streda 4. septembra 2013

Strastiplný príbeh Bianci a bieliaceho Lacalutu



Všetko sa to začalo pred štyrmi rokmi keď som robila jedno promo na jednu voňavku s babou, ktorá mala tie najkrajšie zuby na svete. Také biele a rovné zuby majú okrem nej hádam už len americké celebrity. O to viac ma prekvapilo, keď mi povedala, že nikdy nemala strojček a tajomstvo jej bielenia je bieliaci Lacalut white.  Aby ste vážne pochopili, jej zuby boli tak krásne, že sa pri nej zastavovali ľudia a pýtali sa jej akú pastu používa. Pamätám si, že v tej dobe ten Lacalut stál okolo 6 eur, čo síce nie je žiadna horibilná suma, ale pre mňa ako študentku, ktorá mala raz za štvrť roka brigádu to bolo jednoducho veľa. Moji rodičia neboli nikdy fanúšikovia bielenia, a preto sa mojím nápadom na 6 eurovú pastu príliš nenadchli a tak z môjho bielenia nič nebolo.




Prešlo niekoľko rokov a ten Lacalut som mala proste v hlave, poznáte to, ako niečo chcete a hovoríte si, že keď raz budete veľký tak si také kúpite? No na Lacalut white už nemusíte byť ani taký veľký pretože teraz neviem, či mi tá baba klamala o cene, alebo išla cena Lacalutu tak rapídne dole, ale teraz ho zoženiete za cenu okolo 3 eur, čo je suma, za ktorú doma kupujeme pasty bežne.
Na trhu je niekoľko druhov bieliacich Lacalutov – jeden je white a jeden white & repair. Ja osobne preferujem jednak bielenie, ale aj starostlivosť a preto bola pre mňa white&repair hneď jasná voľba. Hlavné funkcie pasty sú remineralizovanie zubnej skloviny a obnovovanie poškodeného povrchu zubov. Tým, že je to bieliaca pasta tak čistí povrch zubov od plaku a zubného kameňa a tiež odstraňuje sfarbenie od kávy, vína.




Čo sa týka samotného bielenia, ja som bohužiaľ nedopadla ako moja vtedajšia spolupracantka, a aj keď mám zuby o trošičku belšie určite ich nemám také ako ona. Rozdiel je úplne minimálny – snažila som sa ich odfotiť 1 fotka je pred užívaním a druhá po mesačnom užívaní. Myslím si, že jej zuby museli byť fakt geneticky biele a táto pasta jej akurát dávala pekne preč tú kávu, víno a iné veci, čo farbia zuby.




Čo na paste oceňujem ja, je jej super chuť. U nás doma je klasický Lacalut taká stálica asi ako v kuchyni soľ a aj keď som si už za tie roky zvykla proste tá chuť nie je bohviečo. Lacalut white&repair je však o niečom úplne inom. Má veľmi príjemnú mentolovú chuť, super pení (divné, ale príjemné) a zanecháva super svieži dych. Nakoľko som kávičkár oceňujem, že aj keď mi zuby nevybieli aspoň odstráni ten kávový povlak a ochráni poškodený povrch.




Nakoľko je v dnešnej dobe cena tohto Lacalutu viac menej totožná s klasickým Lacalutom, už nemám nad čím rozmýšľať a určite si radšej kúpim tento.

A čo Vy? Počuli ste už o bieliacom Lacalute? Aké pasty si kupujete? Bieliace? Ochranné? Bielili ste si niekedy zuby?

37 komentárov:

  1. podľa mňa ti to vybielilo teda dosť dobre! :))) určite túto pastu vyskúšam..teraz používam Colgate tú najnovšiu, a tá je tiež fajn...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fakt máš pocit? Tak potom ďakujem :) Inak tú Colgate chcem tiež vyskúšať vyzerá super :)

      Odstrániť
    2. Veronička a ako sa presne vola ta Colgate? :)

      Odstrániť
  2. Máš krásné zoubky :-) bělení zubů - jako to mají celebrity a tak dále stojí 5 tisíc... Je to sice moc, ale ten efekt je úžasný, myslím, že možná ona měla tohle bělení, nebo taky ne, ale ty máš své zuby bílé hezky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej ďakujem, tak to mi ešte nikdy nikto nepovedal, ani nevieš ako si mi zlepšila náladu :)

      Odstrániť
  3. Jednoznacne ich mas teraz ovela belsie :) Urcite!! Krasne, velmi pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeeej žeby som bola len ja na seba taká prísna? teraz fakt neviem :) ale kazdopadne dakujem :)

      Odstrániť
  4. Rozdiel je určite viditeľný! Zdá sa, že je to dobrá pasta, dík za typ

    OdpovedaťOdstrániť
  5. užas! asi si ju hned pojdem kupit, lebo vysledok je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. já myslím že výsledek je fakt dobrý..určitě ji vyzkouším, miluju kávu a budu ráda,když najdu pastu,která mi odstraní povlak od mýho oblíbenýho nápoje a bude i dobře chutnat.. :)
    děkuju za typ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja zbožňujem kávu, to je môj prehrešok :) Jedného espressa sa za deň proste nevzdám :) A keď ešte táto pasta pekne biely, nie je nad čím rozmýšľať :)

      Odstrániť
  7. Za mě jediná pasta, která mi fakt bělila zuby byla (teda je :) používám ji každý večer) Crest Glamourous White...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tej som počula veľa dobrého, ale niekto hovoril, aj že má po nej citlivé zuby. Platí to?

      Odstrániť
  8. Bola som sa po nej doobeda pozrieť a u nás v lekárni stála 2,5 hneď som si ju zobrala, tak uvidíme! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. no na fotke to bielenie vyzerá super, pôjdem si po ňu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Myslím si, že výsledok je veľmi dobrý. Ja používam Colgate Max White One a tiež som spokojná. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem :) O Colgate som počula tiež veľa dobrého :)

      Odstrániť
  11. mně teda přijde výsledek výborný, zoubky máš krásně vybělené!

    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
  12. No mne sa na fotkach ten rozdiel zda viditelny. Mne napriklad velmi pomohla sonicka kefka. Mam sice prirodzene zltsiu sklovinu, ale ta kefka mi fakt vyrazne zlepsila farbu zubov :)
    Ak by si mala chut, mozes sa zapojit do giveaway ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/2013/09/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O sonickej kefke som ešte nepočula, idem hneď googliť :)

      Odstrániť
  13. mne osobne top chutí ignal white naturals , kde je vlastne citrón a mäta a chutí riadne skvelo aj bieli :3 tej by som mohla mať doma naveky vekov, nikdy jej nebude dosť, isto stojí za vyskúšanie , tá chuť je návyková... už len pre tú chuť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Citron a mäta to je vlastne skoro ako mojito :)) Taká kombinácia sa pozdáva aj mne, tak aspoň viem po čom sa mám mrknúť v drogérke :)

      Odstrániť
  14. Bělící pasty "vybělí" jen trochu, lepší je ambulantní bělení :-)

    World By Bella

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite je ambulantné riešenie viditeľnejšie, ale zase bohužiaľ aj omnoho drahšie :(

      Odstrániť
  15. Tak to zkusím.. Doktorka mi nedoporučuje u mých zubů ambulatní bělění, takže hledám tu správnou pastu ..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No práve táto pasta má tu výhodu, že je jednak na to bielenie a jednak aj ochraňuje zuby, čo je pre mňa tá najlepšia kombinácia, pretože ich chráni a nezaťažuje. Zúbky nie sú vôbec citlivé, a tá chuť je super :)

      Odstrániť
  16. jednoznacne ti ich vybielilo, mozno nie velmi, ale vidno to :)
    ja som uz skusala viacero past (nic nefungovalo) a momentalne ma po intenzivnom researchi zaujala opalescence pasta - sice dost draha (okolo 11eur) ale vraj funguje, tak asi vyskusam :D
    ~moon

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak dnes mi ešte aj v robote povedali, že aké mam biele zuby :D akoby ste sa všetci dohodli! Veľmi pekne ďakujem za super komentár :) A tvoju pastu nepoznám, ale idem pogoogliť, 11 eur je stále lacnejšie ako bielenie u zubára :)

      Odstrániť
  17. Ja sa nastastie radim medzi tych stastnych s prirodzene belsimi zubmi, ktorym staci malo. Ked som bola mladsia cca 17 rokov, tak som strasne riesila zuby a vtedy mama doniesla domov z lekarne "bieliaci zubny puder". Ono je to ako nahrada zubnej pasty, je to taky prasok co das na namocenu zubnu kefku a umyjes si s tym zuby, nedrazdi to a ani to neposkodzuje zuby. Pamatam si, ze cena bola okolo 3-4 eur a naozaj to bolo jedine co riadne bielilo zuby nielen mne, ale aj mojej mamine a to je uz co povedat. Mne na tom trosku vadila chut, lebo mam rada silne mentolove pasty - tak som si vzdy najprv klasicky umyla zuby a potom este s tym zubnym pudrom a kazdy sa ma tiez pytal ze co to pouzivam. Pripajam link ako to vyzera: http://www.mojalekaren.sk/eva-bieliaci-zubny-puder-klincek-30g-eva-medovy-balzam-na-pery-zdarma/
    su z toho rozne druhy ale nikdy som v tom nevidela rozdiel :)ja za seba mozem len odporucat. Sona

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za super komentár so super radou! Pozerala som sa na tie bieliace prášky a ich cena je naozaj výborná a majú aj dobré recenzie. Ja som o nich ešte doposiaľ nepočula nejako sú viac v popredí zubné násadky, gély atď. Každopádne ďakujem a určite vyskúšam :)

      Odstrániť
  18. JA používam lacalut už strašne dlho, vyskúšala som aj tú bieliacu, ale na bielenie sú tu iné veci, pasty sa nechytajú ani náhodou :) Ale nepriek tomu je lacalut mojou obľúbenou pastou dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mojou či už ten klasický alebo tento, mne veľmi pomáha na citlivé zuby :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne