piatok 9. apríla 2021

A teraz čo?

Neviem ako vy, ale ja vnímam obdobie po Vianociach ako veľmi depresívne. Strašne strašne sa od jesene teším na Vianoce - na tie svetlá, vône, darčeky, rodinu a potom bum zrazu nič. Len tri mesiace zimy, tmy a ničoho zaujímavého. Ale potom sa začne oteplovať a život sa vracia do normálu a k pekným veciam. Teda, ak nie je korona. 

Za iných okolností by bola Veľká Noc pre nás akýmsi štartom sezóny a potom, akoby sme si užili rodinu a pekné sviatky by sme pomaly ale iste plánovali malé aj veľké dovolenky. Ale poviem vám jedno, kým nie som zaočkovaná moje dovolenky sú značne limitované a fakt si netrúfnem letieť niekde, kde potom môžem skončiť mesiac v bohvie akom stave.

A teda čo? Teraz začína obdobie ničoho. Veľká Noc za nami, vyhliadky na leto a dovolenky neznáme. A tak si musím hľadať iné, malé radosti, ktoré mi pomôžu prekonať veľa práce a niekedy všednosť a monotónnosť bežných dní. 

Vo všeobecnosti je mojou veľkou malou voľnočasovou radosťou Netflix :) a knihy :) a keď si chcem ešte obzvlásť ozvláštniť čas zapálim si večer aj sviečky. Ako sa otepluje menej ako viacej, tak sa aj trochu teším, že sa tento týždeň mierne ochladilo. 

Neviem ako vy, ale ja si v lete nezvyknem páliť sviečky a tak aj keď vidím všakovaké letné vône úplne im nechápem, lebo kokos na pláži síce môže voňať super ale príde mi divné páliť si ho v 30 stupňoch v prehriatej obývačke. A ešte divnejšie mi príde páliť si ho v zime :) pri Vianočnom stromčeku. 

Taká medzi vôňa je pre mňa vždy niečo ako čisté prádlo alebo levanduľa. Keďže stresu je teraz až až siahla som po dlhšej dobe po Yankee Candle Dried Lavender and Oak. Levanduľa je vo všeobecnosti moja obľúbená vôňa a verzia s čajovými sviečkami ani nezruinuje peňaženku. Teda obzvlášť, ak si ju objednávate na https://www.parfemy-elnino.sk/


Balenie 12 kahancov stálo čosi cez 6 € a je to podľa mňa super vec pre domáce použitie ale aj ako pekný darček. Yankee Candle sviečky potešia každého a takáto verzia stojí podstatne menej ako bežná sviečka a urobí veľa radosti :)

Kahance majú inak veľmi kvalitné prevedenie. Každý kahanec je v akoby takom pevnom plaste, takže sviečka pekne horí a nič neušpiní. A tá vôňa! Nie je to taká tá lúková levanduľa. Je to skôr taká drevitá, priam až vanilková krásna vôňa, ktorá navodí super atmosféru na večer, na spanie a človek pri nej zabudne na hocijaký zlý deň. 


Inak ak sledujete môj blog tak viete, že som fanúšikom malých 49g Yankee Candle sviečok, ktoré sú podľa mňa super - zase ako darček, alebo na otestovanie toho, či sa vám nejaká vôňa páči a chcete do nej potom investovať ako do veľkej sviečky. Tieto malé sviečky zvyčajne stoja okolo 2 € a prekvapivo, vydržia fakt dlho. 

Ja som chcela po dlhej dobe skúsiť niečo iné ako to spomínané čisté prádlo a vybrala som si Garden Picnic. A vidíte, dobre, že som skúsila malú verziu, pretože sviečka vonia úplne inak, ako som si predstavovala. Krásne o tom potom, ale úplne inak. Predstavovala som si niečo lúčne, také bylinkové ale sviečka vonia prekrásne sladko - ako mix takých tých gulatých lízatiek, čo boli, keď boli moje ročníky malé :) také tie biele čo mali v strede kvetinku a okolo farebný lem. Krásna ale neskutočne sladká vôňa. 

Popravde, ideálna na zlú náladu. Vôňa prevonia celý byt a verím tomu, že keby sme mali návštevy urobila by radosť aj im. Asi si ju budem šetriť :) keď ich raz budeme mať.


A čo vy? Aké sú vaše plány na leto? Čo vám robí radosť?

 

1 komentár:

  1. Ten kokos na pláži bych pálila klidně i v létě, ale asi třeba při dešti... jinak si to moc taky představit nedokážu. Ty sladké, květinové vůně spíše na jaro. :) Jinak YC mám také moc ráda.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne