potrebné opláchnuť. Následne bola jemná a hebká a neskutočne vláčna. Škoda toho umytia, ale verte mi, bez toho by sa vážne fungovať nedalo.


No a posledná maska úplne na záver je tiež jeden malý experiment z Japonska  a to je kapsulová maska. Kúpite si balenie, ktoré obsahuje niekoľko kapsúl a je len na vás ako masku použijete. Maska totiž obsahuje plátienko, ktoré si vy napustíte tým, čo potrebujete - ma masku môžete nakvapkať micelárnu vodu, prírodnú vodu, avokádový olej - to, čo chcete aby vaša pokožka vstrebáva tým kapsulu napustíte. Ona sa následne zväčší a vy ju len jednoducho a pohodlne nanesiete na pleť a necháte pôsobiť. je to super šikovné a som zvedavá, ktorá značka s niečím takýmto príde na náš trh ako prvá :)


Bez zaváhania vám môžem povedať, že najlepšia bola maska z Japonska :) aj keď tú u nás nezoženiete smutné byť určite nemusíte, pretože všetky masky boli fakt super a ja si určite každú jednu kúpim zase. Pri každej som si super oddýchla a mala večer hydratovanú pokožku, ktorej som dala potrebnú výživu. Ak ste plátienkovú masku ešte nemali určite radím vyskúšať, aj keď nestoja málo peňazí raz za čas je to podľa mňa pekná odmena pre pleť (jedna maska stojí 2-5€).

A čo vy? Máte radi plátienkovú masku? Ktoré ste skúšali a ktoré vás lákajú?

4 komentáre:

  1. Ja mam najradsej od Balea, som prekvapená, ze ju tu nemas :) stoji okolo eura a je fakt super, pre mna ovela lepsia ako Garnier, ktoru tu spomínas, ine z tychto som neskusala a teda tie japonske a kórejské ma nelakaju vobec aj ked nie si jedina, ktora ich chvali :) Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A ktorá baleacka? Ja som mala prdnedavnom tu zlupovaciu a pri nej som si povedala ze od balea uz nikdy viac :) ale keď hovoríš ze je super tak mozno urobím výnimku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne takuto modru aqua na hydrataciu, potom maju vital taky zlaty obal, ta mi az tak moc nevyhovovala ako modra a veľmi dobra je aj novinka co maju vyrobky z aktívneho uhlia tak maju aj z toho latkovu masku a fasa je ze je čierna :)
      No a tie zlupovacie ich su vazne otrasne :(

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne