štvrtok 21. februára 2013

Bio makadamiový olej


Telové oleje pre mňa vždy boli určitým pokušením. Pokožka po nich nádherne vyzerala, bola hladká a ani neviem prečo, ale v hlave som mala vždy akosi zabudované, že sa veľmi ľahko aplikovali. Pomerne dlhú dobu som si kupovala detské oleje a potom ma nejako celé olejovanie prešlo. Chytilo ma opäť pred nedávnom, kedy som videla na mnohých youtube videách neskutočné ospevovanie účinkov makadamiového oleja. Makadamiový olej, je vlastne akoby novodobý zázrak pre celé telo. Počnúc reálne Vašim telom, končiac vlasmi. Po dlhodobom odhodlávaní a vyberaní som sa rozhodla vyskúšať pravý Bio makadamiový olej.
 





Olej je uskladnený v pomerne hrubosklennej fľaštičke, čiže pokiaľ si ho objednávate ako ja z internetu (http://www.bionatural.sk/ ) nemusíte sa báť, že by sa Vám rozbil. Výrobca sa dokonca tak poistil, že fľaša bola zabalená vo veľmi hrubej vrstve toho pukavého papiera a ešte v novinách. Sklenená fľaštička je opätovne uzatvárateľná, čo je super, pretože nepredpokladám, že 150 ml olej niekto minie na jedenkrát. 

Olej má veľmi jemnú, priam až nijakú vôňu. Ako hovorím, je to 100% bio makadamiový olej, čiže očakávajte zázrak prírody a nie olej nadupaný zbytočnou pridanou chémiou. Má pomerne hustejšiu olejovitú konzistenciu a ideálne je naniesť akoby polievkovú lyžicu do dlane, rohriať akoby oboma rukami a táto ,,lyžica“ Vám vystačí na obe lýtka a možno časť stehna. Naozaj, sami určite viete, že je to olej. Veľmi dobre sa kĺže, teda sa ľahko nanáša a stačí minimum a ste natreté.




Čo ma veľmi prekvapilo (neviem či je to špecifikum makadamiového oleja), je to, že olej na tele neskutočne rýchlo zaschol. Nemohlo to byť  tým, že by som bola až tak extrémne suchá – deň predtým som sa krémovala, ale naozaj do 8 minút som bola kompletne suchá. Telo však ostalo krásne vláčne, viditeľne hydratované. Bio Makadamiový olej, ktorý mám je je od značky Akamuti a  je ideálny na zjemnenie a hydratovanie pokožky, taktiež ju veľmi dobre regeneruje a preto je super aj pre staršiu pokožku.




Olejová éra sa opäť vrátila do môjho života a som úplne nadšená. Neviem prečo som pred niekoľkými rokmi prestala oleje používať, ale sú naozaj super. Tak krásne hebké telo Vám neurobí žiaden krém. Dnes ubehli tri dni od môjho posledného olejovania a stále nepotrebujem telo natrieť zase. 

A čo Vy? Používate oleje? Počuli ste o makadamiovom oleji? Skúsili by ste ho?


15 komentárov:

  1. Ja nepoužívam oleje a tak nemám s nimi skusenosti ale tento vyzera byť super a ked že si napisala že rýchlo schne to je + ! Určite pouvažujem o jeho kúpe.A inak krasny članok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to schnutie je určite mega plus. Neviem si predstaviť, že by sa niekomu v tejto zime chcelo 15 minút čakať nahému kým to zachne :) Ďakujem!

      Odstrániť
  2. Taky bych si měla nějaký pořídit :) Moc hezká recenze.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Myslím, že jsem měla nějaký olejíček od Nivey,ale je to dost dávno a už si ani nevzpomínám jestli se taky takhle rychle vstřebal. Každopádně tohle zní zajímavě a hlavně to musí být super rychlý způsob namazání. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. zajímavá recenze, žádný olej jsem ještě nezkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Oleje používám, makadamiový nezná, zní více než dobře. Nyní používám Nuxe a ten mi skrz omamnou parfemaci vadí. Takže tonto by mi určitě vyhovoval po stránce parfemace.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj silná parfumácia môže byť niekedy na škodu, nie vždy má človek náladu ešte aj večer silno voňať :)

      Odstrániť
  6. Prepáč za otázku ale ja nerozumiem tomu, že tri dni sa nepotrebuješ naolejovať, že ti to vydrží a to sa tie tri dni nesprchuješ? Lebo ja sa potrebujem po každej sprche natrieť lebo žiadne telové mlieko ani olej nevnikne tak hlboko do pokožky aby ti vydržalo aj po sprche :) Nie je to vyrývanie len vážne tomu nerozumiem. :) A k telovému oleju: vyzerá super, telové oleje rada používam hlavne v lete, dodajú opáleným nohám ku krátkej sukni krásny look:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :)) jeejda tri dni sa nesprchovať kdeže :)) sprchujem sa každý deň :) ale sú výrobky, ktoré moje telo zvláčnia tak, že je hydratované na viac dní t.j. že sa nepotrebujem krémovať každý deň. Vždy keď taký produkt nájdem strašne sa teším, lebo úprimne naozaj sa mi nechce každý deň krémovať. A práve tento olej mi zanechá pokožku vláčnu a hydratovanú až tri dni - alebo tri umytia :) asi sa krásne vpije do pokožky, krásne ju zreparuje, doplní čo potrebuje. Napr. Garnier sľubuje, že pokožka vydrží hydratovaná 7dní - to je síce blbosť, podľa mňa maximum čo produkt dokáže so suchou pleťou sú tri dni - a to je práve tento prípad :)

      Odstrániť
    2. rozumiem :) vďaka za odpoveď :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne