utorok 9. apríla 2013

Chameleonska maska na vlasy :)


Viete čo je to Murumuru? Palma, ktorá rastie v Brazílie jej extrakty sú hojne využívané v kozmetickom priemysle. Medzi jej hlavné výhoda patrí najmä to, že rastie v pomerne odlahlých častiach krajiny, a jej ošetrovanie nie je poznačené pesticídmi, čo spôsobuje, že okrem blahodárnych účinkov, ktoré má samotná palma, sa jej účinky znásobujú šetrným ošetrovaním.

Myslím, že názor Murumuru zaujme takmer každého a preto niet divu, že keď som na stránke http://www.bionatural.sk/ videla Murumuru vlasové maslo privolalo to môj zrak ako magnet. Maslo je určené najmä pre ľudí s kučeravými, nepoddajnými a hrubými vlasmi, pretože na vlasoch vytvorí obal, ktorý ich robí poddajnejšími. Okrem toho, že zlepší udržiavanie vlasov je výborné na zničené vlasy – či už prirodzene alebo prostredníctvom farbenia. Je to proste akoby veľká bomba vitamínov (najmä A) pre vlasy, ktoré to potrebujú.
 







Maslo má veľmi pekný a praktický obal, ktorý sa jednoducho šrobuje. Po otvorení masla Vás môže prekvapiť, že je veľmi tvrdé a na to, aby ste ho vedeli reálne použiť si budete musieť trochu pomôcť. Maslo je potrebné zohriať a rozpustiť na olej (1lyžičku), aby ste ho následne mohli použiť na vlasy. Ja osobne som vyrezala malú časť masla a tú rozpustila vo vodnom kúpeli, môžete to však urobiť aj v mikrovlnke alebo len položiť na radiátor, roztápa sa naozaj rýchlo.





Maslo nanesiete na mokré vlasy, a necháte chvíľu (asi minútu) pôsobiť. Ja som to urobila tak, že som si namastila ruky olejom a potom si rukami poriadne prešla vrch hlavy a zbytok čo mi ostal –do toho som ponorila konce vlasov. Je to šikovné a efektívne. Potom ho opláchnete a umyjete vlasy šampónom. Dá sa použiť aj ako nezmývateľný kondicionér, ale to by som robila len v prípade, že máte extrémne suché vlasy a ste si isté, že ich olej dostatočne vpijú bez toho, aby ostali mastné.





Po vyfúkaní sú vlasy neskutočné, lesklé ako keď na nich nanesiete čerstvú farbu, naozaj krásne. Ja si dávam túto ,,kúru“ raz za mesiac a naozaj nemám slov. Vlasy sú tak krásne, ako keby som si ich farbila každý týždeň. Oceňujem tiež, že výrobca Akamuti je prírodná kozmetika, ktorá vlasy nezaťažuje, ale naopak im dodáva vitamíny na prírodnej báze. Nepamätám si žiaden výrobok, okrem farby na vlasy, ktorý by na nich dokázal vytvoriť taký lesk, pričom najlepšie je, že to nie je len lesk ale vlasy sú vyživené a zdravšie.




Určite odporúčam popozerať sa po nejakých prírodných maskách/maslách/olejoch na vlasy lebo oproti klasickým drogériovým to síce môže vyzerať ako zložitá aplikácia ale ten výsledok je neporovnateľný. 

A čo Vy? Máte doma masku, ktorá sa zložitejšie nanáša? Počuli ste niekedy o Murumuru výrobkoch? Aké masky momentálne používate?



12 komentárov:

  1. ja si robím domácu masku , banán a avokádo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som strašne lenivá na domáce masky, ale máš môj obdiv :)

      Odstrániť
  2. Skvelá recenzia! Takéto prírodné produkty sú stokrát lepšie ako tie hrozné silikónové oleje na vlasy. Ja som sa tak dala nachytať na Mythic Oil od Loreal. Až doma, keď som si prečítala zloženie, som zistila, že sú to takmer čisté silikóny, ktoré vlasom nič nedajú, skôr naopak :o(
    www.isabelle.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci podľa mňa sa na Mythic oil dalo nachytať 80% ľudí, ja nie som výnimkou :) ale toto je naozaj neporovnateľné - ten efekt, tá dlhodobosť, je to proste super :)
      a ďakujem :)

      Odstrániť
  3. To slovo slyším poprvé :). Já jsem taky pro, když je produkt co nejmíň chemický :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja som ho pred touto maskou nepoznala, ale je celkom pekné :))

      Odstrániť
  4. Já strašně ráda zkouším stále nové produkty na vlasy, tak díky za tip:)) Teď mám doma masku Wonder a jsem moc spokojená:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak tohle je vážně skvělé :-)já i noje zničené vlásky říkáme ano :( :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mám ho doma, len akonáhle si ho dám na ruky a následne na vlasy, stvrdne a mám vlasy ako dráty až kým ich neumyjem....

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja mám rada kokosový olej alebo yves rocher makadamiový olej, ten navyše zaujímavo vonia :) murumuru je mi známe, ale nemám od nich ešte nič. ale samé pozitívne recenzie ma na to navnaďujú :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a po tejto maske sa ti vlasy nevlnia?

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne