streda 9. októbra 2013

Súboj krémov na ruky: drahý vs. lacný



Viem, že veľa z vás určite preferuje na veciach ušetriť čo najviac, ale niekedy naozaj stojí za to, priplatiť si čosi viac. Sú veci, ktoré si zásadne odmietam kupovať drahé aj keby čo bolo, ale za tie roky som sa naučila, že na niečom sa jednoducho neoplatí šetriť. Príkladom takéhoto fungovania sú napríklad aj krémiky na ruky. Ako som už viackrát písala moja mamina mi od mala hovorila, že o ruky sa mám poriadne starať nech nedopadnem ako ona. Nemyslím si, že by ich mala nejaké extra hrozné, ale na druhú stranu mohli by určite vyzerať aj lepšie.  Ruky ako aj krk patria pri veľa ľuďoch do kategórie – viem, že ich mám, ale kým nevyzerajú ako 100ročnej babky ignorujem. Ja sa práve snažím učiť z chýb druhých a o ruky sa poriadne starám. Pravidelne si ich krémujem, robím si rôzne zábaly ako aj peelingy a ak náhodou niečo čistím, robím to zásadne len v rukaviciach.
Stav mojich rúk sa rapídne mení od septembra do marca, kedy si začínajú vyžadovať viac pozornosti. Kým v lete stačí, ak si ich natriem každý večer od septembra sa intenzita krémovania o dosť zväčšuje. Sú krémy, pri ktorých stačí ak si ruky pretriem pár krát denne, ale sú aj také s ktorými keď si ich natriem o 15 minút to môžem robiť znova, preto ako efekt prišiel tak aj zmizol. Osobne preferujem nie príliš mastné krémy a najmä také, ktoré hneď zaschnú nech ma neobmedzujú v mojej činnosti. Túto zimu Vám predstavím viacero dobrých krémov a začnem s tým najlepším. 






Granatapfel alebo krém z granátového jablka je úplný zázrak na ruky po všetkých stránkach. Podľa mňa vás zaujme, už len na pohľad, pretože balením veľmi pripomína jednu francúzsku kozmetiku s 3x takými cenami ako je tento krém. Krém je akoby v hliníkovej tube, z ktorej sa veľmi jednoducho vytláča. Ako som spomínala už na začiatku uvediem vám pár dôvodov, prečo sa oplatí dať za krém viac ako 1,5 eura. 




1, Konzistencia
Granatapfel má príjemnú hustú konzistenciu, ktorá sa neskutočne dobre rozotrie do rúk a stačí jej neuveriteľne málo. Lacný krém má riedkejšiu konzistenciu, ktorá spôsobí, že aj keď si ho natriete na ruky a rozotriete budete potrebovať ešte jednu vrstvu, pretože nebudete mať pocit natretých rúk.



2, Vsiaknutie
Toto je špecifikum Granatapfelu, ktoré šokovalo nielen mňa ale každého komu som ho dala vyskúšať, ale keď si krém nanesiete na ruky HNEĎ je sa vsiakne a ruky sú suché. Ešte nikdy som sa s tak rýchlym zaschnutím nestretla a je to neuveriteľne príjemné. Ruky sú premastené a vy nemusíte čakať kým krém zaschne. Lacný krém na druhú stranu narobí na rukách jednak akoby pruhy krému – pričom niekde zaschne a niekde nie.








3, Výsledný efekt
Toto je popravde ten najdôležitejší faktor. Kým keď mám kvalitný krém stačí mi krémovať si ruky tak 4x denne s nekvalitným mám pocit, akoby mi ruky sťahovalo už 15minút po natretí.

4, Vôňa a obal
Tento bod nie je až taký podstatný ale no sme predsa ženy, takže sa mi nedá nespomenúť ho. Lacné krémiky zvyknú mať pomerne dosť chemické vône (tento to je čistá tragédia), ktoré voňajú ako mydlo, aviváž alebo čistiace prostriedky. Drahšie krémiky zvyknú byť omnoho prepracovanejšie a ich vôňa je viac uveriteľná a zvyčajne veľmi pekná. Nakoniec by som spomenula ešte obal, to asi vidíte aj vy sami. Granatapfel je skvost, až mi ho je ľúto používať lebo ten obal je proste krásny. Isolda, no to je krém za 1 eura a tak aj vyzerá.





Viem, že veľa z vás si vystačí s krémom za 1 euro a úprimne vám závidím. Nakoľko mám suché a citlivé ruky tieto krémy sú pre mňa riešením na 15 minút, čo mi k konečnom dôsledku spôsobí, že sa mi krém minie strašne rýchlo a hlavne ruky mi vôbec nehydratuje. Granatapfel stojí okolo 4 eúr, čo je pre mňa prijateľná cena hlavne za to, ako skvele mi ruky ošetrí. Zoženiete ho v lekárňach spolu s ďalšími výrobkami z granátovej sady.

A čo vy? Stačí vám obyčajný lacný krém alebo potrebujete výživnejší? Kde si kupujete krémiky? V lekárňach či drogérii?

7 komentárov:

  1. Se suchýma rukama taky bojuju, každý rok jakmile se ochladí, objeví se šupinky. Celkem dobrý na promazávání během dne je krém Isana s arganovým olejem, a na noc ruce mažu mastným norkovým krémem. To Granatapfel se mi líbí, doufám, že ho budou mít v lékárně na Myjavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O norkovom kreme som este nikdy nepocula! Ako to? Idem si ho hned vygooglit :) Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten granatapfel vyzera ako Loccitane, mozno krajsie ked je taky farebny

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiez sa o ruky snazim starat poriadnejsie, ja mam rada napriklad kremy od L´Occitane. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie sú úžasné, len tá cena je už naozaj pomerne vysoká :(

      Odstrániť
  5. príde ti drahý krém za 1,5 eura? veď od toho čomu hovoríš lacný medzi nimi je rozniel len 50 centov

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne