piatok 10. mája 2013

Zázračný objem s Weleda ovseným šamponom






Viete, čo urobí prírodný šampón s Vašimi vlasmi? Zázraky. Po tom, čo som cca. pred mesiacom došla po milión rokoch na to, že na trhu sa nachádzajú aj iné šampóny ako na farbené a suché vlasy začala som experimentovať. Vo všeobecnosti od novembra dopriavam mojim vlasom neuveriteľne zvýšenú starostlivosť a robím všetko preto, aby som ich už nikdy nemusela tak razantne strihať. Niektoré z mojich krokov si vyžadujú viac investícií, ale vo všeobecnosti ide o to, že sa viac zaoberám tým, čo si na vlasy dávam. 
Šampón, ktorý momentálne používam je od pomerne známej značky Weleda a ide o Ovsený regeneračný šampón. Prírodné šampóny nie sú žiadna novinka, používa ich veľa z Vás a ich účinky sú úplne neuveriteľné. Išlo mi hlavne o to, že som hľadala nejaký šampón, ktorý by bol bez silikónov ale zároveň poskytoval mojim vlasom dostatočnú ochranu proti lámavosti. Detské šampóny sú síce super, ale mne osobne sa na lámavosť neosvedčili.


Weleda ovsený šampón má krásne balenie, sýto letno žlté a vzbudzuje vo Vás naozaj pocit leta. Veľkosť je 190ml, čo je pomerne nezvyčajné, ale myslím si, že to bude dané aj tým, ako sa šampon používa a akú má konzistenciu. V tomto prípade mi príde zbytočné porovnávať ho s inými šamponmi, lebo ja osobne si myslim, že porovnávať prírodný šampon s drogériovými je ako porovnávanie dvoch absolútne odlišných vecí. Šampon vonia krásne, mne trochu pripomína akoby citronovú trávu s možno trochou vanilky a určite nejakými bylinkami. Pomerne netradičná vôňa - zmes byliniek a trocha vanilky, ktorá ak nemáte radi umývanie vlasov Vám túto činnosť spríjemný, lebo verte alebo nie, budete celý čas rozmýšľať nad tým, čo Vám vôňa pripomína.
 
Ako som už spomínala, tento šampón sa z môjho pohľadu nedá porovnávať s inými šampónmi. Dôvod je veľmi jednoduchý- šampón má pomerne riedku konzistenciu, ktorá sa na vlasoch veľmi dobre klže. Chvíľami, akoby ste mali pocit, že neviete, kde všade ten šampón máte, avšak keď si prejdete po vlasoch, zistíte, že ho už máte všade. Šampónu nie je treba veľa, pretože tým, že je riedky naozaj sa ľahko klže. Pení takmer minimálne, z čoho som bola na prvý krát trochu nesvoja, avšak to, čo nastalo po vysušení vlasov mi úplne stojí za to, že vlasy nie sú napenené!
.

 
Vlasy sa mi usušili a ja som ostala úplne šokovaná. Mala som pocit, akoby boli dvakrát tak hrubé ako boli pred umytím. Objem bol nenormálny, vlasy na dotyk hebké, ale strašne husté. Paradoxne, tento pocit vydržal asi 5dní a to chcem dodať, že vlasy som si nechala volne vysušiť, žiadne fúkanie na kefu ani nič podobné. Neviem to vysvetliť, ale pôsobili na mňa, akoby boli niečím obalené, čo spôsobovalo neuveriteľné veľký objem a akoby aj hrúbku. 
Veľa z Vás má rado zloženia, tak Vám ho prikladám, aby ste si v nich mohli pohľadať všetko čo šampón obsahuje:

Zloženie
voda, cocoyl glutamát disodný, coco-glukozid citrát disodný, sodné soli aminokyselín ovsa, alkohol, glycerín, xantánová guma, laureát cukrózy, zmes silíc (parfum)*, glyceryl kaprylát sodný PCA (sodná soľ kyseliny pyrrolidin uhličitej), ovsený extrakt, jojobový olej, extrakt z listov šalvie, kyselina mliečna, cocoyl glutamát sodný, PCA glyceryl oleát, arginín, hydrolyzovaná pšeničná bielkovina, fytát sodný, limonén*, linalool*, citronellol*, geraniol*, kumarín*
*prírodné éterické oleje   



Weleda má pomerne veľký výber šampónov, ale môj osobný názor je, že tento je jednoznačne najlepší. Skúšala som aj vyživujúci šampón s prosom, ktorý má vlasy prečistiť a dodať im lesk. Konzistencia tohto šampónu je rovnaká avšak má pomerne silnú bylinkovú vôňu (mne pripomína švédske kvapky, mojej mamine bylinkový čaj). Vlasy pekne prečistí, vyzerajú krásne zdravo, lesklo avšak nedodá im taký objem ako ovsený šampón. Mnoho ľudí podľa mňa ocení na druhú stranu pšeničný šampón proti lupinám, ktorý pôsobí úplne zázračne. Ja osobne lupiny našťastie nemám, ale nechala som vzorku vyskúšať kamarátovi, ktorý do šampónov investuje pomerne veľa peňazí. Je to predsa len problém, ktorý je nielen estetický, ale ľudí, ktorých trápia lupiny zvyčajne dané miesta aj svrbia a tým, že si ich často škrabú majú potom citlivú rozškrabanú pokožku. Tým, že je tento šampón na prírodnej báze pokožku nedráždi ale naopak okľudňuje. Je hydratovaná, nesvrbí a lupiny miznú. Kamarát si už kúpil celé balenie, pretože aj keď je tento šampon o čosi drahší ako bežné drogérkové, je stále podstatne lacnejší ako lekárenské. Weledu pritom zoženiete tiež v lekárňach alebo ak sa Vám nechce hľadať v konkrétne ktorých aj na e-shope http://eshop.weleda.sk/.



 Toto bola moja prvá skúsenosť s prírodnými bezsilikonovými šampónmi a uznávam, prečo ich máte všetci tak radi. Určite to nebolo moje posledné skúšanie a čoskoro si zaobstarám niečo ďalšie.

A čo Vy? Dávate si pozor na to, aké výrobky používate? Aké vône preferujete? Bylinkové alebo ovocné? 

34 komentárov:

  1. Teda, musím říct, že mě to zaujalo!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. rozmýšľam už pár týždňov, že si ho kúpim, ale teraz si ma úplne presvedčila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. od weledy som nemala zatial vobec nic a nikdy som sa nezameriavala na cisto prirodnu bezsilikonovu kozmetiku. ja momentalne pouzivam ovseny klorane a som s nim spokojna, ale tento vyzera tiez dobre a podla tvojho popisu velmi lakavo:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a vidíš tiež máš ovsený :) asi bude zázrak robiť ten ovos :)

      Odstrániť
  4. Když přírodní šampon nepění, mně zabírá šampónem umýt vlasy dvakrát- nejdřív tak lehce nanést ke kořínkům, spláchnout a podruhé to pění jak klasický šampón. Nemám teda zkušenost s Weledou, ale s Alterrou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je pravda, že keď si ho dám druhý krát mierne pení, ale to penenie mi príde naozaj minimálne oproti iným šamponom :) sú to skôr malé bublinky :)

      Odstrániť
  5. Pro mě je ve vlasech nejdůležitější právě objem, takže tenhle šampon budu určitě chtít vyzkoušet :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som na objem inak popravde nikdy nebola, ale teraz keď viem čo šampon dokáže neustále si chytám a obzerám vlasy v zrkadle :)

      Odstrániť
  6. NO tak regeneracny a na lupiny si asi idem okamzite objednat! Musim vyskusat urcite :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja si osobne myslím, že ten protilupinový je ich akoby ,,najsilnejším" šamponom, pretože lupiny trápia ľudí viac ako zničené vlasy a objem. Ale to, že má človek hydratovanú pokožku, ktorá ho nesvrbí je dosť podstatnejšie..:)

      Odstrániť
  7. a chodila som okolo neho v drogerke ... asi ho budem musieť skúsiť, lebo ja keď si vlasy nevyžehlím, tak mi ich nestojí ani za to nechávať rozpustené :D potrebujem poriadnu dávku regenrácie ... dnes si ho asi pôjdem obzrieť ešte raz a nejaký si už aj vyberiem :)

    Purpurová Lastovička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež dlhé roky, podľa mňa tie balenie chytia oko :)

      Odstrániť
  8. Páni, moc děkuju za tip :) To je super, něco takového právě scháním.

    Ráda bych tě pozvala k sobě na blog, kde právě probíhá soutěž : http://dullsinea.blogspot.cz/2013/04/jarni-giveaway.html. Potěší mě, když se zúčastníš.

    Hezký den
    Dullsinea

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Juj, už-už som si povedala, že si ho utekám kúpiť - mám veľmi jemné vlasy a také zhrubnutie a objem potrebujú najviac, ale tento je, ako čítam, na suché vlasy... a ja mám mastné, tak teraz neviem :/ Nejaký nápad?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja si osobne myslím, že je na všetky druhy vlasov nakoľko je to regeneračný šampon a jeho úlohou je vyživovať a to potrebujú aj suché aj mastné vlasy :)

      Odstrániť
  10. och och-super tip! Nenormalne dlho zhanam nejaky dobry sampon a dufam ze vdaka tebe som konecne ten pravy nasla ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam aj ja:) vždy mám neskutočnú radosť ak niekomu pomôžem :)

      Odstrániť
  11. Zní to zajímavě, ale nevím, jestli tento zázračný šampón seženu i v Česku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa určite Vy ste tuším Weledu mali aj v Senzaboxe alebo niektorom z tých boxov :)

      Odstrániť
  12. Od weledy som mala minuly rok dva sprchace a teda nic horsie som dovtedy nemala no nehadzem vsetko do jedneho vreca a verim ze maju aj dobre produkty

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Už jenom to, že je šampón ovesný ve mě vyvolává spoustu nadšení :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ok, po recenzii uvazujem, ze vyskusam. ja som skepticka k biosamponom, vyskusala som asi 15 a ziaden mi nevyhovoval, strasne mi mastili vlasy. Ale tak Welede ja kvalita

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ja ten sampon mal...a hned po umyti mam vlasy akoby mastne, mozno je chyba v mojich vlasoch (jemne s tendencou stiepenia koncekov)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ahojte, ja mam podobny problem ako anonym predomnou. sice mam nie ovseny ale psenicny sampon, kvoli lupinam...ale tak ci tak po umyti mam vlasy mastne. Aj ked ich umyjem 2x. Na vrchu hlavy nie, ale od krku dolu ano. Inak je sampon skvely, lupiny zmizli ale ta mastnota je pre mna problem. Zatial som to pri poslednych umytiach zacala riesit tak ze si umyvam najprv zihlavovym dixi, ktory krasne umyje a potom s psenicnym...ale neviem ci dlhodobo je to dobry napad, ci sa tak netlmi ucinok toho skvelenho psenicneho samponu...niekto nejaku radu?

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Chcela by som sa ťa spýtať, aký máš typ vlasov? Či suché, mastné atď.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ahojte, Weleda je skutočne kvalita :-) rada by som Vás pozvala na www.naturalisvita.sk . Nájdete tam teraz super akciu na vlasovu radu od Weledy. A aj iné značky prírodnej kozmetiky a henny za super ceny :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ahojte, ja som síce ovsený šampón od weledy nepoužívala, no mala som pšeničný, ktorý je taktiež veľmi dobrý. Síce som mala suchšie končeky, ale to sa dalo ľahko spraviť kondicionérom alebo maskou. Vlasy som mala po ňom hebké, objemné a zmizli lupiny. Za čo som bola veľmi šťastná pretože mám jemné vlasy a je veľmi ťažké na nich vytvoriť objem. Takže za mňa šampóny od weledy odporúčam!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Skvelý odpoúčam :) vlasy su lesklé, hebké a silné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ovsený šampón je prvý, ktorý som od Weledy mala a je naozaj skvelý. Na prírodný šampón si treba trochu zvykať, lebo je úplne iný ako bežný. Predovšetkým pení omnoho menej, čo napríklad mňa núti ho míňať omnoho viac, než by bola potreba a treba ho poriadne roztrieť do vlasov - keďže nepení - je ťažšie rozoznať, kde už je a kde ešte nie, preto je treba venovať nanášaniu patričnú starostlivosť - v konečnom dôsledku to môže byť výhoda - pokožke aspoň doprajete kvalitú masáž :) Ja som si veľmi obľúbila aj vôňu tohto šampónu a už som si myslela, že ju nič neprekoná, ale potom som si objednala proso a to je snáď ešte lepšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Vyzera zaujimavo. Raz urcite vyskusam. Momentalne pouzivam produkty od Nanogen a som spokojna.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Dala som na Vašu recenziu a objednala som si práve tie dva šampóny od Weledy a musím povedať, že aj keď som mala určité pochybnosti, výsledok prekonal všetky moje očakávanie... Som ozaj spokojná s efektom...Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne