piatok 7. septembra 2012

Zahraničie vs. Slovensko

Zamýšlali ste sa niekedy nad tým, aké sú najpredávanejšie parfémy? Ja áno, počas mojej dlhej chvíle v robote a urobila som si malý interný prieskum, ktorý ma celkom prekvapil. Kým, keď si pozriete slovenské obchody, alebo internetové stránky, ktoré si takéto rebríčku vedú na prvých miestach sú buď najreklamovanejšie vône, alebo najlacnejšie vône, v zahraničí na plnej čiare vedú klasické a drahé vône. Nie je na tom asi nič k počudovaniu, vychádza to logicky jednak aj z finančných možností  daného štátu alebo aj z toho, že u nás si podľa mňa ľudia začali kupovať vo veľkom drahé parfémy až s príchodom internetu alebo lietania a duty free obchodov. Ja osobne som príkladom tiež. Pred príchodom internetových obchodov som mala na poličke možno tak dve voňavky a teraz sa ich počet blíži k dvadsiatim. Je to moja neresť, uznávam.

 
Každopádne vybrala som na porovnanie prvé priečky v zahraničí a u nás, som zvedavá či to prekvapí aj Vás :
 
Zahraničie
Chanel No.5 – večná krásna klasika. Niekedy dávnejšie som písala, že ma neskutočne prekvapila vôňa tohto parfumu, kedˇsom ho cítila prvýkrát. Všade je prezentovaný ako veľmi silná vôňa ale mňa práveže prekvapilo, že mi práveže vôbec silná neprišla, skôr mi to pripomína vôňu bábätiek, alebo pokožky po umytí a nakrémovaní. Je to samozrejme veľmi individuálny názor, tým som len chcela poukázať na to, ako vône odlišne vplývajú a pôsobia na ľudí. Je vždy dobré ísť danú vôňu vyskúšať na sebe a cítiť ako reaguje s Vašou pokožkou.


Thierry Mugler Angel – naozaj krásna a veľmi silná vôňa. Keď prišla na slovenský trh táto voňavka bola spojená s pomerne rozsiahlym promom, ktoré som si zapamätala aj ja, napriek tomu, že som bola naozaj ešte celkom malá. Odvtedy som mala túto voňavku v hlave veľmi dobre zafixovanú. Ja osobne mám veľmi rada parfémy Thierryho Muglera, škoda len tej vysokej ceny.



 
Shalimar by Guerlain – Shalimar uzatvára moju zahraničnú parfumovú trojku. Osobne som tento parfum nikdy nevoňala, a o jeho existencii som sa vlastne dozvedela na základe nejakého testu v časopise, kde mi vyšiel ako parfum vhodný pre mňa. Na internete som však zistila, že patrí medzi top voňavky medzi voňavkami, tak pôjdem svoju neznalosť napraviť a čo najskôr ovoňať. Poznáte ju?

 
Slovensko

Lanvin Eclat D'Arpege – tento parfum som si chcela objednať už asi miliónkrát a stále sa tak nestalo. Láka ma samozrejme jeho úžasná cena, ale čoho sa obávam je výdrž. Ako vždy na internete nájdete rozporuplné recenzie, jedna polovica túto vôňu zbožňuje a už si inú nevie predstaviť a druhej zase príde fádna a oničom. Na druhú stranu mám pocit, že som nikde nečítala, že by niekomu smrdela J Minulý týždeň som si však kúpila môj prvý Lanvin parfum (recenzia čoskoro) a veľmi sa z neho teším. Každopádne nie každý potrebuje veľmi silné a ťažké vône a potom chápem prečo je taká kupovaná.



Elizabeth Arden 5th Avenue – tak o tejto vôni môžem čestne prehlásiť, že ju mám doma aj ja a už ani neviem koľké balenie. Príjemná lacná vôňa, ktorá myslím, že nikoho neurazí, je síce trošku ťažšia ale vyprcháva veľmi príjemne čo je super. Obsahuje ako ovocné časti tak aj drevité a to z nej robí naozaj krásnu pre mňa každodennú vôňu.

 
A čo Vy? Aj vy ste si všimli, že v zahraničí sa viac predávajú iné vône ako u nás? Ktoré sa Vám viac páčia?

3 komentáre:

  1. ten Lanvin som na seba naspliechala zrovna dnes rano - nie je to mojim favoritom - rpesne sa mi videl taky trosku akoby fadny a nevyrazny, ale minuly tyzden sa mi stalo ze ma zastavil mlady muz na ulici ze cim to tak krasne voniam, nech mu dam tipa - pre manzelku na narodky :):):). Cize daco na tom asi bude...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je známá věc, že ČR a SR jsou na tom zcela jinak, než zbytek světa :-))
    U nás obecně vedou svěží lehké vůně, venku výrazné, těžší. Já myslím, že je to tím, že v ČSR si za komunismu užily dost těžkých ruských duch, tak jsou rády, že si teď můžou trochu ulevit :-))

    Paris-London Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne