štvrtok 11. novembra 2021

The Ordinary Granactive Retinoid

 The Ordinary patrí roky rokúce k mojím obľúbeným pleťovkovým značkám. Dovolím si povedať :) že som ho používala ešte kým sa okolo neho stalo také mega haló :) a za tie roky som toho skúsila fakt veľa. Čo znamená, že logicky sa muselo niekedy stať, že nájdem výrobok, ktorý mi až tak nesedí. I keď sa na svojom blogu v 99% snažím vždy písať pozitívne recenzie, Ordinary výrobky mi prídu pomerne málo na našom trhu zrecenzované, tak som si povedala, že urobím výnimku a výnimočne zrecenzujem aj niečo, čo mi úplne nesadlo. Berte však do úvahy, že platí, že čo nesadlo mne vám naopak môže :) ale na druhú stranu, ak by som sa ja rozhodovala medzi troma výrobkami a nevedela, ktorý si kúpiť, ocenila by som aj horšiu recenziu :)



Posledný výrobok, ktorý som z The Ordinary používala bol Granactive Retinoid 2% Emulzia. Ide o mliečne sérum, ktoré obsahuje retinoidy a jeho úlohou je zmiernik príznaky starnutia, pomôcť s nedokonalosťami ako je akné či mimické alebo hlboké vrásky.

Povedzme si pravdu, pre ženu po 30, ktorá nikdy nemala dokonalú pleť to znie ako dokonalý výrobok. Ale ako fakt nie je :D

Čo ma prekvapilo ako prvé, bola tá mliečna konzistencia. Mne osobne bola pomerne dosť nepríjemná - je taká mazľavá, mierne mastná. Na pokožke nikdy nezaschla a mala som po nej taký nepríjemný pocit. Pokožka nebola ani jemná, ani hebká, proste mazľavá. Asi dva týždne som sa hrala s množstvami - ale či som dala menej séra alebo viac, pokožka vždy ostala mazľavá. Mne osobne to fakt prekážalo a aj za tie dva mesiace, čo mi sérum vydržalo, som si na to nevedela zvyknúť a nebolo mi to príjemné. Sérum sa preto logicky používa len večer, lebo si neviem predstaviť, ako by spolupracovalo s make-upom. 

Druhá vec, ktorá ma trochu nahnevala bolo, že to bolo prvé sérum na ktoré moja pokožka fakt nereagovala dobre. Viem, že sa to píše skoro pri každom Ordinary sére, že pokožka sa môže vyhádzať a reagovať takto na nové prvky, ktoré jej dávame, ale toto predčilo aj moje očakávania. Vo všeobecnosti sa mi raz za čas objaví nejaká nedokonalosť na pokožke ale asi 4 dni po začatí používania tohto séra sa mi vyhádzala kompletne celá tvár a kým sa dala dokopy trvalo to cez mesiac. Po niektorých vyrážkach mi ostali červené fľaky a jazvy, čo viem, že budem dávať dokopy rok, ak sa vôbec stratia. A to je teda celkom smutné, že kúpite si sérum, ktoré vám má skrášliť pokožku a bojovať proti nedokonalostiam a skončíte s trvalými fľakmi a vyrážkami :/

Nespozorovala som teda jedinú pozitívnu vec a toto bude sérum, ktorému sa určite do budúcna vyhnem. Ako som písala na začiatku, sto ľudí, sto chutí - pre vás to možno bude úplná topka :) mne len veru bohužiaľ vôbec nesadlo. 

A čo vy? Top Ordinary výrobky?

1 komentár:

  1. Ahoj, Saši! :) Ja som úplný opak ako ty - výrobky od TO vo všeobecnosti rada nemám a vyskúšala som od nich takmer všetko, ale proste nie. Inak, je mi ľúto, že si dávala pleť tak dlho dokopy. Z článku mi ale príde, že si používala ten retinoid nie úplne správne. Retinoly a retinoidy by sa mali používať iba vo večernej skincare (na dennom svetle sú nestabilne a podliehajú degradácii a môžu spôsobovať podráždenie), ďalej nikde nespomínaš SPF, čo je must, pokiaľ používaš čokoľvek s vitamínom A a pokiaľ si nikdy predtým žiadny retinol/retinoid nepoužívala, tak treba začínať s používaním obdeň alebo každý tretí deň. Pleť si musí pomalinky zvykať. Inak, moje naj Áčko je od G&G - cena zrovnateľná s TO, ale výsledky niekde úplne inde - je to naozaj ako botox bez botoxu :) . Skús mrknúť, možno ťa osloví.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne