streda 15. mája 2013

Čo má spoločné Akamuti s banánom v čokoláde?

Asi trochu zvláštna otázka vzhľadom na to, že porovnávam bio kakaové maslo na telo a lahôdku na zjedenie ale verte alebo nie, ich vôňa je takmer identická. Bio kakaové maslo by malo byť síce podľa názvu asi len kakaové, ale verte mi, že keď si vedľa seba postavíte 5 výrobkov s kakaovým názvom každý bude aj tak voňať inak. A tento vonia ako banán v čokoláde, klasická slovenská (možno aj česká) tyčinka na jedenie. Ten banán tam sám o sebe nie je ani až tak silno cítiť, priam minimálne ale verte mi 4/5 ľudí nezávisle od seba povedali – banán v čokoláde. Osobne si myslím, že je to pozitívne prirovnanie, nepoznám totiž nikoho kto by nemal rád čokoládové vône ponášajúce sa na keksík. 




Výrobcom tohto telového masla je Akamuti, čo je prírodná kozmetika ovenčená veľkým množstvom certifikátov. Jeden z dôvodov prečo mám rada prírodné produkty je, že sú neskutočne rôznorodé. Poznáte to určite najlepšie na kokosovom oleji – môžete ho použiť na vlasy, na telo a aj na varenie. A toto kakaové telové maslo je viac menej to isté. Síce ide primárne o ,,telové“ maslo ale je jedlé, použiteľné na pečenie a ja si ho dávam na vlasy a plne mi vyhovuje.




Ak používate prírodné výrobky konzistencia Vás pravdepodobne neprekvapí, ale ak nie tak Vám o nej radšej napíšem. Bio kakaové maslo je v tuhom stave t.j. vyzerá asi ako klasické mydlo na ruky. Používa sa však veľmi jednoducho vydlabnete kus a zohrejete vo vodnom kúpeli alebo tak ako ja – dám si ho do mištičky, ktorú postavím na čaj, ktorý si luhujem a do 5 minút mám aj čaj aj maslo pripravené na použitie. Dám Vám jednu veľmi dobrú radu – roztápajte malé množstvá. Príklad stojí za všetko – prvýkrát som si roztopila vydlabnutú polievkovú lyžicu a stým, že keď sa mi maslo roztopilo bola som v prvom momente strašne nešťastná, že ako je toho málo a že takýmto spôsobom sa mi maslo pomerne rýchlo minie. Ale hovorím si nevadí, natriem si len nohy zvyšok doriešim inak. A potom zrazu nohy natreté a aj celý zvyšok tela a z misky akoby mi vôbec neubudlo. Ponúkla som mamine aby sa natrela aj ona – ona sa tiež natrela celá a ostal mi v miske teda ešte riadny kus. Fakt vážne by som sa mohla natrieť celá ešte raz. Po tejto skúsenosti si už roztápam tak jednu čajovú lyžičku, a mám dosť. Je to naozaj neuveriteľné, ale zase pochopiteľné pretože je to olej a ten sa v podstate sám kĺže a na pokožku ide veľmi ľahko.




Schne veľmi rýchlo a pokožka je hebká minimálne dva dni. V poslednej dobe mám pocit, akoby nejako zvýrazňoval moje minimálne opálenie, ale neviem to je len môj pocit. Ale dobrý pocit!
Myslím si, že o prírodnom kakaovom masle vie pomerne málo ľudí. Kým kokosový olej je zabehnutá vec, ktorej široké využitie pozná každý toto nie a k tomu je to super. Podľa mňa ho ocení každý buď komu nevonia moc kokos alebo kto by chcel obmeniť kokosovú rutinu. Ide o super multifunkčný výrobok, s neskutočnými hydratačnými vlastnosťami. Tento čo mám ja zoženiete na http://www.bionatural.sk/ kde majú neskutočne široký výber prírodných produktov.

A čo Vy?  Používate takéto multifunkčné prípravky? Alebo jedlé prípravky, ktoré sú aj na telo?
Aká je Vaša obľúbená vôňa telového krému?
 




8 komentárov:

  1. mne by trošku prekážalo to použitie...každopádne banán v čokoláde musí byť zaujímavá vôňa:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uznávam, že nie je to trikrát pohodlné ak ide človek spať nad ránom :) ale ako taká poriadna premasťujúca kúra je to na nezaplatenie :)

      Odstrániť
  2. Tak ta aplikace by mi nevadila..a jak jsem psala, vůně to musí být super, momentálně mám nakoupeny limitky mléčné od mullera banán a čokoláda, takže vůni si umím skvěle představit:o)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Limitky od Mullera su najlepsie ja si pamatam na jednu co som mala minuly rok / pistacia kokos a to bola neskutocna mnamka :)

      Odstrániť
  3. mňaaam to znie úžasne, musím si niečo také zaobstarať

    OdpovedaťOdstrániť
  4. toto tiez testujem a pravdupovediac ta konzitencia ma prekvapila. vedela som, ze to bude tuhe, ale cakala som nieco ako bambucke maslo, nie ako...tuhe mydlo

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne