piatok 30. októbra 2020

Kozmetika pre atopikov

Pred pár týždňami som tu mala na blogu komentár s prosbou na kozmetické tipy pre atopikov. Keďže sme si doma pomerne dosť s touto nešvárou vytrpeli povedala som si, že takýto článok veľmi rada pripravím a ak niekomu pomôže budem len a len rada. Ale rovno by som chcela ešte napísať, že to, že toto pomohlo nám (mojej dcére a manželovi) bohužiaľ zákonite neznamená, že to pomôže aj vám. Obaja sú pravidelne kontrolovaný u kožného lekára, ktorého by som úprimne vyvážila zlatom, pretože vyliečil oboch bez použitia kortikoidov a iných liekov. Základom pre udržanie zdravej kože je u oboch vylúčenie asi 8 potravín, dôslednosť pri hygiene a používanie určitej kozmetiky. A o tej kozmetike to dnes bude :)

Začnem manželom, pretože ten si prešiel naozaj tým najvyšším štádiom atopického ekzému, ktorý si podľa mňa človek, čo to ešte nevidel nevie predstaviť. Ten pocit, keď v noci nespíte lebo vás vyslovene bolí celé telo od ekzému reálne neželám nikdy nikomu zažiť. Potom, čo si dostal pokožku do poriadku si ju udržuje v zásade troma výrobkami:

1, na sprchovanie používa Bioderma Atoderm Shower Cream



- ak máte ekzém vo všeobecnosti by som sa rozlúčila so sexy voňavými sprcháčmi a udržovala to fakt basic. Manžel v 99% prípadoch používa Bioderma Atoderm sprchový gél, ktorý kupujeme vždy vo veľkom litrovom balení v akcii a vydrží mu veľmi dlho. Ja ho inak odporúčam na holenie -je jemný, šetrný a pokožka potom nie je podráždená. 

2, na krémovanie používa Bioderma Atoderm 



Na krémovanie má manžel tri alternatívy, ktoré strieda. Na zimu, ktorá je pre atopikov najhoršie obdobie používa Bioderma Atoderm Intensive Baume čo je silno hydratačný a výživný telový krém. Paradoxne aj keď je silno výživný nie je hutný ani mastný - čo sú všetko veci, ktoré sa na prvú zdajú, že sú pre atopikov top ale opak je pravdou. Zväčša mu objednávam tiež veľké balenie a to mu vydrží celú zimu.


Počas jari a leta už niekoľko rokov používa Mixa Calming Body Cream Atopiance čo je fakt dobrý krém, ktorý je navyše oveľa lacnejší. Možno by mu vystačil aj na zimu, ale nechceme to riskovať, keď si našťastie vieme dovoliť drahšiu Biodermu. Mixu som objednávala na skúšku pred pár rokmi a boli sme fakt milo prekvapený ako dobre funguje. Tiež super konzistencia aj hydratácia.

Z času na čas manžel používa aj moju intenzívnu Neutrogenu, ktorá mu nerobí zle ale zďaleka nie je taká ukľudňujúca ani hydratačná ako Mixa alebo Bioderma. 


Čo používajú obaja a je to mega vec hlavne ak sa ekzém vymkne kontrole je Capramedic kozie kolostrum. My to kupujeme priamo u kožného ale dá sa to bežne kúpiť na nete. Na prvú je to pomerne drahá záležitosť ale pravda je taká, že vám jedno balenie vydrží neskutočne dlho. Je to prášok z kozieho kolostra, ktorý hydratuje a lieči pokožku. Do detského kúpeľa sa dávajú dve čajové lyžičky takže musíte uznať, že to je naozaj málo. 


Čo sa týka Améliinej kozmetiky, tá používa len dva výrobky a tie nemeníme, nakoľko jej robia dobre. Na sprchovanie a vlásky jej dávame detskú Weledu 2v1, ktorá je krásne šetrná a pokožku pekne očistí. Zoženiete ju na webe, v bio obchodoch alebo aj v DM, ak nie je vypredaná. 


A Améliinym najviac míňaným výrobkom je telové mliečko, ktoré používa od prvého týždňa a to je Linola Light. Myslím, že každý atopik by mal Linolu poriadne poznať, pretože je to top značka pre suchú, citlivú a bolestivú pokožku. Odkedy je manžel atopik zistila som, že mám v okolí pomerne veľa atopikov a tí by vám odporučili aj Linola krém na ruky, či sprchovací olej. 


Dúfam, že vám tieto moje tipy pomohli a hlavne nezabudnite, svedomitá starostlivosť je naozaj základ :)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne