pondelok 15. apríla 2013

Lumea moja prvá skúsenosť



Nakoľko je Philips Lumea inovatívne ale pomerne drahé zariadenie rozhodla som sa o ňom napísať viac príspevkov aby som (ak o ňom rozmýšľate alebo v budúcnosti budete) Vám uľahčila rozhodovanie.
Prvým dôležitým faktorom je, pre koho je Lumea určená. Mnoho ľudí podľa mňa ani nenapadne fakt, že by Lumeu nemali používať. Na základe tejto jednoduchej tabuľky je vidieť, že Lumeu nemôžu používať ľudia s veľmi tmavou pleťou a príliš svetlými vlasmi. Príliš tmavú pleť by prístroj popálil a príliš svetlé vlasy by zase nezachytilo svetlo, ktoré ničí chĺpky. Ideálnym prototypom je svetlá pleť s tmavými chĺpkami – pretože tá má super toleranciu na svetlo (nebolí to, nepáli kožu) a zase tmavé chĺpky super svetlo zachytí a odstráni.




Philips Lumea odstraňuje chĺpky svetlom, pričom chĺpku sa bohužiaľ nezbavíte navždy ale uspíte ho na dobu +-8 týždňov. Lumeu je treba používať  po tom, ako chĺpky prestanú rásť raz za 4-8 týždňov aby sa opäť neprebudili.

Žiaden prístroj samozrejme nefunguje do nekonečna a predpokladaná doba výdrže baterky na Lumeu je +- 5 rokov za predpokladu, že si ňou depilujete celé telo.  Po minutí ,,bleskov“ je samozrejme možné dokúpiť si novú baterku.  Samotný proces je extrémne jednoduchý. Vyberiete si miesto, kde sa budete zbavovať chĺpkov a na to miesto budete prikladať Lumeu. Napr.  podpazušie :
1, Lumeu môžete používať len 1x za dva týždne
2, Na jedno miesto môžete v tomto období použiť Lumeu len raz – t.j. jeden blesk na jedno miesto
-nemá zmysel opakovať túto procedúru častejšie nijako si nepomôžete maximálne si spálite pokožku
3, Lumea má dva nadstavce – veľký a malý. Veľký je ideálny na nohy, ruky, veľké časti tela a malý na malé – bikiny, podpazušie, vrchná pera

4, Pred samotným použitím musíte miesto dôkladne oholiť , vyčistiť a vysušiť








5, Zapnete Lumeu a vyberiete si intenzitu – pre môj typ pokožky by to mala byť 4/5 ale úprimne 2/3 mi úplne stačí, stupeň štyri ma pomerne dosť pálil. Niekde som však čítala, že postupom času si pokožka privykne tak uvidíme. Pocit, ktorý máte pri samotnom blesku je veľmi ľahko opísateľný pri 1- necítim nič, pri 2 mierne teplo, pri 3 teplo,  4 – páli ako horúce slnko a 5 som neskúšala. Podľa návodu Vám nemá byť nepríjemne a pre mňa je štvorka nepríjemná, čiže ostanem na trojke a potom uvidím. Dodala by som ešte, že mám extrémne nízky prah bolesti.
6, Lumeu priložíte na telo a keď ste ju priložili dobre zasvieti Vám znak ,,ready“ – ide o to aby bola položená rovnomerne, predsa len nie všade je kožka rovná a hladká. Je to veľmi šikovné, pretože takto aspoň viete, že prístroj robí ako má. Po zasvietení len stlačíte veľký gombík a ten vydá na danú plochu svetlo a koniec. Takto sa môžete presúvať po celej ploche pričom napr. mne na 1 podpazušie treba 3x použiť prístroj. Je to extrémne rýchle oboje podpazušia netrvajú dlhšie ako minútu.






Celé telo by ste mali mať zbavené chĺpkov do 25 minút, čo je naozaj vynikajúce. Ideálne je Lumeu používať teraz nakoľko nie je dobré potom vystavovať pokožku slnku. Ja som Lumeu zatiaľ použila 2x a zatiaľ nebadám nič. Nevadí, uvidíme nabudúce snáď už nejaký rozdiel uvidím.

A čo Vy? Aký spôsob zbavovania chĺpkov preferujete? Ak máte nejaké otázky pýtajte sa rada odpoviem.


14 komentárov:

  1. to by bolo niečo pre mňa. 8 týždňov bez chlpov znie tak krásne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nad tymto vazne uvazujem, sice na zaciatok velka investicia, ale ked si rozpocitam holiace strojceky atd... Tak sa to oplati...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prvotne to je naozaj veľká investícia, ale ušetrí to veľa času a nervov (aspoň mne, nakoľko som si predtým chlpky vytrhávala :))

      Odstrániť
  3. zaujímavá vec.. strašne by som bral takéto niečo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá to zajímavě, ačkoli musím přiznat, že v tom nevidím moc smysl. Já si chloupky epiluju, bolí to, ale hladké nohy mám pak opravdu dlouho a krom toho už mi ani nerostou takový silný chlupy jako předtím, jen takový chmýříčko. Takže to vytrhávání pak bolí o dost míň. Mě tohle coby způsob úpravy stačí, zatím nepřemýšlím o změně :-))
    Syrion Divine Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja si ich epilujem už takmer desať rokov a je to síce super metóda, ale napr. podpazušie a bikiny nezvládam. Keď som si skúšala epilovať tieto dve časti strašne krvácali a neskutočne to bolelo. Lumea je v tomto super, že nebolí a tak sa viem zbaviť chlpkov najmä tam, kde som používala žiletku :)

      Odstrániť
  5. http://mimslady.blogspot.sk/2013/04/prva-giveaway-na-uvitanou.html
    moja prvá giveaway !

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento vynalez znie super. Konecne nieco, co vyzera bezbolestne a ucinne a, co by sa mi jednoznacne zislo! Vdaka za post :)

    http://lavend-er.blogspot.be/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. rado sa stalo a teším sa, že sa ti príspevok páčil :)

      Odstrániť
  7. nebadas nic? cize chlpky rastu tak ako predtym? aky dlhy bol interval medzi prvym a druhym pouzitim u teba?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mám veľký problém s tým, že aj keď epilujem napr. podpazušie dosť to bolí a navyše tam tie malé čierne bodky aj tak ostanú. Oblasť bikín som epilovať nezvládla a po žiletke sa mi pravidelne vyhádže. Mám pomerne svetlú pleť, ale takmer čierne chlpy. Myslíš, že by tento prístroj pomohol?

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne