štvrtok 11. apríla 2019

Keby ste mohli mať navždy len tri

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, že keby ste mohli mať len tri parfémy, aké by to boli? Boli by to vaše aktuálne obľúbené, alebo nejaké, ktoré ste používali kedysi? Boli by to nejaké ikonické kúsky alebo vaše tajné objavy? Alebo ste také tri, pri ktorých by ste sa zaviazali, že sú navždy ešte neobjavili? Mňa to napadlo včera, keď som si ukladala moju zbierku a menila tie, ktoré používam najčastejšie a povedala som si, že o tom napíšem článok. Budem strašne rada, ak mi dáte do komentára vedieť vašu top trojku :) a schválne, či sa v nej zhodneme.

Keď som včera rozmýšľala, ktoré voňavky by boli v mojej top tri hneď som siahla po mojich Jo Malone kúskoch. Ale potom som si povedala, že to nie je úplne isté, nakoľko Jo Malone používam posledné roky, a v svojej zbierke mám niektoré parfémy, ktoré mám od 15 rokov a kupujem si ich vyslovene dokola. Tak som na to išla inak - ktoré sú moje fakt parfémové topky? A došla som na tri - jeden z každej kategórie - slávnostný, na dobrú náladu a na každý deň. Tak čo, zvedavé? 

 dámsky parfum Burberry Body

Začnem asi tým na každý deň. Možno vás to trochu prekvapí, ale v mojej trojici by určite bol parfum Burberry Body. Je to moje tretie balenie a táto vôňa stále patrí medzi moje úplné topky. Spĺňa totiž všetky moje parfémové požiadavky - brutálne vonia, dlho vydrží, má krásny obal a bezkonkurenčnú cenu. Je to tá najkrajšia pudrová vôňa aká existuje a kľudne si viem predstaviť, že by som ju nosila úplne každý deň.

 dámsky parfum Dior Miss Dior

Každý deň by sa dal nosiť aj môj druhý najobľúbenejší parfum Miss Dior. Ale! Mne sa tento parfum spája s prvou veľkou dovolenkou, ktorú sme mali s manželom a naším tretím výročím a preto je pre mňa tento parfum trochu špeciálny a na každý deň by mi ho bolo asi trochu ľúto. Viem viem, že každý deň by mal byť špeciálny, ale takto si tento parfum na seba vždy dám, keď si chcem streknúť trochu radosti a dobrej nálady. Tu tá cena nie je až taká pozitívna, ako pri Burberry, ale tak Dior no :) A ako píšem, nepoužívam ho každý deň, takže jedno balenie mi vydrží niekoľko rokov. Len ho treba skladovať v chlade a tme a je tip top! Nádherná ovocno-kvetinová vôňa, ktorá sa dá kľudne nosiť celý deň.

 dámsky parfum Chanel Coco Mademoiselle

A teraz tretia topka! Zase cenovo veľmi pozitívna (irónia) :) ale pri tomto parfume obzvlášť - je to vôňa na špeciálne príležitosti. Svadby, veľké meetingy, oslavy, miesta, kde chcete zapôsobiť. Alebo na bežné dni, ak si potrebujete dodať sebavedomie a odvahu. To podľa mňa tak nedokáže žiadne oblečenie, žiadne lodičky - ako dva streky Chanel Coco Mademoiselle. Je to tá najkrajšia,  najikonickejšia vôňa, ktorá na vás bude voňať celý deň a bude sa za vami viať ako hodvábny šál. Podľa mňa to ani nie je vôňa na každý deň, pretože je silná, výrazná, ťažká a vyslovene si žiada niečo špeciálne. Mne sa táto vôňa páčila od mojej 17 ale niekoľko rokov som musela čakať, kým som ju dostala od maminy a odvtedy sa z nej vytešujem ako malá. Je to proste dokonalosť v krásnom sklenenom flakóne. 

Ak som vám teraz dala chrobáka do hlavy, tak mám jednu super pozitívnu správu nakoniec. Od pondelka Notino oslavuje 15 narodeniny (woup woup) a celý týždeň je na stránke zľava na akékoľvek parfémy (áno áno aj Jo Malone :) Stačí použiť kód notino15rokov. 
Tak si užite nakupovanie a ja idem žmurkať na manžela, že deň matiek sa blíži :) :) :)

A čo vy? Aká by bola vaša top trojka? Mali ste niektorú z týchto vôní? 

10 komentárov:

  1. To by bylo hodně těžké, ne že bych měla tolik parfémů, ale mě se vůně hodně mění a co mi voní jeden měsíc nemusí druhý.. :( :D Ale jednoznačně u mě vedou parfémy se složkou santalového dřeva :-) A jedinou mou stálicí je Paco Rabanne Lady Million :-)

    MOJE TIPY NA JARNÍ LÍČENÍ

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na to, že pánska verzia je jedna z manželových topiek, musím si osviežiť, ako vonia dámska :)

      Odstrániť
  2. Toto je ľahké:
    XX by Mexx Nice - už sa nevyrába
    Avon Ballroom Beauty - už sa nevyrába
    Katy Perry Royal Revolution Oh So Sheer - bola to limitka z pred piatich rokov

    Mám ja to ale smolu :( Samozrejme mám aj iné obľúbené vône, takže to nie je až taká katastrofa :)

    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže, je šanca, že keď si obľúbiš nejakú ďalšiu voňavku, tak ju prestanú vyrábať, hej? :)

      Odstrániť
  3. Zhodli sme sa v 2/3 ;-) Chanel coco mademoiselle je top1, keby som mala mat len jednu jedinu, tak tuto, a u mna aj na kazdy den, to je proste moja laska, mam asi 5te balenie. Miss Dior c.2. Nadherna vona, uz mam len zvysky, zacnem asi zmurkat aj ja 🙂 A c.3 Gucci II 😇 ale odkedy mam bejby, nevoniam sa skoro vobec, chcem aby drobcek citil mna, takze mam vonavkovu prestavku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a nechýbajú ti? Ja viem, o čom píšeš, keď ja tie parfémy tak zbožňujem! Ja som teraz presedlala na jemné Jo Malone verzie (sa vyhováram, že kvôli Amélii :) :) :) nech cíti aspoň niečo jemné a príjemné. Ale doobeda si užije mňa :)

      Odstrániť
  4. u mna jednoznacne chanel - chance na specialne prilezitosti a sladucka beyonce - pulz na kazdy den :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne