streda 1. mája 2013

SOS pre nohy chodiace na opätkoch



Príchod leta či jari pre mňa znamená kompletnú reorganizáciu či už v kozmetike alebo oblečení. Kým kozmetika pre mňa znamená v podstate len výmenu silnejších vôní alebo tmavších rúžov za jemnejšie tony v oblečení alebo topánkach ide o výraznejšie zmeny. Výmena, z ktorej nemám až takú radosť sú práve topánky. Nakoľko 90% času nosím vysoké topánky leto a jar pre mňa znamenajú večné utrpenie. Kým v zime nemám absolútne žiaden problém s opätkami, všetky letné topánky sú pre mňa neustály boj. Dôsledne si musím vždy rozvrhnúť všetky topánky aby som náhodou nemala ten istý tip dva dni po sebe pretože inak by som asi neprešla ani 10 metrov. Takmer všetky letné topánky – lodičky, sandále a ešte aj balerínky mi robia otlaky, derú mi nohy a to do topánok popravde dosť investujem. Neviem, akoby mali moje nohy averziu na letné topánky. 




Za posledné roky som si však vytvorila určité rituály, ktoré mi pomáhajú toto obdobie pretrpieť bez väčších strát. Asi najdôležitejšou súčasťou sú pre mňa večerné kúpele pre nohy. Čo som sa za tie roky naučila je, že aj keď by ste to možno nečakali na soli, ktorú si dáte do kúpeľa neskutočne záleží. Ja nedám dopustiť na kosodrevinovú soľ zo soľankou, ktorá mi tak pomáha, ako naozaj ešte nič. Pred pár mesiacmi som písala o kréme na nohy Allga San, ktorý mi neskutočne krásne vyliečil moje popraskané päty a teraz som si do svojej starostlivosti pridala túto soľ taktiež od Allga San. Jej použitie je neskutočne jednoduché a verte, že robí zázraky. Vrchnák soli naplníte do plna a nalejete do lavóra s vodou (cca 3 litre vody) a jednoducho do tohto kúpeľa ponoríte nohy na 10-15minút. Nohy si neskutočne oddýchnu a zrazu sú akoby ľahšie a bez bolesti. Okrem toho, že si nohy oddýchnu soľ napomáha cirkulácii krvi. Dôvodom prečo je dobré investovať do drahšej soli bolo pre mňa najmä to, že keďže mám nohy často poranené – odreniny, pľuzgiere boli pre mňa kúpele veľmi nepríjemné ba až neznesiteľné. Kosodrevinová soľ nohy lieči a ošetruje poranené miesta. Rany sa rýchlo zahoja a kúpeľ neštípe.






Neoddeliteľnou súčasťou je krásna vôňa, ktorá určite napomáha celkovej relaxácii lebo ju budete cítiť okolo Vás. Ja sa cítim ako niekde v horách, vôňa kosodreviny je na noc naozaj skvelý spôsob relaxácie. V konečnom dôsledku si oddýchnu nielen moje nohy ale aj ja, je to neskutočne príjemne strávených 15 minút po namáhavom dni v škole alebo robote. Namočíte si nohy do lavóra, zoberiete do rúk knihu a relaxujete.
Nedá mi nespomenúť ešte jedno využitie tejto soli, ktoré sa síce nespomína, ale podľa mňa je rovnako dôležité, ak nie ešte viac ako všetko čo som doteraz spomenula. V rodine máme bohužiaľ dedičné kŕčové žily, ktoré sa u mňa síce zatiaľ extrémne neprejavili, ale svoje by o tom vedela napísať moja mamina. Po celom dni na opätkoch sa jej žila často krát nepekne navrie a tento kúpeľ neskutočne pomáha. Horúcu vodu je však potrebné vymeniť za vlažnú a nohy do kúpeľa ponoriť taktiež na 10-15 minút. Asi to bude tým, že soľ pomáha na zlepšenie cirkulácie ale žila sa krásne stiahne a opäť nohy sa uvoľnia a bolesť je preč.






Allga San kosodrevinová soľ je pre mňa pomocník na toto obdobie bez ktorého si nosenie vysokých topánok neviem vôbec predstaviť. Naozaj veľmi odporúčam. Soľ nájdete vo všetkých lekárňach alebo na www.allgasan.sk

A čo Vy? Máte aj Vy podobné problémy? Čo pomáha Vám? Robíte si kúpele na nohy?

7 komentárov:

  1. Mám stejný problém, ale koupele si nedělám...možná bych to mohla zkusit! :) Díky...
    Jane´s colours

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite, naozaj potom budeš mať pocit, akoby si mala nohy o 5kíl ľahšie :)

      Odstrániť
  2. Tato znacka mi je zatial uplne neznama takze dakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I love what you guys are uρ too. Such сlever worκ and cοvеrage!

    Keеp up the exсеllеnt
    works guуs I've added you guys to our blogroll.

    Also visit my weblog :: Como Montar um Site

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Allga San je skvela znacka, mame od nich kosodrevinove gely a vodicky a vsetko mozne na uvolnenie svalov a klbov, lebo problemy chrbta su skoro stale u nas vsetkych v rodine a okolo na dennom poriadku.. ale ze aj na chodidla maju nieco, no, musim skusit urcite, dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni majú aj veci na chrbát? To som zase nevedela, ja a s určitosťou viem, že doma by sa nám to zišlo rovnako :) Ďakujem aj ja :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne