nedeľa 1. septembra 2013

Jesenná kozmetická výbava

Dnes som sa rozhodla pre taký menší teoretický článok, o tom, čo by Vám nemalo chýbať vo vašej jesennej kozmetickej výbave. Dnešné výrobky sú len obrazné, ale ako budú pribúdať dni budem na blog pridávať recenzie tých, ktoré mám reálne doma odskúšané. 
Dôvod pre tento článok je to, že opäť je postupne potrebné začať si meniť veci na poličke. Kozmetika je podstatná súčasť celkovej starostlivosti a preto je dobré, ak sa počas roka mení. Povedala by som, že ,,drastické zmeny" by mali byť dve - v lete a zime, ale nakoľko ja jej mám doma naozaj veľa robím ešte dve dodatočné na jeseň a na jar.
Meniť je dobré masky, peelingy, krémiky a dokonca aj dekoratívku. O čom teda píšem?

1, Vlasy


Kým ja som v lete používala všakovaké prírodné masky, na doplnenie hydratácie, na lesk, na objem, teraz je dobré urobiť reset a dať si vlasy dokopy. Ideálne je dopriať vlasom nejakú hlbkovú kúru, ktorá ich vyživý a nakopne pred zimou.

2, Krémiky


Množné číslo som použila z toho dôvodu, lebo ja osobne si mením nielen krém na tvár ale aj na telo. Leto je čas, kedy používam veľmi hydračné priam až gélové krémiky na tvár, ale teraz by mi už úplne nestačili. Moja pleť je mierne suchá (v zime extrémne) a citlivá a preto reaguje na akékoľvek zmeny veľmi rýchlo. Gélový krém teraz nahradím nejakým klasickým hydratačným, ktorý mojej pleti dodá, čo potrebujem.
Čo sa týka krémov na telo, platí to isté. Krémové peny, gélovité krémiky pôjdu dozadu a vytiahnem nejaké viac hydratačné, o čosi viac hutné.

3, Dekoratívna kozmetika




V dekoratívnej kozmetike bude u mňa zmena asi najciteľnejšia. Síce krásne ale príliš výrazné farby pôjdu tiež niekam dozadu a budú nahradený niečím primeranejším novej sezone. Tyrkysové tiene, linky, oranžové lesky a rúže sú podľa mňa proste letné záležitosti a majú uvoľniť miesto zemitým farbám.

A čo Vy?  Meníte si nejako Vaše kozmetické výrobky? Ak áno, ktoré?

8 komentárov:

  1. Ja to mam tiez podobne, s prichadzajucou jesenou a zimou siaham po vacsej hydratacii co sa tyka osetrujucej kozmetiky, pri dekorativnej ani nie, tam praveze rada pouzijem aj v zime nieco na rozziarenie. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ošetrujúca je aj u mňa najpodstatnejšia, pleť naozaj veľmi reaguje na zmeny počasia :(

      Odstrániť
  2. já s ochlazením začínám používat jiné krémy, protože mám sušší pokožku. U dekorativní kosmetiky nepoužívám třeba jako stíny moc pastelové barvy apod.

    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Presne tak, oranžové rúže, výrazné zelené tiene, aqua tiene, všetko odkladám. Pomaly odložím aj BB cream a vrátim sa ku klasickej kombinácii- krém+báza+make-up. No a o chvíľu nastane aj čas samoopaľovania, aby som s mojimi kruhmi pod očami nevyzerala ako obilná moľa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuj na BB krém som zabudla, super si to doplnila! Presne presne, aj u mňa ide kombinácia krém niekedy báza a určite make-up :)

      Odstrániť
  4. hutnejsie - mastnejsie kremy, vyzivnejsie masky na vlasy a celkove viac dekorativnej kozmetiky. v lete, obzvlast ked som opalena sa citim dobre aj uplne bez make-upu, ked je teplo tak by sa to na mne aj tak topilo, a vseobecne sa pocas zimy viac o seba staram a viac pouzivam kozmetiku

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Určitě to budou výživnější a hutnější krémy, z dekorativní kosmetiky změním možná jen odstíny rtěnek a tvářenky :)

    Chtěla bych tebe a tvé čtenáře pozvat na svůj blog, kde právě probíhá giveaway na téma back to school :) Budu ráda, když se zúčastníte.

    http://tereziiestaysalive.blogspot.cz/2013/08/ready-for-school.html

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne