streda 22. augusta 2012

Lacné vs. drahé

 
Pred nedávnom som bola nakupovať v jedných potravinách a prekvapilo ma koľko ľudí malo v košíkoch tú najlacnejšiu pleťovú kozmetiku značky daného reťazca. Ja osobne mám niekedy rešpekt stále aj pred Baleou (ktorá sa mi častokrát bohužiaľ osvedčila najmä čo sa pleťovej kozmetiky týka, ako nie pre mňa vhodná voľba). Je to taký paradox voči tomu, že na jednej strane si ľudia kupujú pleťové krémy za 1,95 eura a na druhej zo všetkých strán počujem aký boom má dermokozmetika.
Ja osobne po mojich skúsenostiach a pobyte v nemocnici uprednostňujem určite skôr už spomínanú demokozmetiku. Je to taký druh kozmetiky, ktorý by mal byť nealergénny, zvyčajne by nemal byť parfumovaný a mal by byť preverený množstvom testov, ktoré by mali zaručiť nezávadnosť daných produktov. U nás sa takáto kozmetika dá kúpiť v lekárňach alebo aj na internete, kde býva zvyčajne o dosť lacnejšia. Keď už daný produkt poznáte, nepotrebujete vzorky, podľa mňa sa vtedy oplatí trochu pogoogliť a vyhľadať ho podľa najlepšej ceny.






K takémuto druhu kozmetiky sa podľa mňa obracia veľa ľudí, ktorí majú problémy s citlivosťou pleti alebo očí. Toto leto pomerne veľmi vyšťavilo nielen moje vlasy ale aj pleť. Vždy keď som došla domov či už z termálneho kúpaliska alebo len z vonku, tvár ma pálila a nevedela by som si predstaviť vyčistiť ju s hocičím iným ako s Vichy Purete Thermal. Táto voda vôbec neobsahuje alkohol, je neuveriteľne svieža a ľahká a absolútne ideálna práve na leto keď je pokožka namáhaná.




 
Mojím druhým riešením, bola hydratačná maska od La Roche Posay Hydraphase, ktorá sa dala toto leto zohnať za naozaj bezkonkurenčné ceny a s pleťou Vám urobila neskutočné zázraky. Maska má konzistenciu akoby gélový krém a stačí ju naniesť, nechať pôsobiť a potom zmyť. Pokožku naozaj neuveriteľne hydratovala a domopohla jej k regenerácii po vysušovaní sa na slnku. Len by som chcela dodať, aby ste si nemysleli, počas celého leta som používala na tvár faktor 50, ale citlivá pokožka reaguje horšie tak či onak.

A na záver príde otázka na Vás, kozmetiku, ktorú som nikdy neskúšala je Avéne. Neskutočne ma síce láka, ale doteraz som bola v tom, že je cenovo omnoho drahšia ako Vichy či La Roche, ale ako sa pozerám na internete nie je to úplne pravda. Veľmi ma na pohľad zaujala Avene micelárna voda pre citlivú pleť. Skúšali ste ju niekto?
Budem rada keď mi v komentároch necháte Váš názor na dermokozmetiku. Dávate prednosť lacnej či drahej kozmetike? Nebojíte sa experimentovať s lacnou?
Ďakujem za Vaše komentáre a teším sa!

28 komentárov:

  1. ja teda skusenosti s drahou nemam,ale s lacnou hej..
    znacka cien z Lidl..majú taký pletovy gel ktory stoji asi 1,20€,tak som minule vyskusala..ako zle to nieje,ale vyhra taktiez.
    jedine co som skusila z lacnych produktov a vzdy si ho kupujem su odlicovacie/vlhcene obrusky tiez z lidla..za 99 centov a su fakt dobre na leto :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš tie som neskúšala u mňa vedie na leto u obrúskov Balea a hlavne Essence. Tie sú síce pomerne malé ale sú úžasné!

      Odstrániť
  2. la roche posay používam na tvár, na zmiešanú a aknóznu pleť a je super, som spokojná,upokojí mi pleť a skúšala som aj lacnejšie ale v tomto mi nepomohli............ ale napr. teraz som si kúpila telové mlieko od garnier 7days a od Baley sa moc nelíši, vôňa je krásna jemná, ale mala som pocit, že aj keď sa už vstrebalo do pokožky nohy sa mi ako keby "lepili" , ..... a balea má aspoň rôzne voňavé druhy a je lacnejšia..........

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to telové mlieko od Garnieru strašne sedí! Podľa mňa sú výborné, ale na druhú stranu vždy vždy vždy mám doma nejaké od Balei. Tie sú podľa mňa veľmi kvalitné a tie ich vône :) mňam na to nemám slov!

      Odstrániť
  3. hm poviem takto - v nemeckych spotrebitelskych casopisoch vysla Vichy ako velmi nekvalitna kozmetika, kvalitou bola hlboko pod urovnou Nivey. Celkovo je brana ako velmi agresivna. A napr. Cien od Lidlu ziskal v testoch od Stiftung Warentest vyssie hodnotenie ako la roche a pod.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tu napr. clanok v nemcine o slnechycn kremoch: http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/stiftung-warentest-sonnencreme-aldi-super-vichy-mangelhaft-1653235.html

    Vichy dostal ledva dostatocnu a napr. krem od Aldi (ako nas Lidl) mal vyssiu znamku.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. sorry, ze tu spamujem - kazdopadne - ja ak chcem nieco vyskusat, skusim si pozriet nejake recenzie o tom vyrobku. Celkovo by som lacnu kozmetiku nezatracovala, napr. Indulone sa podla mna nic nevyrovna a dalsou vlajkovou lodou je podla mna aj Ziaja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nie, žiadne spamovanie, ďakujem za názor. Inak čo sa Ziaji týka, poškuľujem po kozom kréme na tvár - neskúšala si?

      A o tých testoch, počula som o nich aj ja ale úprimne mám z toho strašný strach. Potom ako mi pred pár rokmi začala slnečná alergia (predtým som používala klasické opalováky - Dermacol,Nivea..), mi lekárka poradila Vichy a takéto a naozaj to pomohlo. Dovolenka je pre mňa prežiteľná. Bála by som sa opäť skúšať niečo takéto, lebo predstava preplakanej dovolenky nie je bohvičo.
      Ale musím ti ešte napísať, že tento rok som mala na dovolenke pomerne veľa Rusov a neskutočne veľa z nich používalo Lidl opaľováky - Cien, tak asi niečo na tom, že sú dobré bude, nakoľko Rusi sú mi veľmi podobní pokožkou :)

      Odstrániť
    2. mala som kozi krém na tvár a mám telové mlieko. Telové mlieko je podla mna top. Krém bol pre mna dobrý a príjemný, lahká textúra, len ja nemám velmi citlivú pokozku, mna az tak vela krémov nepodrázdi. V lete ok, v zime by soma si mala strach, ze je prilis lahky. Ale neurazi, nenadchne

      Odstrániť
    3. dnes som si kúpila telové mlieko :) síce olivové, ale som plná očakávaní:)

      Odstrániť
  6. Vichy za mňa nie, jediný produkt ktorý mi kedy od nich vyhovoval bol make up, inak všetko letelo do koša. La roche na aknóznu pleť fajn, ale iba určitú dobu, po čase si pleť zvykla a nemala žiaden účinok na mňa - akoby som si potierala tvár nievou. Po dlho čase som sa odhodlala ku kúpy biodermy, keďže moja pleť sa výrazne zhoršila, a vyhadzovala som mraky peňazí za nové lacné veci ktoré to všetko ešte zhoršili, takže uvidíme čo to bude zač. Lacnú kozmetiku nezatracujem, a tíško závidím ženám ktorým stačí balea za 2 eurá, kdežto ja tých eur musím "vyhodiť" 20. No ak mi daná kozmetika pomôže, radšej si priplatím dnes za ňu, ako o 20 rokov 100 násobne viac za plastiku tváre :)

    http://msabigaill.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ak sa môžem opýtať bola si s pleťou u doktora? Lebo ja som sa práve a veľmi silným akné liečila v nemocnici a aj keď to trvá dlho, nikto by pri pohľade na moju pleť nepovedal, že som ju mala ako nejaký nerdi v amerických komédiách.
      Ja mám momentálne už asi rok doma Biodermu, najmä zelenú a teraz aj bielu. Neviem, či môžeš čakať zázraky, ale minimálne neuškodí.
      Hlavné je zaviesť si rutinu - poriadne odlíčenie, prečistenie, raz za týždeň peeling a raz maska:)

      Odstrániť
    2. Vieš čo, ja nemám ani tak akné ako krupicu na lícach a na čele ktorá sa výrazne zhoršila pri mori na dovolenke, zapálené vyrážky sa mi vôbec netvoria. U kožnej som bola a povedala mi že s tým mám ísť za kozmetičkou, že pravidelné čistenie pleti to vyrieši a že mám skúsiť mikrodermabráziu. No kožná za 100 bodov. :/

      Odstrániť
    3. toto ti povedala kožná? preboha :((

      Odstrániť
  7. súhlasím so Sezkou, v nezávislých testoch vychádza kozmetika z lidlu ako jedna z najlepších, napr. krém proti vráskam!, či dokonca aj prášok na pranie. naopak, vichy sa dostáva až za loreal. bioderma má v tomto smere lepšie hodnotenia

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja mam tiez odskusane vselico z Vichy, Biodermy a La Roche. Kremy na tvar nekupujem lacne nikdy,proste som vyskusala Idealiu a zostala som pri nej. Ale napriklad odlicovacia voda mi je lepsia Bioderma H2O. Predtym som mala Garnier, no stipala, pichala,tak som to s nou vzdala.Bojim sa kupovat lacne veci, aby som to nemusela vyhadzovat. Ale citam tu, ze su dobre Lidl veci? Tak to skusim nabuduce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja Vichy neviem vystat - este som nenasla produkt, ktory by mi od nich vyhovoval :-/. Inak mne vyhovovali micelarky od Avene, Dermacolu a cuduj sa svete aj Ziaje :-). Ja som inak obrovsky fanusik Avene a Eucerin - kupujem teraz vylucne len tieto lekarenske znacky a zatial ma nijak nesklamali, do mojho typu pleti sa zjavne vedia trafit :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Eucerin som ešte nikdy neskúšala- cenovo je drahší či lacnejší ako Vichy?

      Odstrániť
  11. Ja som už odmalička odkázaná na kozmetiku z lekárne, keďže mám hypervitaminózu vápnika, ktorý mi spôsobuje skutočne veľké problémy, či už s vlasmi alebo pokožkou. Preto na La Roche-Posay nedám dopustiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tento problém mala aj kamarátka, je to miestami večný boj :( a jej tiež veľmi vyhovovalo La Roche, som rada, že pomáha aj tebe:)

      Odstrániť
  12. ja som asi 2 roky používala výlučne La roche posay - hlavne v zime mám problematickejšiu pleť a táto značka sa mi osvedčila :) teraz som si pre zmenu začala postupne kupovať kozmetiku od Biodermy a som takisto veľmi spokojná :)
    od Avene som mala micelárku na citlivú pleť a termálnu vodu, čo sa týka micelárky, prekvapila ma parfumácia - ale inak pokožka reagovala veľmi dobre :) a ešte sa mi od tejto značky osvedčil kompaktný make-up :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani som nevedela, že má Avéne make-up, nevieš má aj svetlé odtiene? Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
    2. ten, čo mám ja, je iba v dvoch odtieňoch (ten svetlejší mi skvele sadol) :)

      Odstrániť
  13. Vichy som mala niekoľkokrát, produkty ma ale neprekvapili... akoby žiadny efekt. Bioderma je super, i ked pleťový krém Sebium mi pred par rokmi v puberte nezabral, no teraz po 25-tke používam micelárnu vodu, mala som opalovacie krémy a aj po opalovaní a som spokojná. Volakedy som sa aj ja po slnku vyhadzala, hlavne v tropickych krajinach a odvtedy vzdy, ked idem do exotiky, kupim si v lekarni Daylong a ten ma veru ani raz nesklamal(mam bielu plet, pehy na licah, modre oci, zlatohenede vlasy, cize som ten svetly typ). Takmer dva roky som pouzivala iba Avene, musim povedat, ze plet sa mi pekne upokojila, menej mastnila, mala som skvelý pocit po nanesení, takze u mne jednotka. Je to velmi jemnunka a kvalitna kozmetika. Po nej som zaexperimentovala s Clinique, asi do smrti ostanem verna ich Dramatically Diferent Moisturizing Gelu, dufam, ze ho neprestanu vyrabat. A na odporucanie kamaratky som si akurat pred mesiacom, ked bola na parfums.sk akcia, kupila rad od LRP a tiez som spokojná, ale na den pouzivam hydratacny fluid od Clinique. Ten si budem musiet kupit tak o mesiac, cize sledujem uz ceny.
    Lacnejsiu kozmetiku nezatracujem, ale po mojich experimentoch viem, co mojej pleti sadlo. Telovu kozmetiku znesiem aj z drogerie, niekedy podlahnem caru vone Balei, Alverde a pod. Momentalne som sa vratila k Creme21 a velmi som spokojna ;)
    Kozmetika je super, nam zenam vie krasne sprijemnit bezny den. Netreba pouzivat vela, ale hlavne kvalitne produkty, ktore nam sadnu, osviezia, nezatazia a pod. Nanestastie kazdej pleti vyhovuje nieco ine, takze asi do konca zivota budeme skusat a hladat to naj ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za taký krásny komentár! Veľmi ma potešil a inšpiroval k pozretiu niektorých vecí:) Ja som si ešte dávnejšie kupovala 3radový čistiaci set od Clinique, keď bol dobrý kurz oplatil sa veľmi v Maďarsku, kde mi predavačky v Múlleri dali ešte k nákupu aj vždy kopec vzoriek čo bolo super. Potom som mala pocit, že mi na to pleť prestala reagovať a počula som super veľa komentárov na 3 zložkový balzam take the day off, do ktorého som zainvestovala. Spočiatku bol super - easy peasy odlíčenie pekná pokožka, ale asi po mesiaci celé zle.. Stále sami robili nové a nové vyrážky, takú škaredú pleť som nemala ani keď som s ňou išla do nemocnicla..Odvtedy je pre mňa Clinique tabu. Najviac asi používam Biodermu najmä kvôli jej častým akciám, a aj preto, že síce z nej neodpadávam, ale minimálne mi nerobí zle - a aj to je pre mňa dôvod na radosť :)

      Odstrániť
    2. Presne, každej sadne nieco ine. Vzorky od Clinique potesia vzdy aj mna :) Dokonca mi raz pribalili peknu toaletnu tasticku, ked som si s jednou predavackou pokecala ;)
      Najblizsie mozes pokojne vyskusat Avene, zatial som sa nestretla osobne s niekym, komu by uskodila. Sesterky maju dost intolerantnu plet a tiez ju pouzivaju. Ked robia vacsi nakup, dostanu kopec vzoriek, ktore mi vacsinou posunu, lebo okrem Avene si na tvar nedavaju nic ine... Nastastie, ja skusat celkom mozem, i ked garnieru, nivei a pod. sa radsej vyhybam, lebo v puberte mi to pohorsilo a odvtedy tabu. Nerada by som sa vyhadzala. Mne sadnu hlavne jemnunke gely, fluidy, ktore sa vstrebu a posobia ako vodovy oblacik plny hydratacie, no bez mastneho efektu. Hydratacia je dolezita pre kazdy typ pleti. Ak si dobre pamatam, Ty mas plet skor suchu, takze isto mas mnoho skusenosti.
      Inak si ma potesila svojim prispevkom o dermokozmetike! Ked vymakneme akciu, je to celkom prijatelne. Ved aspon do pleti treba trochu investovat, lebo roky letia a mladsie uz nebudeme ;)
      Tesim sa na dalsie prispevky, pozdravujem a fandim Ti :)))

      Odstrániť
  14. Ja dermatokozmetiku tiež preferujem, ale len v prípadoch, keď je potrebný zásah kozmetickz, alebo na velmi problematicku plet. Ja osobne som vyskusala aj drahsie znacky ktoré mi oproti tým lacným zničili plet napr. micelárka od Mixi, Dermacolu, Garnieru, za ktoré by som dnes nedala anim cent, taktiež riasenky Astor- riasenky od nich to je asi zart, s riasmi mi urobili všakovate nic rovnako aj Maybelline, preto ostavam pri lacnej kozmetike a taktiez nie som ochotná zaplatit za krem na tvar viac ako 3 eura a plet mam naspat hladku a bez vyrazok, ludia kupuju lacne kremy preto, lebo si drahsiu kozmetiku nemozu dovolit, ani ja si napriklad dermatokozmetiku ako LRP, Avene, Biodermu atď. dovolit nemozem, preto vam normalne zavidim a trochu sa aj cudujem odkial maju take mlade kocandy peniazky na tolko dermatokozmetiky :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne