streda 22. februára 2012

Pánske voňavky


Pánskou kozmetikou sa na blogu nezaoberám až tak často akoby som asi chcela. Je to možno aj tým, že jej nie je taký veľký výber akoby sa mi páčil a asi aj preto, že ju nekupujem tak často. Nemyslite si, že nechcem práve naopak. So snúbencom sme sa však dostali do štádia kedy má na poličke viac parfumov ako ja a zásoby všetkého čo chlap môže potrebovať do konca života. A keďže naozaj nemám rada plytvanie ako aj nezmyselné kupovanie do zásob ( aj keď uznávam, že kupovanie do zásob je moja veľká neresť) dávam si na čas pauzu. Asi do nejakého výročia J  Pánska kozmetika má však niekoľko veľkých výhod. Za super ceny v nej viete zohnať super kvalitu. Príklad? Lacné parfémy z Oriflamu alebo z internetu, ktoré sa kvalitou vyrovnajú mnohým omnoho drahším. Dnes som sa práve rozhodla písať článok o vybranej vzorke parfémoch mojej polovičky. Na porovnanie som si vybrala dva drahé a dva naozaj lacné, kde hovoríme o cene, ktorá je pomaly nižšia ako dva lístky do kina. Vlastne keď rozmýšľam spätne, nie pomaly ale isto. 




1, Christian Dior Fahrenheit  - podľa mňa keď sa opýtate desiatich žien aký je ich obľúbený pánsky parfum aspoň sedem z nich Vám povie že Fahrenheit.  A možno nie ale ja osobne nepoznám nikoho v mojom okolí komu by tento pánsky parfum tak nevoňal.  Chcela by som vedieť, či tak veľmi vonia aj chlapom alebo si ho kupujú len preto, že vonia ženám. Každopádne je to naozaj veľmi silná a neskutočne ľahko rozpoznateľná vôňa. Stačí keď ju raz niekde zacítite a budete si ju pamätať veľmi veľmi dlho. Je to však top voňavka nie len kvôli vôni ale aj kvôli pomerne vysokej cene. Ale podľa mňa tá za tu cenu naozaj stojí.



2, Ako krásny a voňavý príklad za naozaj super cenu dávam do porovnania pánsky Diesel  Zero Plus Masculine.  Vonia síce absolútne odlišne ako Fahrenheit, ale jedno majú predsa len spoločné.  Krásnu a veľmi výraznú, silnú vôňu. Aj keď sa voňavka naozaj radí podľa ceny k lacným, prekvapí. Má podľa mňa pekný hravý flakón, ktorý je ešte naozaj štýlovo zabalený ( v takom veľkom plastovom obale). Pre tie z Vás, ktoré sa radi popárujú parfumovo s priateľom existuje aj dámska verzia. Diesel Zero Plus Feminine. Tiež veľmi pekná. 



3, Cenovo zase vyššie sa nachádza môj ďalší favorit a to Dolce&Gabanna The One. O nej som už myslím písala viackrát, ale nepomôžem si. Keď jednoducho krásne vonia musím ju stále spomínať. Je to taká drevitá, zemitá vôňa s orientálnymi podtónmi. Asi keby som si mala vybrať len jeden pánsky parfum, ktorý by som mala stále kupovať bol by to aj napriek mojej ,,láske“ k Fahrenheitu tento. Príde mi taký mužnejší a asi aj menej otrepaný. 



4,  A poďme zase cenovo dole, posledný parfum, ktorým dnes uzavriem moje básnenie je možno pre veľa z Vás známy Ascendant z Oriflame. Aj keď boli v ponuke už viaceré modifikácie tohto parfumu ja som stále verná tej klasickej čiernej. Je to opäť silná vôňa ale čo mám na nej strašne rada je to, že keď už na večer vyprcháva cítim z nej čokoládu. Možno je to len dačo šiši čo cítim ja ale každopádne sa mi to páči.


Dúfam, že sa Vám dnešný článok páčil a bola by som rada, keby ste mi do komentárov napísali aké sú Vaše top pánske parfémy. 


14 komentárov:

  1. z vybraných sa mi pozdáva Dolce&Gabanna, aj keď ho nevlastním... a nad Fahrenheit som jeden čas veľmi rozmýšľal, takmer som si ho aj kúpil, no nie túto verziu, ale druhú - v bielom flakone...

    a podobný príspevok mám naplánovaný v blízkej budúcnosti aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Patrik - to by bolo super, chcela by som to vidieť z pánskeho pohľadu:) Aspoň budem mať inšpiráciu k nejakému sviatku :) tak šup šup :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jak panska, tak damska varianta The One voni naprosto uzasne. Dalsim panskym favoritem je YSL L"Homme, Armani Emporio He, JOOOP a YSL Kouros... vsechny bud sladke nebo korenene=)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zajímavý téma! :) Já z těhle 4 znám jen ten od Diora a ten mi teda moc nevoněl :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľká škoda, že môj Pepo nemá rád parfumy, len také tie 2 v 1 spreje...každý ktorý bol ako darček skončil zapadnutý prachom.. :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc hezký blog!
    Jsem tvůj nový follower a budu ráda, když se staneš i ty mým :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. no ja som tie fotky nekuzlila nijak len som nas odfotila s tom iglu to je cele,tak to tam vyzeralo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nepodcenujte Cerruti a Jil Sander:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já mám hodně ráda Lacoste Essential, a pak klasiku Hugo a neklasiku Orange od Hugo Boss. A teď ulítávám na Diesel Plus Plus, to je taková ta old-school klasická dieslovka v bílým flakonu, úžasná. A nepohrdnu ani Old Spice:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Musím říct, že jsme na tom stejně, zrovna tento týden jsem se koukala na naše parfémy a zjistila, že jich má mnohem víc můj manžel, než já :) Z těchto nabídnutých parfémů znám Ascendant od Oriflame, taktéž moje oblíbená, momentálně jsem se ale úplně pobláznila do Platinum (taky od Oriflame).

    http://barika-myextraordinarylife.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Barika - Platinum nepoznám :) určite skúsim! ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nepodceňovala bych ani parfémy Hugo Boss - přítel má zelenou kouli a ta voní úžasně. Osobně mám raději svěží pánské vůně než dřevité a kořeněné. :)
    Jak dlouho jsi zasnoubená? :) Ještě "nedávno" jsi psala přítel a ne snoubenec. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Veronika - jeej to je zlaté:) si si všimla:) Zasnúbili sme sa na Valentína :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Fahrenheit nosí dlhé roky môj ocko, čiže pre mňa je to vôňa domova :) Ostatné z týchto vôní nepoznám, ale na priateľovi milujem lacoste red. Keby mali, tak mu kúpim pollitrovku :D
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne