piatok 12. júla 2013

Doliva odličovacie mlieko





Neviem čím to je, ale moja pokožka si v lete a v zime žiada neuveriteľne veľa hydratácie. Kým na jar a na jeseň si, v podstate, v mojej čistiacej rutine vystačím úplne s micelárkou, v lete to proste nejde. Aj micelárka na citlivú pleť je niekedy pre mňa trochu agresívna a pleť mi po nej pne. Preto vždy v zime a v lete do odličovania pridávam aj čistiace mlieko, ktoré okrem toho, že pleť odlíči, ešte ju aj ošetrí a krásne pripraví na ďalšie odličovanie. Mojím tohtoročným favoritom je bez zaváhania Skin in Balance Thermal. Momentálne domíňavam Doliva Thermal pleťový krém na tvár, ktorý je stále neprekonaným pomocníkom na leto a prednedávnom som k nemu pridala aj odličovacie mlieko z rovnakej sady.
Dôvod prečo mi oba produkty tak vyhovujú je, že obsahujú termálnu vodu, ktorá pleť jednak krásne odlíči, ale aj osvieži, olivový olej – vďaka ktorému pleť nie je vysušená a vitamín E, ktorý je zaručeným pleťovým pomocníkom. 



Odličovacie mlieko má 200 ml a pekné bielo-modré balenie. Má stredne hustú konzistenciu, a veľmi jemnú čistú vôňu. Ja osobne si s ním odličujem celú tvár a aj oči. Používať ho môžete dvoma spôsobmi. Buď tak ako ja – že ho nanesiem na vatové tampóniky a odlíčim s nimi krúživými pohybmi celú tvár alebo tak, že mlieko nanesiete rovno na tvár, akoby do pokožky vmasírujete a potom odstránite buď vodou, tampónikom alebo servítkou.  Ja osobne si ten druhý spôsob neviem predstaviť, ale boli by ste prekvapený, koľko ľudí ho praktizuje. Mlieko absolútne neštípe, nedráždi naozaj pleť krásne dočista odlíči a upokojí. To oceňujem najmä teraz, keď strávim deň na kúpalisku a večer je moja pleť strašne citlivá. Po nanesení sa upokojí, a potom ju môžem dočistiť micelárkou. Ja napríklad oceňujem ten upokojujúci aspekt, ale moja mamina zase niečo iné. Nevieme prečo, ale v poslednej dobe sa jej veľmi začala vysúšať pokožka na tvári a miestami sa jej robia suché miesta. Vymenila kozmetiku, ktorú doteraz používala a začala so mnou používať tento odličovač a pleť sa jej omnoho zlepšila. Suchých miest má menej, a hlavne keď si ráno prečistí tvár týmto mliekom sú omnoho menej viditeľnejšie.


Podľa mňa je ťažko vytvoriť nejaký vzorec toho, ako sa o pleť človek stará a treba skôr počúvať a pozorne sledovať, čo si pleť pýta. Na jar naozaj odličovacie mlieko vôbec nepotrebujem, ale v lete by mi bez neho bolo veľmi nepríjemne, určite vždy treba skúšať a hľadať čo sa pleti najviac hodí.
A čo Vy? Používate odličovacie mlieka? Aká je Vaša odličovacia rutina? Nemáte v lete citlivejšiu pleť?

14 komentárov:

  1. Mlieko nepoznam, ale pred par tyzdnami som si kupila sampon a ten je vynikajuci. Su po nom krasne leskle vlasy.
    Maja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. šampon zase nepoznám ja:) ale tak keď si vezmem, že je tam olivový olej a hovorí sa, že Gréci majú lesklé vlasy možno na tom niečo bude :)

      Odstrániť
  2. Ahojky, nemela bys nejaky dobry tip na bronzery? Pokud jsi uz o tom nekdy psala, dej mi do komentare ke mne na blog link prosim :) Ja nemuzu zaboha najit nejaky cennove pristupny, ktery by nevypadal oranzove a neprirozene, mam hodne svetlou plet. Diky moc! MeMe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre nás bledule nájsť dobrý bronzer to je naozaj hotové utrpenie. Ten naj naj najlepší je určite od Essence Sun Club ale majú ho v druhom stojane, písala som síce o ňom, ale ja mám starú verziu, hľadaj niečo takéto (ten čo má tých 5 farieb) http://www.pinkmelon.de/magazin/makeup/produktneuheiten-von-essence-sun-club.html . Ten stojí okolo 3,5, ale ak by si chcela trochu zainvestovať cca. 10 eur, pre bledule má super bronzer aj Loreal http://www.thecosmetichouse.co.uk/Powder/Glam_Bronze_Duo_Sun_Powder/ . Tak snáď som poradila :)

      Odstrániť
  3. Vyzerá to fakt sympaticky, asi si tam nenapísala cenu, alebo som ju priehladla, prosím odpovieš mi na môj blog koľko stál? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja tento odličovač používam práve tým druhým spôsobom, že si ho vmasírujem do pokožky a opláchnem...mne to príde oveľa rýchlejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vážne? No vidíš tak to by som nepovedala, aj keď viem si predstaviť, že je to naozaj rýchlejšie :)

      Odstrániť
  5. Vypadá opravdu velmi zajímavě:-)!
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Toto mliečko poznám a občas aj ja používam práve tak, že si ho nanesiem na pleť a čistím, čistím len rukami (vyskúšaj to určite :)), lebo pri použití tampónu mám pocit, že sa doňho veľa produktu vsiakne. Určite super voľba produkty D´oliviva patria medzi moje obľúbené :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve som sa išla sprchovať, keď som si prečítala tvoj komentár a hovorím si, že nemám nič stratiť vyskúšam :) A máš úplne pravdu!! Toho mlieka je treba omnoho ale omnoho menej! Mám pocit, že si oveľa lepšie (a citlivejšie) odlíčim riasy a pleti okrem odlíčenia akoby doprajem aj masáž! Naozaj ďakujem, tip na nezaplatenie!

      Odstrániť
  7. Ja používam od Oriflame Essentials 3v1 alebo ako sa to volá. Používam ho aj keď nemám žiadny make-up, a robím to druhým spôsobom. Keď sa mi vymynie (čo myslím, že sa to tak rýchlo nestane kedže máme doma až 3 kusy :D) tak ho možno vyskúšam lebo vyzerá zaujímavo:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 3ks tomu sa hovorí riadna zásoba :) určite vyskúšaj tento, mne strašne vyhovuje na citlivú pleť :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne