streda 28. marca 2012

Jarná výmena

Konečne prišla jar. Ani si neviete predstaviť akú mám z toho neskutočnú radosť. Jednak preto, že konečne môžem dať do skrine hrubé zimné bundy a kabáty a jednak preto, že sa môžem opäť preorientovať na iné veci jednak v líčení ale ako aj v parfumoch. Je načase urobiť kozmetickú zmenu.  V mojom prípade najmä v troch veciach:





1, Zmena v pleťovej a telovej kozmetike:
Hutné, super vyživujúce krémy, ktoré sme mali na poličkách doteraz môžeme poriadne uzavrieť a položiť na dno poličky. Pomaly treba povyťahovať alebo si nakúpiť krémiky hydratačné a ľahšie. Čím je väčšie teplo tým viac sa naša pokožka mastí a pozná rozdiely aj medzi klimatizovanými priestormi a vonkajškom. Konkrétnym krémikom, ktoré sa mne zdajú byť super na prichádzajúce obdobie sa budem venovať čoskoro ale je ich na našom trhu naozaj dosť. Vyberať sa dá, či už z tých drogériových alebo lekárňových, každý si iste nájde svoje.
Druhú vec, ktorú môžete odložiť sú aj hutné telové mliečka a do zásoby si určite zaopatrite nejaké letné mliečka a najlepšie s jemnými trblietkami. Tie dodajú pokožke krásny šmrnc a v neskoršom období zvýraznia opálenú pokožku. Moje osobne obľúbené sú všelijaké voňavé, ktoré Vám ešte viac pripomínajú leto. Pomyslenie na nejakú kokosovú bombu ma hneď privádza myšlienkami niekam na pláž.




2, Zmena v líčení
Kým trblietky a výraznejšie rozjasňovače by mohli v zime evokovať dámy, ktoré sa živia tancovaním pri tyči, teraz pri ich jemnej aplikácií len zvýrazníte Vaše lícne kosti a črty tváre. To čo musím mať je pre mňa buď nejaký bronzér, alebo líčka, ktoré sú jemne trblietavé. Krásne zoženiete v Pupe, alebo v dvojstojane Essence – tam sú krásne hnedé s názvom SunClub ( voňajú dokonca po kokose, urobím na nich samostatnú recenziu). Okrem trblietavých líčok krásne dodajú šmrnc aj trblietavé linky. Tie krásne rozjasnia oko a nemusíte sa babrať s tieňmi.
Z čoho sa ja osobne ešte teším je používanie výraznejších očných tieňov, tyrkysová, silno zlatá na oči a cyklámenová či krikľavo červená na pery aj tak si predstavujem leto či jar. A tie farby, samozrejme oddelene J Nie tyrkysové oči a červené ústaJ




3, A nakoniec výmena parfumov
Kým doteraz na našich poličkách boli v popredí asi skôr silnejšie parfumy, ktoré sú  vhodné  skôr na zimu zmenu je treba urobiť aj tu. No toto teplé obdobie má jednu neskutočnú výhodu. Letné parfémy sú častokrát lacné parfémy.  Nie teda, že by boli úplne zadarmo, ale ak to porovnáte zo zimnými ťažkými vôňami sú mnohokrát lacnejšie. Sú to príjemné vôňe ako Salvatore Ferragamo, Moshino, Diesel, Elizabeth Arden a mnoho iných cenovo veľmi príjemne dostupných voňaviek.

 Tak toľko k potrebným kozmetickým zmenám, ktoré ma momentálne napadli. A čo Vy? Robíte si nejaké zmeny v malovátkach či parfumoch? Nemáte pocit, že ste po zime už otrávený zo stáleho používania podobných farieb a vôní? Či Vám to je jedno a máte svoje stálice, ktoré máte radi a nemeníte? Teším sa na Vaše názory a poprípade aj typi na to, čo ďalšie je dobré zmeniť pri prechode ročných období.
Tak neváhajte a napíšte mi Váš názor do komentárov!
Pekný zvyšok dňaJ

9 komentárov:

  1. Moc hezký článek ! :) Takže vzhůru změnám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky pomalu začínám vyměňovat krémy. Ale ze všeho nejvíc se těším na léto až budu moct mazat opálený tělo kokosovým mlékem a třpytkama... Člověk pak po tak voňavých mlécích po opalování nemusí mít skoro žádný parfém. :) Jinak je zajímavé že Moschino všichni považují za lehkou vůni, já jsem měla od něj dva parfémy a pro můj nos byly tuze těžko strávitelné... Dávám přednost Nině Ricci Le Paradis de Nina nebo Nina. To jsou pro mě pravé letní ovocné parfémy. :) Ovšem každej jinej dle gusta, že jo. :)

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkný článek. :) Já až tak velké změny nedělám, u parfémů mám své stálice, stejně tak i v líčení - tady akorát přidám bronzer a chci si koupit tužku na oči v tyrkysové barvě. Měním akorát krémy, na léto používám lehčí a také krémy na opalování určené na obličej. Uvidím, jak to bude letos, po prodělaném ekzému a léčebě kortikoidovou mastičkou mám pleť sušší a citlivější na kosmetiku než jsem mívala.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. čo tak nejaký tip na jarný krémik? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. keď si spomenula elizabeth arden, došlo mi, že som vždy na leto chcela parfém s vôňou zeleného čaju! to je podľa mňa úplná lahôdka na teplé dni :) inak v zime nenosím až také ťažké parfémy. ja mám svoj obľúbený, ktorý používam celý rok a ostatné, ktoré z času na čas vyvetrám tiež :) momentálne mám hugo boss orange happiness, to vie rozžiariť každé moje ráno .
    v líčení si doprajem akurát tak veselší rúž, ale s tieňmi sa mi aj tak nechce experimentovať na bežný deň

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já měním parfémy i styl líčení, včetně krémů na pleť. Sunflowers jsem také měla, okolím mi byla celkem chválená, ale mně šíleně čpěla:-(Teď momentálně jedu v Escadě:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem vám za krásne tipy a komentáre:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. to ličeni s tim motylem je dokonale!

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne