streda 16. októbra 2013

Prírodný lak na vlasy

Vedeli ste, že existuje prírodný lak na vlasy? Ja aj áno ale aj nie. Kedysi, keď som bola ešte malá, moja babka používala taký lipový lak na vlasy, ktorý síce mohol byť prírodný ale tak lepil vlasy, že keby im zrovna okrem toho, že ich tužil aj pomáhal bolo by mi to jedno. Vážne nastriekali ste si ho na vlasy (hoci aj z pol metrovej vzdialenosti) a vlasy ste mali jednak mokré jak keby ste si ich ošpliechali vodou a jednak vážne hnusne zlepené. Navyše nemôžem povedať, že by aj nejako famozne držal - lepil to áno, ale držal napr. malé vlasinky to nie. Od toho času už ubehlo rokov a musím sa priznať, že som tomu lipovému laku dávala šancu viackrát, pretože som proste dúfala v niečo prírodné. Niekedy mi proste príde zbytočné investovať peniaze do drahých šamponov, masiek atď keď ten prírodný efekt v konečnom dôsledku potom zabijem chémiou nadupaným lakom na vlasy. 

Pozerala som čo internet ponúka a nič.. hľadala som dokonca domáce možnosti ako si lak na vlasy vyrobiť, a dokonca som aj jednu našla ale nejdem vám ju písať, pre zachovanie vašich nervov a nezlepených vlasov (ten tip by som skôr premenovala na domáce lepidlo na vlasy). A potom ma napadlo, že či niečo také nemá Nobilis Tilia, pretože to je jedna zo značiek, ktorým verím čo sa prírodnej kozmetiky týka najviac. Naozaj oceňujem, že je to lokálny výrobca, že pekne a čitateľne uvádza zloženia a bez problémov vám hocičo čo potrebujete vysvetlia.

Tak som si teda objednala tužiaci sprej s myrhou a pivom a čakala som, čo za zázrak to bude. Výhodou tohto spreju (okrem toho že tuží) sú jeho dve hlavné zložky, ktoré úžasne pomáhajú vlasom. Ja sama si doma z času na čas robím pivnú kúru (na vlasy) a vlasy sú po nej úžasne lesklé. Okrem toho vlasy krásne spevňuje a tým predchádza ich lámavosti. 

Samotný tužiaci sprej má naozaj ďaleko od toho lipového. Najprv musím napísať, že má celkom výraznú vôňu, ktorá môže niekomu voňať a niekomu pochopiteľne smrdieť. Kombinácia piva a myrhy je podľa mňa celkom predstaviteľná tak si to dopredu zvážte. Mne osobne vonia, čiže s tým nemám problém, ale aby ste vedeli. Lak môžete použiť na suché ako aj na mokré vlasy. Ja osobne ho používam na suché, vtedy keď ich proste potrebujem doupraviť. Čo sa týka kvality alebo fungovania - sprej musíte určite striekať z väčšej vzdialenosti lebo je pomerne dosť mokrý. Síce zaschne skoro, ale čím menšia vzdialenosť medzi sprejom a hlavou tým mokrejšie vlasy. Následne trvá asi minútu kým uschne a do tej doby si môžete účes doupraviť do finálnej podoby.
Samotná sila tuženia je asi 3, tak stredne silné. Sprej síce vyčešete, ale zase nie je to Elnett, po troch dňoch si vlasy budete musieť umyť, pretože vlasy sú po ňom celkom ťažké. 
Prírodné veci sú proste super vec, ale musíte počítať s tým, že vás budú stáť trochu viac námahy ako bežný lak z drogérky. 

Ak hľadáte prírodný lak na vlasy naozaj budete prekvapené aký slabý je výber ale na druhú stranu, tento splňa všetko čo od laku očakávam - tuží, vlasy držia a nemastnejú sa. Zoženiete v e-shope Nobilis Tilia - http://www.navratkprirode.sk/, v ktorom navyše do 3.11.2013 na celý sortiment MO balení kozmetiky teraz nájdete zľavu 10% .


A čo vy? Počuli ste o prírodnom laku na vlasy? Aký lak používate? Kombinujete prírodné veci s neprírodnými?

8 komentárov:

  1. Myslela som si, že niečo ako prírodný lak na vlasy ani neexistuje. A potom prišla Bianca :D Mne uplne stačí, keď lak tuží stredne, manipulovať sa s ním už potom nejako naučím. Asi sa po ňom pozriem...
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No aj ja som si to najprv myslela, že niečo také neexistuje:) ale samozrejme, že mi to nedalo a hľadala som kým som nenašla :))

      Odstrániť
  2. o tom jsme nikdy neslyšela, ale vypadá to hodně dobře.. !

    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám doma pivnú sadu na vlasy, ktorá je perfektná, ale strašne mi smrdí .. takže si viem predstaviť ako je to s týmto lakom, škoda :) ale veľmi sa mi páči tento tip, určite sa poobzerám po inej vôni

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já už nad tím tuhle přemýšlela, zda se nějaký přírodní lak na vlasy dělá, takže jsem ráda za tuhle informaci :-) A myslím že jsem ho i zahlédla v naší plzeňské biostezce :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mala som tento lak a zrejme to závisí aj od typu vlasov. Ja mám jemné a riedke vlasy. Po použití tohto laku, som mala vlasy priľahnuté a na druhý deň som si ich už musela umývať, nakoľko mi po použití laku vlasy zmastneli. Tiež mi prekážal ten pivný zápach :(
    Tak hľadám ďalej, nakoľko som alergická na všetky chemické kozmetické výrobky.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mala som tento lak a zrejme to závisí aj od typu vlasov. Ja mám jemné a riedke vlasy. Po použití tohto laku, som mala vlasy priľahnuté a na druhý deň som si ich už musela umývať, nakoľko mi po použití laku vlasy zmastneli. Tiež mi prekážal ten pivný zápach :(
    Tak hľadám ďalej, nakoľko som alergická na všetky chemické kozmetické výrobky.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne