štvrtok 5. júla 2018

Hľadá sa! Popôrodná voňavka :)

Neviem, či som vám to už hovorila, ale hľadám si popôrodnú vôňavku :) Asi som vám to už hovorila, neviem, kde by som našla lepšie fórum ako na mojom blogu, ale poďme na to od začiatku. Ak sledujete môj blog alebo youtube tak viete, že vône pre mňa znamenajú fakt veľa. Nie je to len o tom, že pekne voniam (aj keď beriem, že pre moje okolie je to pekná pridaná hodnota) ide aj o to, že s každou vôňou sa mi spája nejaký zážitok alebo spomienka. S Dior Miss Cherie je to tretie výročie randenia s mojím mužom, Versace Vanitas pre mňa znamená pracovné úspechy v predošlej robote, napríklad manželove Valentino Uomo sa mi absolútne stotožňuje s našou dovolenkou v Mexiku - proste čo vôňa, to nejaká spomienka. Nie vždy bohužiaľ pekná - preto sú vône, ktoré by som si už nikdy nekúpila. Spomienky sú pre mňa to najdôležitejšie a takto si ich môžem denno-denne privolávať vďaka voňavkám, ktoré nosím. No a takto by som si chcela nejak pekne uchovať v hlave aj to, keď si donesieme domov naše malé bejby a chcela by som mať doma parfém, ktorý budem nosiť práve vtedy. Myslela som, že mám na výber trochu viac času :) ale Notino má od 9.7 - 15.7  na stránke Black Friday akciu a budem dúfať, že niektorý z mojich favoritov tam budú v akcii.

Hľadám niečo, čo nie je úplne tuctové a nemá to každá druhá baba v BA (takže ma to zase akosi ťahá k Jo Malone), niečo, čo je jemnejšie, svieže, možno trochu ovocné. Nemala by to byť limitka, pretože by ma strašne mrzelo, keby sa mi s nejakou vôňou spájalo narodenie mojej dcéry a bolo by to prvý a poslednýkrát či som si ju vedela kúpiť. Takže :) ak o niečom takomto viete dajte vedieť, ak nie, ukážem vám dnes mojich favoritov :) aj tuctových aj netuctových :)



Mojím prvým favoritom je Jo Malone Nectarine Blossom and Honey, čo je naozaj veľmi príjemná, romantická vôňa. Má krásne ovocné zloženie - nektarinka (ako názov napovedá :), broskyňa, ríbezle a vydrží prekvapivo naozaj dlho. 



Druhý adept je Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca, čo je popravde parfém s ktorým nemám absolútne žiadne skúsenosti a okrem streknutia na ruku nemám šajnu, aké tieto Guerlainy sú. Súdiac podľa mojich skúseností čo mám doma je Guerlain fakt kvalitný a cenovo by to bola určite najvýhodnejšia kúpa. Parfém má navyše krásne zloženie - jemné, bylinkové. Nájdete tam zložky ako mäta, zelený čaj, citrón, ďatelina a konvalinka. 



No a do tretice to najlepšie, myslím, že prvýkrát u mňa na blogu Tom Ford vo verzii Soleil Blanc. Túto voňavku voniam vždy na letiskách a hovorím si - už už nabudúce si ju kúpim, ale ešte som nemala tú príležitosť. Absolútne krásna a netradičná vôňa, ktorú si podľa mňa vyslovene buď zamilujete alebo ju budete neznášať :) Nádherné zloženie s letnými záležitosťami ako kokos, pistácie, ružové korenie. Vôňa vydrží neskutočne dlho a krásne sa počas dňa mení. 

Každý ďalší tip je vítaný a nebojte, určite na blogu uvidíte, čo som si nakoniec ulovila :) používanie však bude zakázané, pretože je to popôrodná vôňavka :) tak si s recenziou ešte chvíľu počkáte :)

A čo vy? Tiež vnímate parfémy ako nosičov spomienok? 



3 komentáre:

  1. Toto je super napad, ale ja si aj tak myslim, ze babatko bude potrebovat citit hlavne tvoju prirodzenu vonu a nie parfem ;) ale na take prechadzky s kocikom to bude urcite fajn :) nenapada ma nic konkretne, ale urcite by som sla do niecoho prijemneho jemnejsieho :) Michaela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to urcite :) este mi kamaratka hovorila, ze babatku sa aj dobre spinka ked mu da mamina do postielky jej pouzite tricko aby citila vonu :) ale ako pises s kocikom a medzi ludi :)

      Odstrániť
  2. to je inak fakt zaujimave, ze riesis babtkovu vonu...vacsina bab v mojom okoli prave v tomto obdobi parfemy rozdavala kade-tade, kedze ich telo to nevedelo vystat...sa mi vybavuje niekolko momentov, ked moja segra mala malu, a ja som po prtuleni babatka z nej citila parfem jej otca (farenheit) alebo mamky...to mi prislo velmi divne...neviem...nejak tiez mam asi v hlave tu predstavu, ze vona matky je alfa a omega na naviazanie kontaktu vtedy a nejaky parfem by mi v tom asi vadil...este mozno toaletka mozno...a mam to aj ja, ze sa mi konkretna dovo viaze s konkretnou vonou parfemu...ale pri dietati...co ja viem...ale zas, ty to asi mas inak...

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne