streda 17. apríla 2013

Liek na akné - Bioderma Sébium Global

Vyrážky, akné a iné nepríjemné záležitosti neminú skoro nikoho z nás. Vždy som závidela tým pár šťastným spolužiačkam, ktoré mali krásnu pleť a absolútne nemuseli nič riešiť. Ja sama som sa akné nevyhla, dokonca som kvôli nemu bola aj v nemocnici a preto Vám môžem s kľudnou dušou napísať, že podľa mňa neexistuje na slovenskom trhu kvalitný krém, ktorý by som neskúšala.
Keďže mám s čím porovnávať veľmi ma zaujala najnovšia novinka Sébium global od Biodermy, ktorý ste mali možnosť vyskúšať v testovacích balíčkoch na stránke Sébium global. Krém je určený na intenzívnu liečbu akné a nedokonalostí pleti, pričom vyrážky lieči, aby nezanechávali jazvy a zamedzuje tvorbe vyrážok. Samozrejmosťou je to, že je nekomedonny . Dôvodov prečo ma Sébium tak zaujalo je niekoľko.
 






1, Prvým je fakt, že je super v kombinácii s Sébium Al korektor, o ktorom som už písala dávnejšie. Na tvár v rámci liečenia a hydratácie nanesiete krém, ktorý krásne s make-upom spolupracuje, nedokonalosti zakryjete zeleným korektorom, a prekryjete make-upom. Všetky časti sú nekomedonne a liečivé, čiže neviem si predstaviť čo je lepšie.

2, Druhým faktorom je vôňa. Ak ste niekedy používali prípravky na akné (nie Nivea, Loreal, Garnier...lekárenské produkty), pravdepodobne ste si všimli, že páchnu. Niektoré ako ocot, niektoré ako nejaké mierne kyseliny. Bohužiaľ často krát ste ten zápach cítili dlhšie ako po natretí a ono, aj keď je to predýchateľné, nie je to príjemné. Sébium Global vonia podľa mňa ako melón. Malý orandžový melón, proste príjemná, ľahká sladučká vôňa!

3, Tretím fakt, je vlastne ten najdôležitejší a najlepší a ešte som sa stým nikdy nestretla pri krémoch na akné a to je to, že absolútne!!! Nevysušuje. Aj keď krém vlastne odmasťuje pleť aby sa neupchávala vôbec ju nevysúša. Ja som Sébium začala používať ešte keď bola zima a nemala som žiaden problém. Ale ani len náznaky. Kým niekedy som mala ešte u extrémne hutných krémoch v polovici dňa pocit, že chcelo by to premazať, tu vôbec.  Neviem, ako sklbili tieto dve funkcie dokopy ale je to skvelé. Pleť je krásna hladká a nemá žiadna vysušené šupinky. ( ďalší faktor, ktorý oceňujem a beriem ho ako podkategória tohto je fakt, že pleť nedráždi. Uvediem praktický príklad – mala som dva týždne pomerne silnú nádchu, celý nos som mala vyštípaný, ale krém na ňom vôbec nedráždil). 

4, Podľa mňa výborný je pomer cena=kvalita. Jeho odporúčaná cena je +- 15 eur, ale pomerne dosť som ho videla v zľavách. Krému treba neskutočne málo, vyslovene ďubky pretože sa skvele rozotiera a nanáša. S málom si naozaj natriete celú tvár. Pri používaní ráno a večer Vám podľa mňa vystačí minimálne 2/3 mesiace čo je super.





Krém má mierne gélovitú konzistenciu, ktorá je veľmi príjemná a ľahká. Na pleti rýchlo zasychá a vôbec ho nie je cítiť. Pleť je hydratovaná, ale zároveň sa celý deň vôbec nemastí. K liečbe vyrážok je to podľa mňa tá najlepšia kombinácia. Má 30ml a praktické vytláčacie balenie.  Ak som na niečo zabudla, verím, že ostatné info nájdete na www.bioderma.com
 
A čo Vy? Aký máte tip pleti? Aké výrobky používate? Trpeli ste na akné? Ako ste sa zbavili vyrážok?


20 komentárov:

  1. Ja som od Biodermy pouzivala zatial len krem Sebium MAT (mam zmiesany typ pleti a trapi ma akne). No krem som pouzila asi len 5krat, lebo sa mi po nom strasne vyhadzalo celo. Tak som radsej dalsie vyrobky uz ani neskusala. Momentalne pouzivam Vichy (micelarnu vodu, denny a nocny krem Normaderm a make up) a je celkom v pohode. Ktora znacka sa ti zda na zaklade tvojich skusenosti lepsia - Vichy alebo Bioderma? Velmi sa mi pacia tvoje recenzie (vidim, ze si velky fanusik Biodermi) a presne taketo nieco by sa mi momentalen hodilo, ale trochu sa bojim ist zase do jej vyrobkov...
    Dakujem za radu. Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dominika, prvý výrobok, ktorý som používala ja bol Normaderm a ten napr. mne absolútne nevyhovoval, ja som z neho bola strašne mastná aj keď mal byť jeho efekt úplne opačný. Potom som mala aj Sebium MAT ale z neho ma zase svrbela tvár :) Potom som používala pomerne dlho čisto lekárenské produky Skinoren a iné veci na predpis spolu s liekmi, ktoré mi veľmi zabrali. Momentálne používam V podstate kompletnú starostlivosť od Biodermy jednak preto, že mi vyhovuje a jednak preto, že v konečnom dôsledku aj vyjde najlacnejšie - ak sa bavíme o lekárenských výrobkoch. V poslednej dobe sa mi celkom vplyvom veľa vecí dosť zhoršila pleť a išla som do tohto Globalu a som veľmi spokojná - pleť je matná, bez vyrážok, hebká a pekná. Global ale používam zo zelenou micelárkou a gélom ako kompletnú starostlivosť.
      Ak máš strach, aby si sa nevyhádzala skús si vypýtať v lekárni vzorky krému - podľa mňa by ich mohli mať alebo skús sa ešte zaregistrovať tu: http://www.sebiumglobal.sk/pages/zaregistrujte-sa možno sa ešte nerozchytali skúšobné balíčky.
      Mne osobne Bioderma sedí lepšie ako Vichy ale ak si si našla túto kombináciu Vichy výrobkov a máš pocit, že ti sedia a robia dobre ostala by som možno pri nich kým by som si niekde nezohnala vzorku. Predsa len experimentovať s problémovou pleťou nie je žiadna zábava a sama viem, že ak ti niečo robí dobre drž sa toho. Ak ti až tak dobre nesedia skús ho, cena je celkom znesiteľná a stačí ho naozaj málo a vydrží dlho.
      Snáď som trochu poradila, ak môžem ešte nejako kľudne napíš rada pomôžem a držím palce v boji proti akné!

      Odstrániť
  2. Bioderma je teraz riadnym hitom - mne včera prišli vzotky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě tedy z Biodermy vyhovuje snad vše :o) není nad kvalitku!

    http://cosmeticsbymichajka.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Biodermu jsem si oblíbila, už ji nedám z ruky :) Zatím jsem nevyzkoušela nic, co by mě zklamalo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja to tak mám,produkty, ktoré mi vyhovujú sú nenahraditeľné!

      Odstrániť
  5. kvoli akne v nemocnici? to by som nepovedala ze je mozne. a inak...mna ten krem drazdi. ked mam rozskrabanu vyrazku alebo podrazdenu kozu po depilacii tak to stipe ako dive. napriek tomu, ze ja na taketo veci nebyvam vobec citliva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej hej, a je na to cele oddelenie našťastie :) Mňa našťastie nie, práveže mne ju strašne upokojuje. Červená vyrážka je do rána krásne ukľudnená na ústupe! A skúšala si make-up? Ten ti sedí?

      Odstrániť
  6. myslím že toto stojí zato to vyskúšať ale aj tak je to pre mňa drahé :/ keď budem sama zarábať ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Láká mě to, protože je to dle popisu určené přesně pro můj typ pleti :) Bohužel poslední krém, který jsem od Biodermy z této řady měla, mne příliš nepřesvědčil (sébium hydra) :/ Do budoucna Sébium Global asi vyzkouším a budu doufat, že se mi po něm pleť zlepší a nikoliv zhorší, jako tomu bylo u posledně zkoušeného krému :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja plánujem hydru na leto keď sa mi minie tento a budú naozaj veľmi veľké teploty vonku tak som zvedavá, snáď mi na neho bude pleť dobre reagovať. Myslím, že ak niekoho trápi akné a vyrážky je to naozaj super pomocník!

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    3. Hydra na leto? Dosť odvaha, pretože krém sa používa ak máš veľmi suchú alebo podráždenú pleť z dermatologickej liečby akné. Ja som ho používala cez zimu a občas som mala pocit "mastnej" pokožky. Na leto by som odporučila Global alebo MAT :)

      Odstrániť
  8. Od Biodermy mám z řady Sébium micelární vodu a musím uznat, že i její používání mi o něco zlepšilo pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja a nedokážem si predstaviť, že by sa prestala vyrábať, je to tá najlepšia odličovacia voda na svete!

      Odstrániť
  9. Som chalan a mam tiež akné, začal som použivať sébium H2O + sebium global a zatiaľ mi to nejak nezaberá používam to cca 2 týždne, je možné že si na to teraz moja pokožka zvyka a potom sa to zlepší?

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne