nedeľa 26. mája 2013

Parfém na pracovné stretnutie



Miernu absenciu na mojom blogu (ktorú ste dúfam, že až tak nepostrehli) musím zdôvodniť tým, že som minulý týždeň strávila na služobnej ceste v zahraničí. Bývala som v pomerne vychytenom hoteli, kde som ráno pri raňajkách stretávala naozaj neskutočné množstvo národností. Aj keď sme ako národy pomerne veľmi odlišní (Fíni, Američania, Turci – je to naozaj rozdiel ak to porovnám zo Slovákmi a Čechmi), čo sa niektorých vecí týka máme k sebe bližšie akoby sa dalo čakať. Za celý týždeň som dokola na rôznych ženách cítila pomerne opakujúce sa parfémy a natoľko ma to zaujalo, že som sa rozhodla podeliť sa s Vami s tým, ktoré parfémy vedú nielen u nás ale aj v zahraničí.




Parfémovému svetu vládol Chanel Mademoiselle, ktorý aj keď milujem na lačný žalúdok pri nedostatku spánku mi veru nebol vo výťahu príliš po vôli. Všimla som si, že Poľky majú radi extrémne silné vône, ktoré na seba nalejú hádam od hlavy po päty. Naozaj túto vôňu strašne môžem, ale v rozumnom množstve a asi aj pri rozumnom čase. Každopádne cítila som ju naozaj každý každučký deň na neskutočne veľa ženách. Koniec koncov, je to krásny parfém, takže sa nie je čomu diviť.






Hneď za Chanelom sa pre mňa pomerne prekvapivo nieslo Bvlgari, a to Omnia Green Jade. Túto vôňu mali na vysokej tri moje spolužiačky, ktoré sedeli blízko mňa, takže ju mám tak zafixovanú ako nič. Je to omnoho jemnejšia vôňa ako Chanel, čiže mi vo výťahu nespôsobovala ťažkosti, ale naozaj ma prekvapilo,ako často som ju cítila. Je to pekná vôňa, absolútne ideálna na jar, pretože je svieža, pomerne ľahká a ako bonus mi nedá nespomenúť naozaj priaznivú cenu. Podľa môjho názoru má mierny púdrový nádych, čo mne osobne vyhovuje.




Treťou najčastejšou vôňou, ktorú som cítila bola Gucci by Gucci. Tá mne ulahodila najviac, pretože je to krásna pomerne sladká vôňa absolútne hodiaca sa na príležitosť na akej som bola. Bola silnejšia ako Jade, čo mi vyhovovalo aj k počasiu (mala som +- 10 stupňov), hodí sa viac k ženám a na rokovania ako naozaj jarná a odľahčená Jade. Na druhú stranu nechytíte z nej migrénu ako môžete zo Chanelu a ani nezamoríte zle vetraný priestor Vaším parfémom, ktorý ak máte Chanel naozaj prebije všetky ostatné. Jej sladké tony mne zlepšujú náladu a pozdvihujú sebavedomie. Bohužiaľ už túto vôňu nemám doma ale po tom ako som ju ňuchala na niekom celý týždeň určite si ju opäť kúpim.



Viete ako sa hovorí, že si máte dávať pozor na to aké vône si dáte, tu sa mi to opäť potvrdilo. Nejde len o to, či idete na štátnice, maturitu, pohovor ale aj pri pracovných stretnutiach by sme mali tlmiť naše vône trochu nižšie a vyberať také, ktoré nášmu okoliu nebudú prekážať. Naozaj Vaším cieľom nie je, aby Vaše okolie rozbolela hlava a prestali Vás počúvať. Aj keď ja osobne Chanel milujem, na služobky ho budem nechávať doma.

Inak ja som zo sebou mala môj obľúbený Versace Vanitas, ktorý je príjemný, púdrový jemne sladký a momentálne stále mojím top parfémom.

A čo Vy? Máte skúsenosť, že niekto okolo Vás bol strašne silno navoňaný? Alebo, že mal voňavku, ktorá sa Vám strašne páči ale v tom momente Vám nesedela?


21 komentárov:

  1. A to som si myslela, že môj Chanel Chance bude na štátnice ideálna voľba! Asi sa musím poobzerať po nejakom inom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chance je ale omnoho ľahší ako Mademoiselle, ale ja by som si ho nedala asi ani tak,ale z úplne iného dôvodu. Na predošlej škole bol pomerne zakomplexovaný učiteľský kabinet a predstava, že by moja skúšajúca poznala, že mám na sebe 100 eurový parfém, ktorý sa jej páči a nemôže si ho dovoliť si by mi znížila možnosť štátnic asi o 80%, a to si vážne nerobím srandu.. :)

      Odstrániť
    2. Já bych se nebála a Chance si vzala, není tak profláklá jako Mademoiselle. Když ho aplikuješ jen lehce, tak nic nepokazíš. Já ráno před státnicemi měla žaludek tak na vodě, že jsem se ani nevoněla a to jsem parfémová závislačka :).

      Odstrániť
    3. jj presne, určite je omnoho ľahší a príjemnejší :)

      Odstrániť
  2. podstatné je, že na každom parfém vonia inak...okrem toho je rozdiel či máš eau de parfum alebo eau de toilette a v akom množstve :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite, inak niekedy je pre mňa až zarážajúce ako rozdielne parfém na rôznych ľuďoch vonia, moja kolegyňa má Chloe Chloe a prisahám, že kým som nevidela na stole flakon vône neverila som, že používa túto vôňu.. voňala úplne inak.. :)

      Odstrániť
  3. raz mi pani svojou voňavkou z avonu (viem, že je z avonu, len neviem ktorá, ale jedna z tých starých stálic) ktorou bola obliata od hlavy po päta, spôsobila migrénu v autobuse. sadla si rovno za mňa. keby som nemala kufor, tak si presadnem, ale na tých serpentínach nič moc. polhodina utrpenia a ešte hodinu po tom na čerstvom vzduchu mi bolo zle a to som nikdy v živote migrénu nemala!
    ja inak preferujem jemnejšie vône, takže nehrozí, aby som niekoho otravovala dusivým chanelom no 5

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nebola to tá Far Away? To je taká migréňacka klasika od Avonu :) To je voňavka, o ktorej si hovorím, že keď budem na dôchodku bude moja :))
      Ja mám doma taký mix silné aj jemné, ale naozaj vždy treba podľa príležitosti :)

      Odstrániť
  4. Moja budúca švagriná používa Alien od Thierryho Muglera...ale keby normálne, ale ona sa ním celá oblieva, a síce sa mi tá sladká ťažká vôňa páči, ale keď som s ňou, necítim nič iné a nedokážem sa sústrediť ... minule to bol fakt horor v kine...
    a podobné to bolo, keď teta používala Angel-a...šaty oprala a Angel si voňal stále...
    Mademoiselle je moja no.1, ale s jedným - dvoma strekmi sa podľa mňa nedá veľa pokaziť, čo mi však vadí, je kombinácia tejto voňavky a žien v botaskách a jeanoch. To sa fakt bije.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak, že jej nie je ľúto oblievať sa s ním :) mne by bolo ľútou sa oblievať s takou drahou vôňou lebo naozaj stačí pár strekov a bude ju určite cítiť až do večera :)Vy ste inak Muglerovská rodina švagriná Alien, teta Angel :) ešte mi u Vás chýba niekto kto bude používať Womanity, to je môj Muglerovský top!

      Odstrániť
    2. a vieš že som si ho pred mesiacom na letisku takmer kúpila ? :) :) :) bol za super cenu, odradilo ma len to, že mám fakt veľa parfumov teraz a dala som si záväzok, že aspoň dva miniem, kým si ďalší kúpim :)

      Odstrániť
    3. Aj ja mám taký!! Ale už včera som sa nudila a vyberala aký si pri najbližšej príležitosti kúpim! Ale no zatiaľ sa držím a dva sa mi naozaj ochvíľu minú :) Womanity je nádherná vôňa tá výdrž je neuveriteľná a oceňujem, že ju má málo ľudí!

      Odstrániť
  5. Já tedy miluji Angela a to i v létě :) Ale stříknu se vždycky jednou a vím, že mi to na celý den úplně stačí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Angel je nádherný, mám ho vo svojom wishliste tak hádam ho niekedy dostanem :) ale ako píšeš stačí raz!

      Odstrániť
  6. Já mám ráda silnější vůně. Umění je aplikovat je tak, aby neobtěžovaly ani mě ani okolí :). Chanely a Guerlainy můžu - na pracovní schůzky nosím L´Heure Bleu, No.5, Allure, 31 Rue Cambon, ale třeba i Gucci Edp, Dior Addict, z těch lehčích SJP Covet :).

    Na Coco Mademoiselle (i když ji taky mám) jsem už alergická, protože jí v létě voní celá Praha :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak nad SJP Covet používa pomerne veľa ľudí, má krásny flakon super cenu, ale ako je to s výdržou? Lebo už neskutočne dlho ma láka, ale bojím sa, že na tele vydrží len pár hodín :(

      Odstrániť
    2. a mne ten Covet tak smrdel, že som ho vyhodila ani raz nepoužitý pred časom...

      Odstrániť
    3. juj čo si ho niekde nepredala? určite by ho niekto kúpil:)

      Odstrániť
  7. vychytenom hoteli, sme odlišní. Oprav si to.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. môj momentálny top je Roberto Cavalli - Just Cavalli, proste som neodolala tej marketingovej masáži s lovom a blbosťami:D
    Celkovo najradšej mám Burberry Body, v Prahe je ho cítiť na každom kroku spolu so Chanelom.
    Ale mala by som postupne míňať, to čo mám, a nie rozmýšľať nad novou Coco Chanel noir..:D

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne