piatok 5. apríla 2013

Čistenie pleti s Vichy




Moja pleť v poslednej dobe nezažíva to najšťastnejšie obdobie a tomuto faktu som musela prispôsobiť aj starostlivosť o ňu. Večerné rýchloodličovanie bol pravdepodobný spúšťač a keď tomu pridám mierny stres a nedávnu chorobu máme tu celkom slušný počet faktorov. Každopádne, keďže som opäť sprísnila moju momentálnu staroslivosť na moju poličku opäť pribudla kozmetika Vichy, ktorá patrí k môjmu domácemu pravidelnému sortimentu.

Vždy mám doma nejaký gél na čistenie a záleží od mojej aktuálnej nálady, ktorý. Ak mám potrebu do seba reálne zainvestovať vždy je to buď Bioderma alebo Vichy, ktoré sa mi rokmi čo sa týka gélov veľmi osvedčili. Keď som si kupovala Normaderm čistiaci gél pre problematickú pleť, bol v neskutočnej akcii, a jeho cena vychádzala tak ako bežné drogériové čistiace gély. Naozaj treba sa poriadne pozerať na internete, pravidelne a určite nájdete skvelé zľavy. Vôbec si nemyslím, že je lekárenská kozmetika predražená alebo nedostupná – len treba naozaj poriadne hľadať.





Čistiaci gél nepoužívam každý deň, skôr by som povedala, že priemerne trikrát do týždňa. Ak vezmem do úvahy, že jedenkrát za týždeň si dávam peeling a jedenkrát masku prišlo by mi to ako príliš veľa výrobkov, ktoré síce na jednu stranu pleti pomáhajú, ale ju aj zaťažujú. Takto to vnímam akurát. Gél si dávam v tie dni, kedy si nedávam masku ani peeling a zvyčajne vtedy, keď mám pocit, akoby moje klasické odlíčenie nestačilo, že to chce ešte niečo viac. Alebo samozrejme vtedy, keď som sa neodlíčila poriadne pretože som bola lenivá a bolo veľa hodín – odlíčenie asi za pol minúty nikto za kvalitné považovať nemôže. 

Normaderm gél má klasickú, možno trocha redšiu gélovitú konzistenciu. Je zelenej farby a má takú čistú, vôňu. Na vyčistenie tváre bohate stačí pol pumpičky, s ktorou si kľudne vyčistíte ešte aj krk. Inak čistenie krku to je jedna samostatná kapitola – nezabúdajte na to, je to veľmi podstatné, aby sa Vám krk nezanášal. Tak, akoby ste si ho mali vždy krémovať by ste si ho mali aj čistiť, je to dôležitá súčasť pleťovej starostlivosti, ktorú by ste nemali vynechávať ani zabúdať. Po použití gélu pocítite rozdiel v podstate hneď – pleť je krásne hebká, hydratovaná a veľmi jemná na dotyk. Gél je určený najmä pre problematickú pleť, pretože odstraňuje nečistoty a bojuje proti nedokonalostiam pleti. Je super na mastnú pleť, pretože odstráni nadbytočnú mastnotu a pleť je nielenže krásna na dotyk ale aj vyzerá super. Podľa oficiálnych zdrojov by ste mali najlepšie výsledky vidieť za jeden mesiac používania, ale na to, aby bola Vaša pleť dokonalá by samotný gél podľa mňa nestačil. To potrebujete kompletnú starostlivosť. Avšak ako som písala vyššie – mastnotu, nečistoty a takéto veci vidíte preč hneď. 

Vždy preferujem kúpu čo najväčšieho balenia, leto to býva ekonomicky najvýhodnejšie. Moje terajšie má 400ml a pri používaní trikrát za týždeň mi vydrží takmer rok, čo je úplne super. 

A čo Vy? Používate čistiace gély? Ak áno, ktoré značky? Ako často ich používate? Teším sa na Vaše odpovede!

9 komentárov:

  1. cistiace gely povazuje za zaklad pri starostlivosti o plet. ved ruky si mydlime, telo umyvame sprchovym gelom, vlasy samponom... preto nechapem ked si niekto tvar neumyva vobec, resp len vodou. cistenie kdejakymi vodickami a mliekami mi pride len take patlanie a šmudlanie...pride mi to, ze ta plet nie je umyta, nie je cista. cistiace gely pouzivam niekolko rokov kazde rano a kazdy vecer. vlastne ich pouzivam odkedy sa zacali predavat. a ako som ich zacala pouzivat, zmizlo mi 90% vyrazok. dolezite je mat taky cistiaci gel, ktory nevysusuje a aj odlicuje. skratka v sprche namocim tvar a umyjem cistiacim gelom. vsetkom make-up je prec. po osuseni natriem kremom. na znacke mi nezalezi, najcastejsie pouzivam najlacnejsiu baleu. ale mala som aj lekarenske a vselijake drahe cistiace gely a velky rozdiel v tom nevidim. jedine ktory mi robil vyslovene zle a musel putovat do kosa bol cien z lidlu. sposoboval mi vyrazky, mastnu plet a taktiez...na pleti ako keby druhu-suchu vrstvu koze. (ta pod nou bola mastna). citala som, ze tento jav nastava vtedy, ked to clovek s cistenim pleti prehana, takze asi bol ten gel nejaky agresivny. myslim, ze som dakedy skusila aj tento vichy, ale len vzorku...a no...nebola to az taka katastrofa, ale su aj menej vysusujuce gely.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za super komentár :) asi som zabudla napísať, že keď nepoužívam gél tvár si umývam špeciálnym mydlom každý deň :D nevadí, urobim niekedy príspevok aj o tom. Kažodpádne úplne stebou súhlasím ja osobne si nedokážem predstaviť, že by som si iba odlíčila pleť odličovacou vodou a skončila som. Prišlo by mi to nedočistené, pleť špinavá. To nie..Ale inak paradoxne poznám strašne veľa ľudí, ktorí si pleť už potom neumývajú, ono aj tie micelárky majú v popise, že už potom nie je treba pleť oplachovať ale ja si to nedokážem predstaviť... :)

      Odstrániť
  2. Čistiaci gél od nivei som s ním veĺmi spokojná ale od vichy som ešte nič nemala ale ani ma to nejako netahá pretože niektoré ceny ma desia:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No napr. tento stál 9 eur a je to 400ml, čo nie je až také desivé :) Ale uznávam aj mnoho lacnejších je super!

      Odstrániť
  3. Ja používam čistenie od Mary Kay a je skvelé :) Ale určite by som doporučovala čistiť si pleť ráno aj večer. Večer - očividné, špina z prostredia a tak a ráno preto, lebo v noci sa pleť regeneruje a vylučuje "zlé" látky, ktoré treba zmyť :)
    Človek v našom veku má v podstate "na háku", ale treba myslieť aj na stav pleti o dvadsať rokov a pod. Každodenná starostlivosť vážne pomáha :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Mary Kay som počula neskutočne veľa recenzií, ževraj je ich odličovacia kozmetika naozaj strašne dobrá. Ja som ju nikdy neskúšala,ale nie je aj pomerne drahá?

      Odstrániť
  4. Také používám čistící gel - nivea =) Nemám problematickou pleť, takže je vlastně "jedno" , co tam plácnu :D Sem tam ji mám trošku sušší, takže nějaký hydratační krém a je zase všechno OK =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa Nivea je super obzvlášť ak nemáš seriozny problém s pleťou :) a super, že čistenie nezanedbávaš :)

      Odstrániť
  5. tak vichy normaderm gel, voda aj krem bolo asi to najhorsie co som na svojej pleti mala, velmi mi to robilo zle, drazdilo a este viac som sa z toho vyhadzala. ich parfumacia mi ale neskutocne vonala :) nakoniec som to nechala dopouzivat mojmu priatelovi a ten sa nestazoval :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne