piatok 27. septembra 2013

Robíme vlny s Philips žehličkou





Dnes Vám prinášam moje ďalšie skúsenosti s mojou novou Philips kulmo/žehličkou, tento krát v prevedení kulmy. Ešte raz spomínam, že ide o takú špeciálnu záležitosť, žehličku, ktorá jednak vlasy krásne vyžehlí, ale vďaka špeciálne ohnutým platniam ich aj ľahko natočí. O samotnej žehličke ste si mohli prečítať tu (klik) a o tom ako sa s ňou žehlilo tu (klik).  Na túto točiacu časť som sa strašne tešila, aj keď som mala aj trochu strach, lebo som nikdy predtým neskúšala vlny so žehličkou. Moja stará žehlička bola totiž strašne hrubá, takže to sa nedalo. Na vlnkovanie som si prvýkrát vyhradila sobotu, aby som mala dostatok času, keby to nešlo. Môj strach bol však zbytočný, pretože je to neskutočne jednoduché a dovolím si povedať, že ešte rýchlejšie ako s kulmou. 


Podstata spočíva v tom, že musíte prameň vlasov zacvaknúť a následne obtočiť žehličku a potom ju už len ťahať dole. Naozaj nič zložité. Urobia sa vám pekné, podľa mňa veľmi prirodzené vlny, ktoré dodajú pekný objem. Rozdiel je hlavne naozaj v tom, že vlasy pôsobia prirodzene – nie ako na porcelánovej bábike.

Každopádne tu vidíte moje vlasy umyté – vyzerajú akoby pod nimi vybuchol granát. Následne som na nich naniesla sprej na ochranu pred použitím tepla a krásne natočila. Potom som ich jemne prelakovala aby účes držal.



Myslím, že rozdiel je naozaj veľký, vlasy získali objem po celej dĺžke, sú krásne lesklé a vyzerajú elegantne. Vlny mi držia krásne dva dni a ja sa nemusím trápiť deň potom, ako budú vyzerať moje vlasy po výdatnom spánku. Táto žehličko/kulma je praktická najmä v tom, ak niekam cestujete a nechce sa Vám vláčiť aj jedno aj druhé, alebo ak nemáte vo svojej výbave ani kulmu ani žehličku - kúpite si toto a máte aj aj. Samotné robenie vĺn je naozaj len o zvyku, stačí si pozrieť nejaké videá na internete a chytiť cvik, čo máte hneď druhým ťahom. 

Nikdy však nezabúdajte pred hocijakým tepelným upravovaním vlasov použiť ochranné spreje, oleje alebo masky. Vlasy tak budú menej ohrozené pred vysokým teplom a v závere budú pôsobiť ešte lesklejšie.


A čo Vy? Robievate si niekedy vlny s žehličkou? Máte radšej vlnité či rovné vlasy?

 

17 komentárov:

  1. Vlny dělá pěkné a ty máš krásné vlasy.
    Já žehličku nepoužívám, protože mám vlasy rovné. Občas je ale dělám vlny pomocí elektrických natáček. Nejdéle mi ale vlny drží po použití "trojkulmy" od label.m, kterou si asi pořídím. Dělá krásné přirozené vlny a netrvá to dlouho.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa najviac páčia vlasy po teplých natáčkach, ale na to, koľko je s nimi roboty mi ten efekt veľmi krátko vydrží asi len 6 hodín :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já se lekla, že ta první fotka je už po natočení! :D Vlny žehličkou mám ráda a tobě se to povedlo hezky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzerá to fajn :))

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moje vlasy po umytí vypadají podobně, konce jsem si ještě odbarvovala ombre barvou, takže jsou jak sláma :D Ale velký dík žehličce, která to vždycky opraví ;)) Já ji mám od Remingtonu a taky s ní žehlím i natáčím, je to můj nejlepší pomocník :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to si viem živo predstaviť :D ja som mala kedysi také záchvaty, že som mala blond, takže viem o čom hovoríš :)

      Odstrániť
  6. Mne sa páčia vlnité vlasy, prirodzene mám rovné. Ale nikdy mi nedržia dlhšie ako 2 hodinky :(
    to bude chcieť veľa laku na svadbu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale od kaderníčky to určite vydrží dlhšie, oni majú všetky tie super zázračné výrobky :)

      Odstrániť
  7. moc hezké vlny a máš teda krásně husté vlásky!

    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pekne no niekedy by to chcelo aj fotku z predu nech vynikne uces lepsie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Milujem vlnité vlasy, ale zrejme preto že moje sú najčastejšie rovné :) Upravené vlasy mi dlho nevydržia, asi používam slabé tužidla, laky... alebo netuším čo, lebo po pár hodinách sa mi vlny vyrovnajú a potom je zo zabitého času pri tvorbe... Takže už dlhšie nekulmujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne