pondelok 16. septembra 2013

Viete, čo je to gomáž?


Musím sa vám priznať, že keby ste mi pred mesiacom povedali, robím si gomáž, asi by som si myslela, že ste šiši. Ale za posledný mesiac som sa trochu priučila a niečo nové naučila a ak neviete, čo je to gomáž čítajte ďalej a dozviete sa. 

Gomáž je kozmetická metóda, ktorá z pleti odstraňuje odumreté bunky, a tým jednak pleť prejasní a jednak zbaví nadbytočných vecí. Moja prvá gomáž bola s Nobilis Tilia a ich gumovacou rozjasňujúcou maskou. Maska je určená pre suchú pleť a je poriadne nabitá zložkami, ktoré pleť vyživia a nebudú ju zbytočne dráždiť. Nájdete tam aloe vera, éterické oleje, zelený čaj, zelený íl a mnoho ďalšieho.

 Maska má 50ml a je balená v pomerne pevnej plastovej škatuľke. Pôsobí akoby bola namiešaná pred tým, než ste si ju objednali. Má pomerne výraznú bylinkovo mätovú vôňu, ktorá mňa osobne zavanie mysľou na víkend k mojej babke. Naozaj veľmi príjemná bylinková vôňa, ktorá navodzuje pocit čistoty. Nanášať ju môžete či už špachtiličkou alebo prstami, záleží naozaj len na vás. Asi som doteraz nespomenula to najpodstatnejšie a to, v čom je táto maska úžasná. 
Ak máte suchú pleť viete, že veľa masiek a tobôž peelingov pleť veľmi namáhajú, podráždia a často ešte viac vysušia ako hydratujú. Gomáž je výborná najmä pre ľudí s práve suchou pleťou, ktorí sa potrebujú zbaviť nadbytočných nečistôt a rozjasniť, ale bez toho aby si pleť podráždili. Podstata spočíva v tom, že gumovacia maska je vlastne ako maska (hydratuje, rozjasňuje, dopĺňa vitamíny) ale vy ju vlastne ,,zgumujete" čím veľmi jemne odstránite to, čo potrebujete.

Aby to neznelo zložito, postup je veľmi jednoduchý:
1, Na tvár nanesiete masku a krúživými pohybmi ju akoby vmasírujete do pleti. 
2,  Počas tohto jemného masírovania maska akoby začne pracovať a začnú sa vám na pleti tvoriť žmolky, ktoré jednoducho necháte z tváre opadať.
3, Pleť si masírujete v podstate dovtedy, kým nie je maska úplne preč. 

* odporúčam robiť nad umývadlom, pretože žmoliek je naozaj dosť


( zloženie nie je dobre viditeľné a podľa mňa je pri prírodnej kozmetike dosť podstatné: Aqua, Stearic Acid, Ozokerite, Butyrospermum Parkii Butter, Talc, Glyceryl Stearate, Glycerin, Glycine Soja Oil, Aloe Barbadensis Extract, Triethanolamine, Camellia Sinensis Leaf Powder, Silica, Illite, zmes éterických olejov, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, polyaminopropyl Biguadine, Limonene*, Linalool*, Geraniol*. * - z prírodných éterických olejov)

Gomáž je podľa mňa tá najlepšia metóda je zregenerovanie suchej pleti. Je to veľmi príjemné a navyše dosť netradičné a hravé. Naozaj som sa niečím takým ešte nikdy nestretla ale priznám sa, že sa mi to veľmi páči! Viac info o gomáži nájdete na http://www.navratkprirode.sk/

A čo Vy? Aký máte tip pleti? Ak máte suchú pleť robíte si peeling? Nevadí Vám? Počuli ste už o gomáži?

10 komentárov:

  1. o tom som este nikdy nepocula

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slovo gomáž som už v súvislosti so starostlivosťou o pleť počula len som nevedela presne čo to je, takže vďaka poučila som sa. Ja mám našťastie normálnu pleť, takže v pohode znesie aj peeling a zvyknem si ho aj pravidelne robiť. Už by sa mi aj zišlo trochu pleť oživiť peelingom, ale odkladám to lebo mi je ľúto mojej opálenej kože, ktorá peelingom určite zosvetlie, tak to ešte odkladám. No pravdepodobne cez víkend sa do toho pustím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si peeling robím raz do týždňa či je leto, alebo zima :) Tým, že sa moc neopálim mi nie je ľúto ak sa trochy farby zbavím, pretože rozdiel si aj tak nikdo nevšimne :) Ale chápem ťa, aj mne by to bolo ľúto a verím, že by som tak stála pred ťažkým rozhodnutím :)

      Odstrániť
  3. O gomáži jsem nikdy neslyšela, tak díky za objasnění. Já mám pleť hodně suchou, peeling si dělám ale jen občas. Mám jeden od Clinique a ten má hodně hrubá zrnička takže mi moc nevyhovuje a pleť mi celkem dráždí. Raději dávám přednost nějakým vyživovacím maskám:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Povedala by som, že Clinique bude super, najmä za tie ceny aké má :( Masky sú každopádne super tie pleť aj upokoja a vyživia :)

      Odstrániť
  4. Tiež som o tom ešte nepočula ani som to nikde nevidela. Ale ak to uvidím asi to vyskúšam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mě by asi trošku vadila ta vůně máty. Slyším o tom prvně. Vypadá ale skvěle.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ak nemáš rada mätu, asi by ti to nebolo moc príjemné :(

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne