pondelok 1. februára 2021

Gilette Venus

 


Fun fact :) nikdy som si nekupovala dámske žiletky na holenie. Neviem prečo, ale roky som bola v tom, že pánske žiletky sú lepšie, efektívnejšie a aj lacnejšie. A potom som mala posledné roky v Nivea adventnom kalendári vždy nejaké žiletky a vlastne mi prišli pohodlnejšie, vôbec neboli menej ostré a povedzme si pravdu, boli fakt krajšie. 

A tak som si povedala, že mám dosť rokov na to, aby som konečne vyskúšala aj nejakú dámsku žiletku :) So značkami sa mi úplne ani nechcelo experimentovať, Gillette je pre mňa stará dobrá klasika, akurát som nevedela, ktoré vyskúšať. Ak však máte dobré skúsenosti s inými značkami, šup s nimi do komentára, rada si nechám poradiť.


Ak ide o klasické holenie na výber bolo pomerne veľa žiletiek. V zásade by som však povedala, že hlavný rozdiel je v tom, či si chcete kúpiť ,,trvalú" hlavicu a dokupovať si nadstavce alebo si chcete kúpiť sadu jednorazových žiletiek.

Inak neviete niekto? Okrem ekologickej výhody - je tam ešte nejaký rozdiel? Medzi tými jednorazovými a tými čo sa dokupujú? Lebo podľa obrázkov mi to prišli veľmi podobné hlavice a cenovo mi prišlo výhodnejšie kúpiť si tie jednorazové. Tak či onak ja som si vybrala Gillette Venus 3, pretože som chcela na prvýkrát vyskúšať ako mi sedia a cena čosi pod 6 € za tri kusy mi prišla fajn. 


Na výber bolo inak trojbalenie a šesť balenie a ja som si zobrala to väčšie. Predsa len neobjednávam na Notino každý týždeň a ani každý mesiac a tak mám aspoň na nejakú dobu pokoj. Keď mi žiletky došli, vizuálne to bola láska na prvý pohľad. Mali pekné balenie, ktoré ukrývalo, už spomínaných šesť kúskov. Žiletky majú krásnu tyrkysovú farbu, čo je teda dosť rozdiel oproti tým škaredým tmavomodrým pánskym. Ono, je to vec vkusu :) mne sa len viac páči tyrkysová. 


Samotná žiletka má veľmi príjemný tvar a je určená aj pre citlivé miesta a citlivú pokožku. Veľmi dobre sa drží a nemá tvrdú ani takú vrúbkovú plochu ako pánske žiletky. Aj keď je to, že je žiletka krajšia pomerne slabý predajný argument (či?) to, že sa lepšie drží a je príjemnejšia mi už príde dostatočne relevantné ako dôvod, prečo by som presedlala na dámske žiletky.

Tyrkysový pásik pri britvách je napustený nejakým skin elixírom, ktorého účinok síce nejak nepozorujem, ale je príjemné vedieť, že je tam niečo navyše.

Ak by som mala napísať recenziu jednou vetou - sú to fakt veľmi dobré, precízne žiletky, ktoré sa veľmi pohodlne držia a sú dobre ostré. Za mňa, to určite nie je moje posledné balenie a myslím si, že na nich asi úplne presedlám :)

A čo vy? Ktoré žiletky sú na vašej poličke?

4 komentáre:

  1. Já mám nejraději wilkinson, ale tyto jsem zkoušela také a jsou fajn. :) Spíše se řídím podle lepších značek a cen za ně.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidiiiš tie som kedysi používala tiež! Mrknem, čo majú nové :)

      Odstrániť
  2. Ja mam Gillette tu modrú co potom dokokupujes tie hlavice a myslím ze tie sú najlepšie majú tusim tri tie cepielky ochranný pásik a sú väčšie než tieto jednorazový holenie je s nimi jednoduché bez porezania a oplatí sa to viac než stále kupovať nové a mat odpad takže odporúčam ísť do toho

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne