piatok 11. októbra 2019

Málo času veľa roboty


Prišiel na psa mráz :/ tak nejak volám tento príspevok a aj moje vnútorné rozpoloženie k tejto téme. Pred pár rokmi som si povedala, že som na tom finačne tak (to znie, ako keby som zarábala ako Rytmus :D že si nemusím vlasy farbiť doma a môžem si párkrát do roka ,,dopriať" tento zážitok u kaderníčky. Akože nepáči sa mi ako znie táto veta, ale neviem ako u vás, ale v BA sú kaderníčky jednoducho drahé, obzvlášť ak máte dlhé a husté vlasy. A to, čo počúvam moje okolie bola moja kaderníčka ešte jedna z tých cenovo racionálnejších. Každopádne :) tieto sedenia som si fakt užívala. Boli to štyri hodiny príjemného klábosenia, očakávania s akým novým lookom vyjdem a proste oddych. Ale :) Ako hovorí posledná veta boli to zvyčajne štyri hodiny čistého času jej práce plus moja hodina cesty tam a spať. To je za deň 5 hodín, ktoré teraz naozaj nemám. Možno by som mala večer - ale to je tá druhá vec - moja kaderníčka večer nerobí :/ takže nemám kaderníčku. V okolí mám fakt veľa veľa kaderníctiev a aj mám také nutkania ísť tam zaklopať a objednať sa, ale nemám odvahu. Tie ich cenníky sú nevyspytateľná vec, úprimne je mi divné pýtať sa dopredu, koľko by to asi stálo a vlastne ani neviem, čo by som teraz s tými vlasmi chcela. Nie som s nimi teraz spokojná, ani nespokojná, skôr som v takom rozpoložení, že meh. Vlasy - sú :) Jediná vec, čo mi na nich vadí sú tie prekliate šediny, ktoré proste musím riešiť. Lebo ich neznášam a fakt mi vadia. A tak som išla na Notino a objednala som si po rokoch farbu. A viete čo? Ono to bol fakt príjemný zážitok.



Nemyslím to nakupovanie :) aj keď, povedzme si pravdu aj to :)) ale skôr to farbenie. Ja som si vždy domáce farbenie užívala. Podľa mňa je to hranie sa na kaderníčku a ak nerobíte žiadne šialené experimenty, len si dofarbujete korienky v zásade nemáte čo pokaziť. Čo sa týka farby mne sa páčila Loreal Paris Casting Creme Gloss v odtieni 600 svetlý gaštan. Každá farba väčšinou chytá tmavšie, takže som si kúpila o odtieň svetlejšiu ako sú moje vlasy s tým, že som predpokladala, že chytí na moje vlasy. 
Inak veľa vecí sa zmenilo, odkedy som si naposledy farbila vlasy :) 



Dobre, že som si prečítala návod, pretože po novom sa farba nanáša na vlhké vlasy. Farbenie bolo fakt jednoduché. Zmiešala som farbu s činidlom, naniesla si rukavice a naniesla si farbu na korienky. Ja to osobne robím rukami a starou kefkou na zuby a tak mi to vyhovuje. Je to rýchle a efektívne. Nechala som pôsobiť 20 minút a umyla som farbu.


Čo bolo dosť brutálne bola tá záverečná starostlivosť s lieskovým orieškom. OMG. WOW. To bolo, ako keby ste si na vlasy nanášali nejaký sladký vanilkovo-orieškový krém. Normálne som vybehla zo sprchy a bola to ukázať manželovi lebo tá vôňa je úplne nenormálne brutálna! Po vysušení sú vlasy krásne lesklé, jemné, hebké a farba dopadla presne ako som čakala - mne tento odtieň sadol ako uliaty. 

 Momentálne mám vlasy nafarbené mesiac, nevidím žiadne odrasty, šediny sú stále krásne kryté - a to si vezmite že sme boli skoro dva týždne pri mori, kde vlasom dalo zabrať veľa extrémnych vplyvov. 
Verím, že sa raz odhodlám zaklopať na dvere nejakému kaderníctvu v okolí, ale zatiaľ budem bez depresie a bude si s kľudom v srdci užívať domáce farbenie :) Je to ľahké a v skutku efektívne. A ak ste na tom náhodou ako ja, že nemáte čas kľudne zalovte aj na Notino. Výber farieb je tam veľký a ceny ako to už býva lepšie ako v drogérke. 

A čo vy a domáce farbenie? 

3 komentáre:

  1. hennujem :) začala som ešte pred deckami, takže už mám prax a trvá mi to rovnako ako klasická farba. keď som raz kaderníkovi nadhodila, že tých šedín pribúda a možno budem musieť prejsť na klasickú farbu tak ma hneď stopol že nech sa neopovážim, kým stačí henna a nemám polku hlavy sivú :) A nechcela si pridať aj foto, ako ti chytila? takéto teplejšie farby ti pristanú :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kaji ahoj a prosím ťa akú Hennu používaš? Lebo ja som mala hennu raz v živote a aj keď to bude znieť veľkolepo :D doteraz som z toho traumatizovaná :) trvalo to reálne tuším 4-6 hodín, hlava ma svrbela, zima mi bola, potom som mala dláto vo vlasoch, ktoré nešlo umyť a výsledok úprimne nič moc. Akože malo to pekné odlesky, ale úprimne nie až tak pekné, že by som to išla podstupovať ešte raz :)

      A čo sa týka výsledku :) budúcu nedeľu si ho môžeš omrknúť vo videu :) ale nie, chápem, mala som odfotiť a aj by som bola, ale dvorný fotograf bol týždeň preč a nedomyslela som to :)

      Odstrániť
    2. Úplne rozumiem, voľakedy boli tie henny divočina :D aktuálne používam Voono, je jemnucka a nesmrdi až tak. Pridávam si ale na zlepšenie levanduľovu silicu ;) a postupujem ako pri bežnom farbení, od jedného ucha si postupne oddelujem cestičky, tam nanášame hennu (ja rúčkou zo starej veresky, aj keď sú asi aj šikovnejšie nástroje :D ) Keď je vrch hlavy hotový už sa len predklonim do vane a zadnú časť hlavy po pamäti nanášam ako sampon. A dve hodiny nechávam. Ak sa nedá tak aj menej.
      Som zvedavá na videjko :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne